به‌روز شده در: ۰۶ آبان ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۸
سکه در کانال 9 میلیون تومان قرار گرفت

عرضه 4.8 میلیارد دلار در سامانه نیما / ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران پنجشنبه، نهم اردیبهشت‌ماه بدون تغییر قیمت نسبت به روز کاری گذشته به ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید.نیم‌سکه بهار آزادی پنج میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۹۸۸ هزار تومان رسید.اونس جهانی طلا نیز یک‌هزار و ۷۷۶ دلار و ۱۱ سنت فروخته شد
کد خبر: ۱۷۲۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۶
عرضه 4.8 میلیارد دلار در سامانه نیما / ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه
خبراقتصادی  – محسن شمشیری
در فروردین ماه ۴.٨ میلیارد دلار به صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان و به ارزهای مختلف در سامانه نیما عرضه شد، که از این میزان، حدود ١.٣ میلیارد دلار معامله شده است.خاطرنشان می شود، براساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ معاملات دلاری 229.358 ریال بوده است.
همچنین، طی روز جاری مورخ 8 اردیبهشت ماه 264 میلیون دلار عرضه به صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان در بازار ثانویه (نیما) صورت گرفته است، که از این میزان، مجموع معاملات انجام شده در بازار ثانویه 103 میلیون دلار بوده است.
گفتنی است، براساس معاملات انجام شده میانگین موزون نرخ معاملات دلاری در روز جاری 225.858 ریال بوده است.

ثبات قیمت دلار

نرخ دلار در صرافی‌های بانکی پنجشنبه در مقایسه با روز کاری گذشته با رقم ۲۳ هزار و ۲۳۷ تومان ثابت ماند. قیمت فروش یورو نیز ۲۷ هزار و ۹۷۷ تومان شد و نسبت به روز گذشته تغییر نداشت.قیمت خرید هر دلار ۲۲ هزار و ۷۷۷ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۷ هزار و ۴۲۳ تومان بود.
علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۲ هزار و ۹۶۱ تومان و نرخ فروش آن ۲۳ هزار و ۱۱۳ تومان اعلام شد.  همچنین نرخ یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۶۷۶ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۷ هزار و ۸۷۴ تومان اعلام شد.
در سامانه سنا در روز معاملاتی گذشته (چهارشنبه) هر یورو به قیمت ۲۷ هزار و ۶۲۱ تومان و هر دلار ۲۳ هزار و ۱۶۱ تومان به فروش رسید.همچنین روز کاری گذشته در سامانه نیما، حواله یورو به قیمت ۲۷ هزار و ۳۸۶ تومان فروخته و حواله دلار به قیمت ۲۲ هزار و ۶۱۸ تومان معامله شد.
با توجه به تحولات سیاست خارجی و افزایش امیدواری به موفقیت مذاکرات وین، آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در سایر کشورها و کاهش سفته‌بازی در بازار ارز، قیمت انواع ارز در هفته‌های اخیر روند کاهشی داشته است.

سکه وارد کانال ۹ میلیون تومان شد

به نظر می‌رسد که به دلیل تحولات سیاست خارجی و چشم‌انداز کاهشی نرخ دلار، قیمت‌ها در بازار سکه و طلا تمایل به افت بیشتر دارد، به‌طوری که فعالان این بازار کاهش بیشتر قیمت‌ها را انتظار دارند.
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران پنجشنبه، نهم اردیبهشت‌ماه بدون تغییر قیمت نسبت به روز کاری گذشته به ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید.نیم‌سکه بهار آزادی پنج میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۹۸۸ هزار تومان رسید.اونس جهانی طلا نیز یک‌هزار و ۷۷۶ دلار و ۱۱ سنت فروخته شد.
کاهش قیمت دلار به عنوان مهم‌ترین عامل افت قیمت سکه و طلا در روزهای اخیر به شمار می‌رود.

آیا روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه، ادامه می‌یابد؟

روند مثبت مذاکرات برجام و سیر نزولی قیمت دلار در هفته‌های گذشته، فعالان بازار طلا و همچنین مردم را با این پرسش رو به رو کرده که آیا روند کنونی ادامه‌دار خواهد بود و قیمت سکه و طلا باز هم کاهش خواهد یافت؟
هرچند به طور کلی بازار طلا و ارز منتظر پایان مذاکرات وین و مشخص شدن نتایج دقیق آن است، اما در هفته جاری نیز روند کاهشی قیمت طلا و سکه ادامه داشت. این روند نزولی البته در سکه‌های گرمی، ربع و نیم سکه کمتر از سکه تمام بود. با این حال افت قیمت‌ها قابل توجه بود، به طوری که حباب سکه به صفر نزدیک شد.

در رابطه با شرایط بازار طلا و سکه، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: در طول سه هفته گذشته، به رغم افزایش قیمت انس جهانی به دلیل قرنطینه و اعمال تعطیلات، به دلیل افت قیمت ارز و در نتیجه کاهش تقاضا قیمت طلا سیر نزولی داشت.

وی اضافه کرد: البته دیروز قیمت انس جهانی حدود ۱۰ دلار پایین آمد، با این حال بازار داخلی بیشتر متأثر از متغیرهای داخلی و از جمله مذاکرات برجام است.

کشتی‌آرای به کم شدن حباب سکه نیز اشاره کرد و عنوان داشت: قبل از شروع تعطیلات حباب سکه ۵۰۰ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است. البته در چند روز گذشته حتی حباب سکه به صفر هم رسید.

وی افزود: اما کوچک شدن حباب در سکه‌های گرمی، ربع و نیم سکه کمتر بوده است. سکه گرمی ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۴۵۰ هزار تومان و نیم سکه هم ۵۰۰ هزار تومان حباب خود را از دست داده‌اند.

کشتی‌آرای ضمن اشاره به اثر کاهش نقدینگی در کم شدن مقدار تقاضا بیان کرد: در هفته آینده روند مثبت مذاکرات اثر خود را بر بازار خواهد گذاشت و احتمالاً عرضه طلا و سکه برای فروش بیشتر خواهد شد. با آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده و از سر گرفتن صادرات و ورود دلار به کشور نرخ ارز باز هم افت خواهد کرد. این موارد به شدت بر قیمت‌ طلا متأثر بوده و بنابراین حتی اگر شاهد تداوم سیر نزولی کنونی نباشیم، می‌توان دست کم انتظار داشت که قیمت‌ها افزایش نخواهد یافت.

‌تقویت روند کاهشی قیمت دلار در هفته‌ای که گذشت

قیمت دلار در پایان هفته‌ای که گذشت به رقم ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و بازار ارز با خوش‌بینی‌ نسبت به نتیجه مذاکرات وین، روند کاهشی خود را حفظ کرد و حتی کف قیمت خود در ۶ ماه گذشته را نیز شکست.
تحولات بازار ارز در هفته‌ای که گذشت، با نگاه به مذاکرات وین پیرامون احیای برجام، امیدواری‌ها به تداوم کاهش قیمت ارز را تقویت کرد و نوسانگیران را به سمت ترک این بازار سوق داد.

روز شنبه بازار ارز در حال معاملات خود را آغاز کرده بود که در آخرین روز معاملات هفته پیشین، بهای دلار با ورود به کانال ۲۳ هزار تومانی در مرز ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی و یورو در محدوده ۲۸ هزار و ۸۰۰ بازار متوقف شده بود. سابقه مقاومت بازار در این کف حمایتی موجب شد تا در معاملات شنبه و به ویژه روز یکشنبه، روند معاملات به سمتی پیش برود که معامله گران کاهشی T حضور کمرنگی در بازار داشته باشند و قیمت دلار و یورو در این سطوح متوقف بماند.

روند کاهشی در بازار ارز پس از انتشار اخبار مثبت از دومین دور مذاکرات وین برای احیای برجام تشدید شده بود، اما پس از توقف این روند نزولی در دو روز ابتدایی هفته برخی فعالان بازار از پایان روند کاهشی خبر می دادند. از سوی دیگر برخی از تحلیلگران فنی این توقف را به اصلاح بازار بعد از نزدیک به دو هفته کاهش قیمت‌ها نسبت دادند. تحلیلی که از ساعات پایانی روز یکشنبه صحت خود را نشان داد و روز دوشنبه قیمت دلار توانست از مرز حمایتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی پایین‌تر رفته و تا ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان نیز کاهش پیدا کند.

معاملات ابتدایی روز سه شنبه،  تحت تاثیر تحولات سیاسی و نگرانی فعالان بازار از تاثیر منفی این اتفاقات بر روند مذاکرات برجام، برای ساعاتی دچار شوک شد، اما مجددا توانست به موقعیت پیشین خود بازگردد و تا انتهای هفته ادامه پیدا کرد. بنابراین معاملات بازار آزاد این هفته در شرایطی کار خود را تمام کرد که قیمت دلار به بهای ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان و یورو نیز در محدوده ۲۸ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد.

افت قیمت دلار از کف قیمتی قیمتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان در حالی اتفاق افتاد که طی شش ماه گذشته بهای دلار طی سه نوبت به این سطح رسید، اما پس از آن با افزایش قیمت مواجه شد، بنابراین شکسته شدن گام به گام کف های حمایتی بازار ارز برای دلار در سطوح  ۲۳ هزار و ۸۰۰ در روز دوشنبه و سپس ۲۳ هزار و ۶۰۰ در روز پنجشنبه، برای برخی از فعالان بازار ارز احتمال سقوط شدید قیمت دلار تا محدوده کانال ۲۰ هزار تومان در روزهای آتی را نیز ایجاد کرد.

البته انتظار کاهش قیمت دلار با برآوردهای برخی دیگر از تحلیلگران بازار همخوانی ندارد و این گروه با اشاره به تاثیر کاهشی موفقیت مذاکرات وین بر بهای ارز در بازار داخلی، تاکید دارند که نباید انتظار شوک‌های کاهشی در بازار را داشت.

به اعتقاد این گروه از کارشناسان، روند اقدامات بازارساز در هفته‌های اخیر حکایت از حمایت این بازیگر عمده بازار از روند آهسته و پیوسته کاهش قیمت‌ها دارد. به نظر می‌رسد بازارساز تلاش دارد تا با محدود کردن دامنه نوسان، از یکسو از کاهش قیمت ارز حمایت کند و در دیگر سو حجم حضور نوسان‌گیران در بازار را به حداقل ممکن برساند.

تلاشی که به نظر می‌رسد تاکنون در دستیابی به اهداف خود کامیاب بوده و انتظار می‌رود در صورت موفقیت مذاکرات وین و احیای برجام هم بتواند واکنش‌های هیجانی بازار ارز را مدیریت کند. بنابراین این گروه از تحلیلگران بازار پیش‌بینی می‌کنند، اگر مذاکرات وین به موفقیت برسد، دلار در مسیری تدریجی تا محدوده ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان کاهش قیمت خواهد داشت.

کاهش قاچاق کالا از مزایای تعیین نرخ ارز در بازار

یک کارشناس اقتصادی معتقد است در فرآیند تثبیت نرخ ارز در کنار تورم داخلی، روز به روز از قدرت رقابتی بنگاه‌های داخلی کاسته شده و بر بیکاری افزوده می‌شود.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران و از فعالان اقتصادی کشورمان در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به اینکه قاچاق کالا از جایی که قیمت کمتری دارد به جایی که قیمت بالاتری دارد انجام می‌شود، اظهار داشت: اگر قاچاق کالا را نیز پدیده‌ای اقتصادی بدانیم و نه پلیسی می‌توان گفت که با چنانچه سیاست تثبیت نرخ ارز را نداشته باشیم و اجازه دهیم بازار نرخ ارز را تعیین نماید، شاهد کاهش قاچاق کالا نیز خواهیم بود. مثال روشن آن تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده های دامی تولید خوراک دام بود که ناکام بود زیرا مردم در اکثر مواقع سال مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی به سفره‌شان راه پیدا نکرد.

مجید موافق قدیری در ادامه افزود: در فرآیند تثبیت نرخ ارز در کنار تورم داخلی روز به روز از قدرت رقابتی بنگاه‌های داخلی کاسته شده و بر بیکاری افزوده می‌شود. وی تاکید کرد: دولت می‌تواند با درآمد ارزی حاصل از فروش نفت، صنایعی را که عمدتا کارایی پایینی دارد را راه‌اندازی کند تا نرخ بیکاری را پایین نگه دارد و با اختصاص دادن یارانه به آنها بتواند قیمت کالاهای مصرفی را پایین نگه دارد، اما در بلندمدت و با کم شدن درآمد ارزی حاصل از فروش نفت و ناتوانی دولت از دادن یارانه به تولیدات این صنایع، اینگونه صنایع در آستانه ورشکستگی قرار می‌گیرند و بیکاری بالایی در جامعه پدیدار می‌گردد.

به گفته این فعال اقتصادی، دلیل ورشکستگی را می‌توان چنین بیان کرد: چون این صنایع به دلیل وجود یارانه‌های نفتی و قیمت پایین در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، نه از لحاظ کیفیت و نه از لحاظ قیمت قابل رقابت با صنایع رقیب خارجی نخواهند بود. در چنین حالتی یا دولت درهای تجاری خود را به سوی کشورها باز خواهد کرد که به دلیل کسری تراز پرداخت‌ها و تضعیف ارزش پول داخلی شاهد یک تورم بالا همراه با بیکاری زیاد خواهیم بود که به رکود تورمی شناخته می‌شود و یا اقتصاد، خود را برای جلوگیری از بیکاری بالا به یک اقتصاد بسته تبدیل‌کرده و مردم را مجبور به استفاده از کالاهای تولید داخل با کیفیت پایین و قیمت بالا خواهد کرد.


کاهش وابستگی به دلار اجتناب ناپذیر است

سخنگوی کاخ کرملین گفت: زمانی که کشورها به ثبات دلار شک کنند، کاهش وابستگی به آن را در دستور کار قرار می‌دهند.
براساس گزارشی  از اسپوتنیک، مسکو اخیرا در واکنش به تحریم های آمریکا و اروپا و همچنین احتمال قطع دسترسی نظام بانکی این کشور به سوییفت و سایر سامانه های پرداختی بین المللی، روی توسعه سامانه های پیام رسان بومی کار کرده و از شرکای بزرگ تجاری خود نیز خواسته است تا ارزهای ملی را جایگزین دلار در مبادلات تجاری و سرمایه گذاری دوجانبه کنند.

دیمیتری پسکوف- سخنگوی کاخ کرملین- با اشاره به کاهش ادامه دلار از ذخایر ارزی روسیه گفت: کشورها زمانی به این نتیجه می رسند که دلار آن قدر ثبات ندارد که بتوانند روی آن حساب کنند و پس از آن وابستگی خود را به دلار کاهش می دهند. این یک مساله اجتناب ناپذیر است. پسکوف با انتقاد از تهدید آمریکا به قطع دسترسی روسیه به سوییفت نیز افزود: سامانه سوییفت غیر قابل اعتماد بودن خود را ثابت کرده است؛ با این حال در جهان فعلی امکان یافتن سریع راه های جایگزین وجود دارد.

این مقام روس روسیه را یک کشور خودکفا دانست که تحریم های آمریکا نمی تواند آن را وادار به تسلیم کند و افزود که روسیه به متنوع سازی ظرفیت های اقتصادی خود با هدف دستیابی به سطوح بالاتر رشد ادامه خواهد داد.

در ادامه روند کاهش وابستگی به دلار روسیه، این کشور در ماه فوریه هم به روند دلارزدایی از اقتصاد خود ادامه داده و هم سهم دلار و هم یورو از دارایی های صندوق ملی ثروت از ۴۵ درصد به ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر سهم یوان از این ذخایر کماکان افزایشی بوده و به ۱۵ درصد از کل ذخایر ارزی رسیده است. پوند نیز سهم ۱۰ درصدی از این ذخایر دارد.

پیش از این نیز معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از تحریم های آمریکا گفته بود که روسیه نیاز دارد در آینده فاصله خود را با دلار بیشتر کند و وابستگی کمتری به نظام مالی آمریکا داشته باشد.

افزایش ورود سرمایه به ارزهای دیجیتال در نیمه دوم سال

معامله‌گران ارزهای دیجیتالی امیدوارند ورود تدریجی بانک‌های بزرگ به بازار باعث شود تا جریانات سرمایه‌ای در نیمه دوم امسال افزایش پیدا کند.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، با ورود هرچه بیشتر شرکت های بزرگ به بازار ارزهای دیجیتالی، این بار  بانک سرمایه گذاری اروپا اعلام کرد که نخستین اوراق قرضه مبتنی بر فناوری بلاکچین اتریوم را صادر کرده است.

معامله‌گران ارزهای دیجیتالی امیدوارند ورود تدریجی بانک‌های بزرگ به بازار باعث شود تا جریانات سرمایه ای در نیمه دوم امسال افزایش زیادی پیدا کند و مقبولیت این ارزها نیز به عنوان ابزاری برای پرداخت و حفظ ارزش افزایش پیدا کند.

در ادامه روند ورود شرکت های بزرگ به بازار رمزارزها، شرکت ژاپنی نکسون که در زمینه ساخت بازی های رایانه ای فعالیت دارد، اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار روی بیتکوین سرمایه گذاری خواهد کرد. این شرکت در بیانیه خود اعلام کرده است که بیش از ۱۷۰۰ بیتکوین را خریداری می کند. علاوه بر این شرکت تسلا نیز اعلام کرد ۲.۴۸ میلیارد دلار بیتکوین در اختیار دارد که این رقم یک میلیارد دلار بیشتر از اعلام قبلی است.

با افزایش مقبولیت رمزارزها و مشتقات آن ها در بین مردم و معامله گران، اکنون استفاده تجاری از این امکانات رو به گسترش است. باشگاه بسکتبال گلدن استیت واریرز آمریکا اعلام کرد به زودی نسبت به صدور NFT خود اقدام خواهد کرد. پیش از این باشگاه دالاس ماوریکز از قبول رمزارز دوج کوین برای خرید محصولات و بلیط مسابقات این باشگاه ورزشی خبر داده بود. پست آمریکا نیز از پشتیبانی از NFT خبر داده بود.  

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۰۶۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۱۶ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۰ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۸ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  

ارزش دلار مقابل ارزهای مهم کاهش پیدا کرد

به گزارش رویترز، کارشناسان ارزی هشدار داده اند که برنامه دولت بایدن برای اجرایی کردن یک بسته محرک بزرگ ۱.۸ تریلیون دلار دیگر به منظور حمایت از اقتصاد در برابر پیامدهای کرونا می تواند ریسک افزایش کسری بودجه دولت، افزایش کسری حساب تجاری و بدهی های عمومی را به شدت افزایش دهد که این مسایل می توانند به پاشنه آشیل دلار در مقابل سایر ارزهای مهم جهانی در نیمه دوم امسال تبدیل شود.دولت آمریکا از زمان آغاز بحران کرونا تاکنون چیزی در حدود ۲.۷ تریلیون دلار نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده ولی دولت به دنبال حمایت های بیشتر است.

تسلا چقدر بیتکوین دارد؟

طبق اعلام تسلا، این شرکت در سه ماه نخست امسال از طریق فروش بخشی از بیتکوین های در اختیار خود ۱۰۱ میلیون دلار سود خالص کسب کرده است.

به گزارش سی ان بی سی، در حالی که پیش از این تنها خبر سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری خودروسازی تسلا روی بیتکوین رسانه ای شده بود، صورت های مالی ارایه شده توسط این شرکت به سهامداران نشان می دهد که این مبلغ بیشتر از چیزی است که پیشتر اعلام شده بود. طبق این صورت های مالی، تا پایان ماه مارس با ارزش ترین برند خودروسازی جهان چیزی در حدود ۲.۵ میلیارد دلار بیتکوین در اختیار داشته است.

طبق اعلام تسلا، این شرکت در سه ماه نخست امسال از طریق فروش بخشی از بیتکوین های در اختیار خود ۱۰۱ میلیون دلار سود خالص کسب کرده است. تسلا سال گذشته بهترین عملکرد را در بین شرکت های بزرگ بورسی آمریکا داشت اما در سه ماهه نخست امسال ارزش سهام آن ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد ( البته ریزش ارزش سهام در سه ماهه نخست سال تنها محدود به تسلا نبوده و بسیاری از شرکت های بزرگ دیگر دچار این مشکل شده اند)  که ۱.۶ درصد ریزش آن مربوط به معاملات بورسی روز چهارشنبه بود.

در آخرین روز از ماه مارس ارزش بیتکوین در معاملات بازارهای آمریکا به حدود ۵۹ هزار دلار رسیده بود البته در ادامه روزهای آینده قیمت این رمزارز محبوب تا حدود ۵۰ هزار دلار هم کاهش پیدا کرد.

ایلان ماسک- مدیرعامل تسلا- از طرف منتقدان متهم به دستکاری عمدی و غیرواقعی در ارزش بازار رمزارزها از طریق تزریق هیجانات کاذب شده اما وی این اتهام را همواره رد کرده است. آقای ماسک چند روز پیش در پاسخ به یکی از کاربران در شبکه اجتماعی توییتر که وی را متهم به تقلب در معاملات کرده بود نوشت: من تاکنون هیچ کدام از بیتکوین های شخصی خود را نفروخته ام. فقط بخشی از بیتکوین های در اختیار تسلا آن هم به دلیل اثبات قابلیت نقدشوندگی بیتکوین در ترازنامه های مالی فروخته شده است.
captcha