به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
بانکداری بدون ربا یک بانکداری عقلایی است

مدیرعامل بانک پاسارگاد; انتظار از بانک مرکزی سلطه پذیر بیجاست

مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: بانک مرکزی تاکنون تحت سلطه بوده، و تا زمانی که این بانک در تدوین نرخ سود مجبور به اجرای دستورات دولتی است نمی‌توان انتظار داشت بانکداری اسلامی محقق شود
کد خبر: ۱۸۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۸

خبراقتصادی: مجید قاسمی که در حاشیه بیست‌ و چهارمین همایش بانکداری اسلامی تصریح کرد: بانکداری بدون ربا یک بانکداری عقلایی است و چون قوانین ما از اساس به این بانکداری نزدیک است قطعا شکلی عقلایی دارد اما وقتی که علی‌رغم تاکیدات مکرر سیاست‌های کلان نظام ما استقلال بانک مرکزی را تامین نمی‌کنیم نمی‌توان انتظار داشت بانکداری اسلامی به صورت کامل محقق شود.
وی با بیان این‌که بانک مرکزی برای اجرای وظایف خود نیاز به استفاده از تمامی ابزار‌هایش دارد، افزود: تعیین نرخ سود بانکی در شرایطی که یکی از اصلی‌ترین ابزار‌های بانک مرکزی برای کنترل بازار و هم‌چنین جذب پس‌انداز‌های مردم به حساب می‌آید از دستش خارج بوده و به صورت دستوری تعیین شده است، بنابراین برای عملیاتی‌شدن نظام بانکداری اسلامی با توجه به مسیر طولانی که در پیش است باید با به وجود آمدن فضایی که بار دیگر در آن استقلال بانک مرکزی تضمین شود، شرایط را به سمت نهایی شدن نظام بانکی اسلامی رهنمون کرد.
قاسمی هم‌چنین درباره‌ی نرخ سود سپرده‌های بانکی با توجه به تورم بالا در اقتصاد ایران عنوان کرد: در شرایط فعلی با توجه به تورم بالای ۳۵ درصد نمی‌توان انتظار داشت که سود سپرده‌های بانکی نیز تا این اندازه افزایش یابد چون قطعا از نظر اقتصادی ممکن نخواهد بود و به همین دلیل باید سعی شود با اتخاذ سیاست‌های درست و منطقی در ابتدا رشد تصاعدی تورم کاهش یابد و پس از آن با پایین آوردن درصد تورم موجود در جامعه پس‌انداز را برای مردم از نظر اقتصادی منطقی کرد.
captcha