به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
700 صرافی مجاز مشغول ارائه خدمات ارزی به متقاضیان هستند

صرافی در گوگل!

اگرچه حضور صرافی ها برای مقابله با تحریم ها نسخه ای کارآمد عنوان شده،اما عوارض این نسخه در اقتصاد ارزی کشور بسرعت خودنمایی کرد و کارکرد صرافی ها برای انتقال ارز و دلارهای نفتی ایران از خارج به داخل کشور را به روندی معکوس تبدیل کردو باعث سونامی واردات یا خروج ارز از کشور شد
کد خبر: ۱۴۲۸۳
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۹


 خبراقتصادی: همین مساله موجب دخالت دوباره بانک مرکزی به عنوان عالی ترین نهاد مالی کشور برای تعیین صرافی ها به دو بخش مجاز و غیرمجاز شد.
هرچند هدف اصلی این دخالت مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی بود، اما در اصل راهکاری برای تعیین اعتبار یا مشروعیت بخشیدن به برخی صرافی های فعال در بازار ارزی ایران که روز به روز افزایش می یافتند، بود تا جایی که بانک مرکزی به عنوان اصلی ترین نهاد مسئول در بازار ارزی مجبور به صدور بخشنامه ای به عنوان اتمام حجت با صرافی ها مبنی بر تعیین تکلیف صرافی های غیرمجاز شد و در نهایت هم خودش برای به سرانجام رساندن کار در این زمینه گام برداشت تا به قول معروف کنترل نوسانات بازار ارز کشور را دوباره در اختیار بگیرد.
به همین دلیل فهرستی بلند بالا از غیرمجازها به نهادهای مربوط قضایی از سوی بانک مرکزی جهت برخورد قانونی با آنها ارسال شد و مراحل قانونی برای جلوگیری از فعالیت این گروه از صرافان غیرمجاز بسرعت یکی پس از دیگری طی شد، اما عطش بازار ارزی ایران آنقدر زیاد بود که سود حاصل از آن نمی توانست مانع حضور غیر مجازها در بازار ارزی کشور شود و درنهایت این فعالان هرگز دست از فعالیت خود نکشیدند؛ بلکه از دنیای واقعی، کوچه و خیابان یا مغازه های لوکس و زیبا به حاشیه خیابان ها آمدند و در نهایت به دنیای مجازی راه یافتند به صورتی که حتی در حال حاضر با وجود قوانین بسیار سخت درباره مبارزه با صرافی های غیر مجاز به شکل غیر قانونی مشغول ارائه خدمات ارزی بخصوص حوالجات به خارج از کشور هستند.
شاید از خود بپرسید مگر امکانش هست که بانک مرکزی با این همه ابزار قانونی و امکانات نتوانسته جلوی فعالیت این گروه از صرافی های غیرمجاز را بگیرد؟ اگر علاقه مند به دریافتن واقعیت این گروه از غیرمجازها و نحوه فعالیت آنها حتی با وضع قوانین بسیار سختگیرانه مسئولان ارزی کشور هستید، کافی است کلمه «صرافی یا ارسال دلار به خارج» را در گوگل جستجو کنید، آن گاه با انبوهی از اسامی و صرافی های گوناگون مواجه خواهید شد که باعث تعجب شما می شود و به یاد فهرست معروف بانک مرکزی از صرافی های مجاز می افتید، چون طبق فهرست منتشر شده از سوی بانک مرکزی تنها کمتر از 700 صرافی مجاز هم اکنون مشغول ارائه خدمات ارزی به متقاضیان هستند، البته نباید فراموش کرد همین تعداد هم به دو گروه «الف» و «ب» تقسیم شده اند یعنی آنها که فقط اجازه خرید و فروش فیزیکی ارز دارند و دیگران که برای ارسال حوالجات هم می توانند اقدام کنند؛ بنابراین متوجه می شوید تابلوهای غیرمجاز ها فقط خاموش شده ولی از کار نیفتاده است.
به یاد داشته باشید صرافی های غیرمجاز با ارائه قیمت های وسوسه کننده وپایین برای کارمزد های انتقال پول ممکن است همیشه و در همه حال ذهن شما را به خود درگیر کنند، اما اجازه ندهید این وسوسه شما را گرفتار عواقبی جبران ناپذیر کند؛ بلکه بهترین پیشنهاد این است که با خودداری از معامله با این گونه صرافی ها زمینه تقلب و اختلال ارزی در بازار را کاهش دهید.
captcha