به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

افزایش حمل‌ونقل دریایی ایران به اروپا

نادر پسنده، مقام مسوول سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش افزایش حمل‌ونقل دریایی ایران و اروپا خبر داد و گفت: صنعت هیدروگرافی علاوه بر ارتقای ایمنی دریانوردی در پیشگیری از سیل و سونامی نقش مهمی دارد.
کد خبر: ۱۷۴۹۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۱
اقتصادگردان- نادر پسنده در آستانه روز جهانی هیدروگرافی با اشاره به اینکه حمل و نقل دریایی موثرترین شیوه برای جابه‌جایی کالا در سطح بین‌الملل است و سالانه بیشترین میزان حمل و نقل کالا در جهان را به خود اختصاص می‌دهد، اظهار کرد: ایران به دلیل دسترسی به دریای کاسپین در شمال کشور و خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور دارای 5790 کیلومتر نوار ساحلی است و حدود 3000 کیلومتر آن بخشی از خطوط دریایی بوده و موقعیت مناسب برای تجارت دریایی دارد و بخش زیادی از حمل و نقل بین‌المللی خود را از این طریق انجام می‌دهد.

وی افزود: در این بین، بیشترین تجارت دریایی از جنوب کشور بوده و ترابری دریایی به کشورهای جنوب خلیج فارس و اقیانوس هند و خاور دور سهم زیادی را در بر می‌گیرد. وی با بیان اینکه حمل‌ونقل دریایی اروپا به ایران و بالعکس رو به افزایش بوده و ایران با دسترسی به آبهای بین‌المللی توانسته امکان تبادل مستقیم کالا با کشورهای اروپایی را گسترش دهد، تصریح کرد: بی‌شک از ضروریات حمل و نقل دریایی ایمن، دسترسی دریانوردان و فعالان این عرصه به نقشه‌های به روز از مسیرهای شناخته شده دریایی و آبراهه‌ها است که این مهم از طریق برداشت داده‌های دریایی از جمله هیدروگرافی تامین می‌شود. به گفته پسنده، صنعت هیدروگرافی علاوه بر ارتقای ایمنی دریانوردی، در دیگر فعالیت‌های دریایی از جمله بهره‌برداری از منابع دریایی مانند آبزیان و مواد معدنی، مدیریت و حفاظت از محیط زیست دریایی، تعیین مرز دریایی، قایقرانی تفریحی، دفاع و امنیت دریایی، پیشگیری از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و سونامی، مدیریت منطقه ساحلی و جهانگردی و علوم دریایی نقش مهمی ایفا می‌کند.
captcha