به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

کانال سوئز امنیتی شد

رئیس سازمان کانال سوئز اعلام کرد یک کشتی کانتینربر در کانال سوئز روز شنبه هدف یک حمله «تروریستی» ناکام با هدف مختل کردن تردد در این آبراه مهم قرار گرفت
کد خبر: ۱۸۰۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴
خبراقتصادی:دریاسالار مهاب ممیش با انتشار بیانیه‌ای تایید کرد «یک تروریست» به یک کشتی با پرچم پاناما حمله کرد. 
وی افزود: این تلاش به‌طور کامل شکست خورد و هیچ خسارتی به این کشتی یا کانتینرهایی که حمل می‌کرد، وارد نشد. 
در این بیانیه به جزئیاتی در خصوص ماهیت این حمله ناموفق که در ساعت 12 و 30 دقیقه به وقت گرینویچ روز شنبه روی داد، اشاره‌ای نشده است ولی برخی منابع اعلام کردند صدای انفجارهای مهیبی را از این کشتی کانتینربر که در حال عبور از این کانال بود، شنیده‌اند. 
ارتش مصر دستور تشدید تدابیر امنیتی را در این مسیر دریایی راهبردی صادر کرد. 
45 کشتی روز شنبه به‌طور طبیعی از کانال سوئز عبور کرد و انتظار می رود 55 کشتی دیگر روز یکشنبه از این مسیر گذر کند.
ارتش مصر به تازگی عملیات بزرگی در شبه جزیره سینا شمالی در اطراف کانال سوئز جاییکه چندین گروه افراط‌گرا در آن فعالیت می‌کنند، انجام داد. 
روز شنبه، یک گروه وابسته به القاعده مستقر در عراق و سوریه از مصری‌ها خواست بر ضد ارتش کشور خود، سلاح به دست گیرند. 
گروه موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» همچنین از اخوان المسلمین، حزب محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر انتقاد کرد. 
در پی اعتراضات مردمی گسترده بر ضد مرسی، ارتش مصر در کودتایی در سوم ماه ژوئیه، وی را برکنار و زندانی کرد. 
کانال سوئز که تقریبا 200 کیلومتر طول دارد، متعلق به مصر است ولی براساس پیمانی بین‌المللی اداره می شود که آزادی رفت و آمد کشتی‌ها را تضمین می‌کند. 
این کانال، پیوندی حیاتی بین دریای سرخ و دریای مدیترانه فراهم می‌کند. 
ارتش آمریکا به علت اتحادی قدیمی با مصر، از امتیازات ویژه‌ای در کانال سوئز برخوردار است.
captcha