به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
قیمت غیرمنطقی سفرهای زیارتی

سفر به عراق،‌ 34 درصد گران‌تر از سوریه!

در مقایسه‌ای بین قیمت سفرهای زمینی و هوایی عتبات با سفرهای عمره و سوریه می‌توان به گرانی 34 درصدی قیمت سفر عتبات عالیات نسبت به سایر سفرهای زیارتی پی برد. این درحالی است که سفرهای عراق بر خلاف سفرهای سوریه در انحصار سازمان حج و زیارت است.
کد خبر: ۱۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۹



خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری ـ در حال حاضر سفر به عتبات عالیات و سوریه از جمله سفرهای زیارتی هستند که بیشترین مراجعان را دارند. در این میان زائران می‌توانند از طریق کاروان‌های حج و زیارت به دو صورت زمینی و هوایی به عتبات عالیات اعزام شوند.
 
این درحالی است که کم‌ترین هزینه‌ سفر زمینی به عراق با اقامت در هتل درجه دو «ج» از مقصد تهران،‌ 496هزار و 200 تومان و بیشترین هزینه‌ آن با اقامت در هتل درجه دو «الف» ‌600هزار و 340 تومان عنوان شده‌است که این رقم در سفرهای هوایی به 677هزار و 540 تومان در هتل درجه دو «ج» و 781هزار و 680 تومان در هتل درجه دو «الف» می‌رسد.
هتلی در عراق
 
در این میان برخی از آژانس‌های زیر نظر سازمان حج‌وزیارت در ازای جایگزین کردن زائرانی که اسم آنها در لیست اعزام نیست به جای زائرانی که سفر خودرا لغو کرده‌اند، مبلغ 25 هزار تومان به عنوان کارمزد دریافت می‌کنند که این مبلغ جدای از هزینه‌ای است که زائر برای رفتن به عتبات پرداخت می‌کند.
 
از دیگر سو با توجه به اتفاقاتی که طی ماه‌های گذشته در سوریه افتاد،‌ زائران تنها از طریق هوایی می‌توانند به سوریه سفر کنند. قیمت تور هوایی سوریه با 7 شب و8 روز اقامت در هتل آپارتمان، 325000 تومان + 80 دلار است و اگر در هتل 3 ستاره اقامت داشته باشند 385000 تومان + 220دلار یا 430000 تومان + 150 دلار و هتل 4 ستاره 340000 تومان + 110 دلار است.
 
با اندک مقایسه‌ای بین قیمت سفرهای زمینی و هوایی عتبات با سفرهای عمره و سوریه می‌توان به بالا بودن قیمت غیرمنطقی سفر عتبات عالیات نسبت به سایر سفرهای زیارتی پی برد. این درحالی است که پول زائران از زمان پرداخت هزینه توسط زائر تا زمان پرداخت به شرکت‌های عراقی و ردیف‌های مربوطه، در حساب حج و زیارت باقی می‌ماند.
 
اما مساله‌ای که در این بین وجود دارد این است که با توجه به بالا بودن قیمت سفر عتبات نسبت به دو سفر دیگر، نه تنها از خدمات بهتری برخوردار نیست بلکه خدمات آن از سایر سفرها بسیار پایین‌تر است. در این میان می‌توان به کیفیت پایین هتل‌ها و نبود خدمات و بهداشت مناسب در آنها، کیفیت پایین غذا، اتوبوس‌های نامناسب و بدون کولر، کیفیت پایین حمل و نقل درون شهری در شهرهای عراق اشاره کرد چنانکه چندی پیش نیز به دلیل پایین بودن کیفیت مراکز اقامتی عراق تعدادی از هتل‌های فرسوده از زنجیره اقامتی زائران ایرانی خارج شدند و به گفته "مهدی شهسواری" مدیرکل امور بین‌الملل و راهبری زیارتی سازمان حج و زیارت، از آنجایی که نظام هتل‌های عراق بر اساس درجه بندی ستاره‌ای نیست در واقع هتل به معنای آنچه که در ذهن عامه مردم شکل گرفته در عراق وجود ندارد و می‌توان نام مهمانسرا، مسافرخانه یا مهمانپذیر را بر آنها نهاد.
 
چادرنشینی زوار در شلمچه برای رفتن به کربلا
مقایسه قیمت سفرهای زیارتی عتبات و عمره و سوریه نشان از اختلاف 34 درصدی این سفرها دارد چنانکه هزینه زائران عتبات عالیات 34 درصد بیشتر از زائران سوریه محاسبه شده‌است.
 
این درحالی است که سازمان حج و زیارت روزانه بیش از 3 هزار زائر را به عتبات اعزام می‌کند و از حساب سر انگشتی که می‌توان از چارتر کردن پرواز و مرکز اقامتی بدست آورد قیمتی نصف هزینه کنونی بدست می‌آید.
 
البته چندی پیش نیز وزیر راه و شهرسازی کشورمان از افزایش ظرفیت تردد هوایی به عتبات عالیات خبر داد و گفت: «براساس توافقاتی که با نخست وزیر و وزیر راه عراق داشتیم، مقرر شد که تعداد پروازهای کشورمان به عتبات عالیات به 12 پرواز در روز افزایش پیدا کند؛ یعنی پرواز‌های نجف از سه پرواز به 5 پرواز و پروازهای بغداد از سه پرواز به 4 پرواز افزایش یافت و سه پرواز هم به دیگر شهرهای عراق اختصاص دارد.»
 
در صورت تحقق این امر پروازهای ایران به عتبات دوبرابر خواهد شد و به تبع آن چارترها نیز دوبرابر خواهد شد و از آنجایی که تمام این امور در انحصار شمسا است می‌توان به این نتیجه رسید که هزینه مراکز اقامتی، هواپیما، وسائل حمل و نقل و محافظان باز هم برای این شرکت سرشکن خواهند شد ولی شاهد کاهشی در قیمت سفر به عتبات عالیات نیستیم.

 

این درحالی است که "محمد علیخانی" سرکنسول ایران در کربلا نیز در مصاحبه‌های خود با رسانه‌ها عنوان کرده‌بود: «چرا زائری که ویزای عراق را دارد باید متولی داشته باشد در حالی که می‌تواند به این کشور آزادانه سفر کند و اگر این سفر همراه با سرمایه گذاری شرکت‌های ایرانی و همچنین رقابت شرکتهای خدماتی همراه باشد سفری بی دردسر، مطلوب، بدون سختی و به یادماندنی خواهد بود.»
 
وی اظهار داشت: «تجربه شکستن انحصار تلفن همراه توسط همراه اول و ورود سه پراتور دیگر بسیار موفقیت آمیز بود و شاهد بالا رفتن سطح خدمات و رقابت بودیم و این باید در حج و زیارت هم صدق کند و شرکت‌های خصوصی هم در این مورد وارد شوند. اگر سازمان حج و زیارت فرم نظر سنجی در اختیار زائران قرار دهد و با این پارامترها (کیفیت غذا- هتل- راهنما- آموزش- گردشگری و...) را مطرح کند قطعا به این نتیجه خواهد رسید.»
 
captcha