به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
برگشت قیمت سکه به کانال ۱۰ میلیونی

قيمت دلار و سكه روند كاهشي به خود گرفت

در بازار ارز آزاد عصر روز دوشنبه قيمت دلار به 24100 تومان، يورو 29200 و درهم 6680 تومان معامله شد. در ساعات صبح نيز قیمت دلار 24 هزار و 300 تومان، قیمت یورو 29 هزار و 400 تومان و درهم امارات 6 هزار و 700 تومان اعلام شده است. قيمت اونس جهاني نيز به 1864 دلار رسيد. براين اساس قيمت سكه به كانال 10 ميليون توماني كاهش يافته و 10 ميليون و 875 هزار تومان تا 10 ميليون و 990 هزار تومان معامله شده است.
کد خبر: ۱۶۸۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
قيمت دلار و سكه روند كاهشي به خود گرفت
خبراقتصادي  – محسن شمشيري
هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز (دوشنبه) با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی نسبت به روز یکشنبه ۱۰ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شد.همچنین نیم‌سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۹۸ هزار تومان و هر مثقال طلا به چهار میلیون ۷۶۰ هزار تومان رسید.انس جهانی طلا نیز یک‌هزار و ۸۵۸ دلار و ۵۵ سنت فروخته شد.
کاهش ۵۰ تومانی قیمت دلار
 هر دلار روز (دوشنبه) در صرافی‌های بانکی ۲۳ هزار و ۸۷۰ تومان معامله شد که قیمت آن نسبت به روز معاملاتی کاری گذشته (یکشنبه) با کاهش ۵۰ تومانی همراه بود و نرخ هر یورو نیز به ۲۸ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. قیمت فروش یورو نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری گذشته (یکشنبه) به ۲۸هزار و ۹۵۰ تومان رسید. قیمت خرید هر دلار ۲۳ هزار و ۴۲۰ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان شد، همچنین قیمت خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۳ هزار و ۳۵۳ تومان و قیمت فروش آن ۲۳ هزار و ۵۸۷ تومان بود.علاوه بر این نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷هزار و ۵۳۰ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۸۰۵ تومان اعلام شد. در سامانه نیما در روز معاملاتی گذشته (یکشنبه)، هر یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۱۸۱ تومان  و هر دلار ۲۳ هزار و ۶۲۲ تومان به فروش رفت. در سامانه سنا روز (یکشنبه)، حواله یورو به قیمت ۲۹ هزار و ۲۷۳ تومان معامله شد و همچنین حواله دلار بدون متقاضی قیمت بود. قیمت دلار در هفته های گذشته با توجه به افزایش امیدواری در زمینه صادرات نفت و دسترسی به منابع مالی کاهشی شده است.
فعالان بازار مي گويند كه در ساعات صبح قيمت ها بالاتر بوده و با قيمت دلار 24300 تومان،  قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک میلیون و ۱۰۹ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۰ هزار تومان طرح قدیم نیز 10 میلیون و 900 هزار تومان نیم‌سکه بهار آزادی 6 میلیون و 250 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 4 میلیون و 150 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 300 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 805 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.
بیتکوین پایین رفت
بیتکوین در ادامه روند نزولی خود وارد وارد کانال ۳۲ هزار دلاری شد. هند که به دلیل جمعیت بالای خود یکی از بازارهای اصلی ارزهای دیجیتالی در جهان محسوب می شود در حال بررسی طرحی است که در صورت تصویب آن در مجلس، خرید و فروش بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی را ممنوع اعلام و دولت را موظف می کند تا چارچوبی برای توسعه ارز دیجیتالی ملی این کشور فراهم کند. ممنوعیت پیشنهادی شامل تمام ارزهای دیجیتالی خصوصی می شود مگر موارد خاصی که بانک مرکزی هند ادامه قانونی باقی ماندن معاملات آن ها را ضروری تشخیص دهد.  
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۰۰۱ میلیارد دلار برآورد می شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۲۲ درصد کمتر شده است.  ری دالیو- میلیاردر مشهور آمریکایی با بیان اینکه حفاظت از مشتریان در برابر ارزهای بی پشتوانه مساله مهمی است گفت: سرمایه گذاران در ارزهای دیجیتالی باید این را بدانند که با یک بازار بسیار پرریسک طرف هستند و از دست دادن همه یا بخش بزرگی از سرمایه شان در این بازارها با توجه به نوسانات زیاد چیز خیلی عجیبی نیست.  
به گفته کارشناسان بازار ارزهای دیجیتالی در حال حاضر بیتکوین در یک تقاطع حساس قرار دارد که حرکت رو به بالا یا پایین آن بستگی به جریان ورودی سرمایه های جدید خواهد داشت.  
رئیس بانک مرکزی انگلیس هشدار داد با توسعه تکنولوژی امکان دارد بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی موجود در بازار با نسل دیگری از ارزها جایگزین شوند. اندرو بیلی که به صورت ویدئو کنفرانس در نشست مجمع جهانی اقتصاد سخن می گفت با استقبال از توسعه فناوری های مالی افزود: روش های نوین پرداخت دیجیتالی در دنیای مالی ماندگار خواهند شد اما احتمالا ارزهای دیجیتالی به شکل فعلی تا ابد ثابت نخواهند بود و این احتمال وجود دارد که ارزهایی با تکنولوژی بهتر، ثبات بیشتر و طراحی بهتر جایگزین شکل فعلی ارزهای دیجیتالی نظیر بیتکوین شوند. در حال حاضر ۶۹ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیتکوین و ۱۳ درصد در اختیار اتریوم است.  بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله گران بر بستر بلاک چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  
قیمت جهانی طلا
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۷۷ درصد رشد به ۱۸۶۱ دلار و ۸۸ سنت رسید.به گزارش رویترز، پس از آنکه سرمایه گذاران خرد در پاسخ به موج به راه افتاده در شبکه های اجتماعی به بازار نقره سرازیر شدند، قیمت نقره روز دوشنبه شاهد 7.4 درصد جهش بود و به بالاترین رقم حدود 6 ماه گذشته رسید. قیمت طلا نیز امروز شاهد رشد بود.
منابع مصرفی ۱.۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی شناسایی شد
از سوي ديگر، نائب رئیس فدراسیون واردات، با اشاره به اینکه علی رغم وعده بانک مرکزی، هنوز مطالبات واردکنندگان تجهیزات پزشکی پرداخت نشده است، گفت: منابع مصرفی یک میلیارد و سیصد میلیون دلار ارز ترجیحی شناسایی شد.
 ابوالفتح صانعی با اشاره به روشن شدن محل مصرف یک میلیارد و 300 میلیون دلار ارز تخصیصی با نرخ 4200 تومان به واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی اظهار داشت: وزیر بهداشت تیرماه سال جاری اعلام کرد که این ارز گم شده است، اما با  تلاش و  پیگیری مستمر و تمرکز وزیر بهداشت و کارگروه ویژه تحت مدیریت وی که برای پیگیری این موضوع فعالیت می‌کرد، منابع مصرفی یک میلیارد و سیصد میلیون دلار شناسایی شد.
وی تصریح کرد: به همین دلیل محل مصرف یک میلیارد و سیصد میلیون دلار  به علت  فقدان مستندات کافی و بی‌نظمی در مستندات سیستم اداری، مشخص نبود. برخی بازرگانان رفع تعهد ارز را انجام داده بودند، اما رفع تعهد آنها گزارش نشده بود یا فرآیند رفع تعهد  ارز آنها طولانی شده بود، بنابراین در ظاهر محل مصرف ارز  نامشخص بود.
.
به گفته وی،  بانک مرکزی بدون هماهنگی زمان رفع تعهد ارزی را تغییر می‌دهد، بطوری که دو ماه پیش در آخرین بخشنامه زمان رفع تعهد ارزی را از 8 به 6 ماه کاهش داد.
صانعی اظهار داشت: درحال حاضر زمان تعیین شده برای رفع تعهد ارزی  واردکنندگان تجهیزات پزشکی 6 ماه است، گفت:  این مدت زمان برای رفع تعهد ارزی در زمان جنگ اقتصادی که تحت فشار ناشی از تحریم ها هستیم  اصلا مناسب نیست، لذا ما بارها و بارها با بانک مرکزی مکاتبه داشته و اعلام کرده ایم این دوره باید برای رفعه تعهد ارزی تجهیزات پزشکی باید به 11 ماه افزایش یابد که بانک مرکزی نمی پذیرد.
نائب رئیس فدراسیون واردات ایران با بیان اینکه روند نقل و انتقال پول حدود 4 ماهه است و به دلیل تحریم، پول مستقیم به حساب ذی نفع خارجی نمی‌رود و پول در بانک و صرافی چند کشور می‌چرخد تا به دست ذی‌نفع نهایی برسدخاطر نشان کرد: همین پول گاهی هم از طریق بانک عامل به حساب طرف خارجی  وریز می‌شود، اما  پس از مدتی برگشت می‌خورد و مجدد این پروسه تکرار می شود تا در نهایت پول به حساب ذی‌نفع خارجی واردشود.
صانعی تصریح کرد: تجهیزات پزشکی از آن دسته محصولاتی است که تولیدکنندگان براساس سفارش کشورهای متقاضی تولید می‌کنند بنابراین فرآیند سفارش تا ساخت نیز حدود 4 ماه به طول می انجامد و  زمان حمل کالا نیز به دلیل تحریم طولانی تر شده است. بنابراین  لازم است این مدت به  11ماه افزایش یابد .
وی تأکید وقتی این دوره به صورت غیر‌منطقی کوتاه می‌شود؛ این تصور غلط پیش می‌آید که  واردکننده به عمد تعهدات ارزی خود  را در زمان معین اجرا نکرده و یا اینکه نمی‌خواهد اجرا کند.
نائب رئیس فدراسیون واردات  با بیان اینکه طلب واردکنندگان تجهیزات پزشکی از سال 96 با وجود اینکه تمام مقامات دولتی مربوطه آنرا تایید کرده اند هنوز از سوی بانک مرکزی پرداخت نشده است، گفت: این در حالی است که بانک واردکننده ای که  در رفع تعهد چند هفته تاخیر کند، او را متهم به عدم رفع تعهد می‌کند.
وی ادامه داد:  بانک مرکزی در 29 اردیبهشت سال 98 در بخشنامه ای اعلام کرد که  طلب واردکنندگان تجهیزات پزشکی که از سال96 باقی مانده  را پرداخت می‌کند، اما  علیرغم فراهم شدن تمام زمینه‌های قانونی برای پرداخت مطالبات واردکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، هنوز این مطالبات پرداخت نشده و بانک مرکزی به‌ رغم انجام تمامی فرآیندهای قانونی نه تنها توجهی به رعایت سازوکارهای قانونی نکرده، بلکه نسبت به اجرای بخشنامه‌های خود نیز هیچ‌گونه احساس تعهدی نمی‌کند.
 صانعی افزود : عدم اجرای این بخشنامه‌ها، خسارت جبران ناپذیری را به این بنگاه‌های اقتصادی که ترکیبی از تجارت، کارآفرینی و ایجاد ارزش افزوده درمانی در حوزه اقتصاد درمان دارد وارد کرده، بطوری که شاهد ورشکستگی تدریجی و تعطیلی این بنگاه‌ها هستیم.
وی با اظهار نگرانی از اینکه طرف خارجی به دنبال عدم تسویه بیش از دو سال طلب خود، به برداشت وجوه انتقالی برای ارسال کالای جدید بابت طلب قبلی خود اقدام کند، گفت:   به این ترتیب  هم امکان واردات کالای جدید را از دست دهم و هم باید اینجا پاسخگوی تعهدات ارزی جدید باشیم .
نائب رئیس فدراسیون واردات اظهار داشت: کالای ما براساس مستندات و راستی آزمایی در کمیسیون قیمت‌گذاری وزارت بهداشت و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر مبنای دلار 3600 تومان  و یورو 4 هزار تومان قیمت‌گذاری شده و  از طرفی مصرف‌کننده و خریدار اقلام ما  غالبا دولتی بوده پس چگونه است، حتی با موافقت دولت نامه معاون اول، نامه وزرای وقت، نامه سه رئیس سازمان غذا و دارو، نامه دو مدیر کل تجهیزات پزشکی، بانک مرکزی همچنان هیچ‌گونه اهمیتی نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه با توجه به مطالبات معوق، بسیاری از بنگاه‌ها سرمایه انسانی متخصص خود را به دلیل بالا بودن سطح دستمزدها از دست داده اند، گفت: بطوریکه به طور نسبی 50 درصد ب از 153 شرکت تجهیزات پزشکی از چرخه فعالیت باز مانده و یا خارج شده‌اند و مابقی هم منتظرند که بانک مرکزی زودتر این مطالبه را پرداخت کند و  با تداوم این وضعیت معلوم نیست، چه به سر بقیه همکاران ما بیاید.
captcha