به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

اعطای به روز مجوز موسسات و نشریات

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در اعطای مجوز موسسات و نشریات به روز هستیم در حالیکه پیش از این، اعطای این مجوزها بسیار زمان بر بود.
کد خبر: ۱۵۸۵۶
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۴

خبراقتصادی:به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، سید محمدحسینی در مراسم افطار با اهالی چاپ و نشر افزود: باید تلاش کنیم اعطای مجوز در زمینه کتاب نیز به روز باشد و کتاب هایی که به صورت روزانه درخواست مجوز می کنند روزانه و یا به صورت هفته ای و در نهایت در 45 روز این مجوزها اعطا شود.

وی بر لزوم رعایت مرزهای اخلاقی در زمینه کتاب تاکید و اضافه کرد : کتاب بسیار حساس است و چه بسا انتشار یک جمله یا کلمه مسئله آفرین باشد و به قوم و یا طایفه ای توهین شود بنابراین باید در این زمینه دقت کرد و حساسیت ها را مد نظر قرار داد.

حسینی در ادامه با بیان اینکه سالهاست که موضوع معافیت مالیاتی ناشران، کتابفروشان و چاپ خانه داران مطرح است گفت : این موضوع گاهی اجرایی و گاهی متوقف می شد.

وی با اشاره به اینکه این موضوع در جلسه ای با حضور ناشران و رئیس جمهور هم مطرح شد، افزود : در نهایت امروز در جلسه ای با حضور نمایندگان ناشران، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور مقرر شد ناشران از پرداخت مالیات معاف شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی کشور اشاره کرد و افزود: این صندوق پشتوانه محکم بخش خصوصی در حوزه های گوناگون است که حوزه های نشر و چاپ نیز می توانند از این صندوق بهره مند شوند.

وی همچنین به تدوین لایحه مالکیت معنوی اشاره و اضافه کرد: ‌این لایحه در 150 جلسه اصلی و فرعی در کمیسیون لوایح دولت پیگیری شد و  نهادهای مختلف، نظر خود را ارائه کردند تا لایحه جامع و کامل تدوین و به مجلس ارائه شود.

مراسم افطاری سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی چاپ و نشر در تالار وحدت برگزار شد.

 در این مراسم اسماعیلی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شصت و چهار هزار عنوان کتاب در سال 91  به چاپ رسید و جشن 200 سالگی صنعت چاپ کشور نیز برگزار شد.

وی در ادامه به برخی از فعالیت های 4 سال گذشته به ویژه سال 91  معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: برگزاری جشنواره های جلال آل احمد و پروین اعتصامی، نقد کتاب فصل، نوقلمان، جایزه کتاب سال و جایزه جهانی از جمله این اقدامات بود.

اسماعیلی، تجلیل از برخی فرهیختگان و اعطای نشان فرهنگی به 90 نفر از هنرمندان، نویسندگان و شعرا را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد و گفت : تفاهم نامه هایی را هم در سال گذشته با وزارت صنعت و معدن و تجارت و اتحادیه های مختلف منعقد کردیم.

در این مراسم جامعه ناشران کشور، اتحادیه های صنعت چاپ و تشکل های سراسری حوزه نشر کشور لوح تقدیر خود را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وی اهدا کردند.
captcha