به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

کنترل تورم در کنار رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری از شاخص های مهم در ارزیابی کارآمدی دولت

مدیر کل شاخص قیمت ها در مرکز آمار ایران گفت: افزایش بی رویه حجم پول و غیر متناسب با رشد تولید ناخالص داخلی عامل اصلی نرخ تورم در کشور در بیش از سه دهه اخیر است
کد خبر: ۱۷۵۸۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۶


خبراقتصادی: نادر حکیم پور یکی از شاخص های مهم در ارزیابی کارآمدی دولت را کنترل نرخ تورم در کنار رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری دانست و گفت: ساماندهی نظم قیمت ها تأثیر زیادی در تأمین تقاضای مردم به کالاها و خدمات دارد.
وی نرخ تورم را افزایش مستمر و مداوم سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات مصرفی در یک دوره زمانی مشخص معمولاً یک ساله تعریف کرد و اظهار داشت: روند تحولات سطح عمومی قیمت ها را با سبد مصرفی کالاها که در برگزیده اقلام مؤثر در هزینه خانوارهاست ، تعیین می کنند و به برخی کالاها که سهم بیشتری در این مورد دارد ،‌ وزن بیشتری هم داده می شود و با میانگین موزون قیمت کالاها و خدمات ، نرخ تورم برآورد می شود.
حکیم پور گفت: برخی کالاها اهمیت زیادی در این سبد دارد و وزن بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: شاخص های متعددی برای محاسبه سطح عمومی قیمت ها از شاخص خرده فروشی ها ، عمده فروشی ها و شاخص هزینه های زندگی استفاده می شود. شاخص قیمت کالاها بر اساس طبقه بندی بین المللی در برگیرنده 12 گروه اصلی است.
حکیم پور اعلام کرد: قشار تقاضا هم در شرایط کاهش عرضه و تولید، تورم زاست و رکود تورمی را ایجاد می کند.
وی افزود: طبق اهداف سند چشم از توسعه بیست ساله جمهوری اسلامی ایران (افق 1404) باید به نرخ تورم تک رقمی برسیم.
captcha