:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۷
امسال و در قالب یک قرارداد

گاز ایران به 2 کشور خلیج فارس و یک کشور اروپایی صادر می شود

جواد اوجی در نخستین روز برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: شرکت ملی گاز ایران با دو کشور حوزه خلیج فارس و یک کشور اروپایی که اسامی آنها متعاقبا اعلام خواهد شد، در حال نهایی کردن قرارداد صادرات گاز است.
کد خبر: ۱۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۸




خبراقتصادی: با توجه به تفاهم های اولیه میان ایران و عراق برای صدور روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز به این کشور، انتظار می رود قرارداد صدور گاز به این کشور نیز نهایی شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: با نهایی شدن این قرارداد، گاز ایران برای تامین گاز صنایع و نیروگاه های عراق در یک دوره پنج ساله قابل تمدید در دو دوره به این کشور صادر خواهد شد.
جواد اوجی همچنین درباره آخرین وضعیت خط لوله هفتم سراسری برای انتقال گاز به پاکستان گفت: این خط لوله در خاک ایران سال گذشته به طور کامل بهره برداری شده است و پیشرفت ساخت آن از ایرانشهر تا مرز پاکستان به طول 170 کیلومتر در وضعیتی مطلوب قرار دارد.
وی درباره قرارداد با شرکت یی.جی.ال سوئیس برای خرید گاز از ایران گفت: صدور گاز به اروپا از خاک ترکیه با مجوز این کشور انجام می شود و همه مسائل (قیمت و حجم گاز) به جز موضوع ترانزیت، نیازمند گفت و گوهای سه جانبه میان شرکت ملی گاز ایران، ترکیه و ای.جی.ال سوئیس است.





مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره آخرین وضعیت صنعت گاز کشور گفت: هم اکنون بیش از 34 هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی با بهره گیری از 69 تاسیسات تقویت فشار گاز و 290 توربوکمپرسور، روزانه 750 میلیون مترمکعب گاز را به سراسر کشور انتقال می دهد.
وی تصریح کرد: بیش از 4 هزار و 200 واحد صنعتی در سال گذشته گازرسانی شد و هم اکنون شمار واحدهای صنعتی عمده زیر پوشش این حامل انرژی به 44 هزار مورد رسیده است.
اوجی تزریق روزانه 12 میلیون مترمکعب گاز به میدان های نفتی را از دستاوردهای مهم سال گذشته شرکت ملی گاز ایران اعلام و اظهار کرد: این مقدار گاز به میدان های نفتی کوپال، کرنج و مارون تزریق شده که در مقایسه با سال پیش از آن دو برابر رشد کرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، هم اکنون 1407 شهر و روستا در کشور به شبکه گاز متصل هستند و 97 درصد خانوارهای شهری و 54 درصد خانوارهای روستایی نیز، از گاز طبیعی استفاده می کنند.
اوجی سال گذشته را یکی از دشوارترین سال های کاری شرکت ملی گاز اعلام و اظهار کرد: با وجود شدت سرمای زودرس و افت دمای تا منفی 30 درجه در بیشتر استان های کشور، همچنین کاهش مقطعی واردات گاز از ترکمنستان به دلیل مشکل عملیاتی اعلام شده از سوی آنها، روند گازرسانی در سال گذشته پایدار بود و بدون هیچ افت یا قطع گاز، نیاز همه بخش ها (خانگی، تجاری، صنعتی و
نیروگاهی) تامین شد.



وی لوپ کردن خطوط انتقال به یکدیگر در سال گذشته را از ابتکارهای قابل توجه شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد و گفت: این کار با هدف هدایت شبکه ملی گاز انجام و سبب شد خطوط لوله به خوبی یکدیگر را پوشش دهند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره صادرات و واردات گاز گفت: سال گذشته برای نخستین بار بیش از 8 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گاز معادل روزانه 30 میلیون و 500 هزار مترمکعب به ترکیه صادر شد؛ این در حالی است که روزانه 33 میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان نیز وارد خاک ایران شد.
وی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران زیرساخت های مناسبی برای افزایش فرآورش و انتقال گاز آماده می کند، افزود: در سه سال آینده حجم تولید گاز به یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب خواهد رسید که این مهم نیازمند خطوط لوله جدیدی از جمله خط یازدهم به طول 1400 کیلومتر (حدفاصل عسلویه ـ دامغان) خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره تامین تجهیزات و اقلام مورد نیاز صنعت گاز کشور گفت: با توجه به فعالیت هایی که از چند سال گذشته آغاز شده، تلاش بر این است تا کالاهای این حوزه از صنعت نفت از داخل کشورتامین شود.
وی گفت: بر این اساس، فهرستی از کالاهای اساسی مورد نیاز حوزه گاز از پنج سال گذشته، همچنین برای پنج سال آینده تهیه شده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: به منظور حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی مقرر شده است در قالب قرارداد 5 و 10 ساله با سازندگان داخلی، خرید تضمینی از آنها انجام شود.
اوجی با بیان این که شرکت های ایرانی قابلیت و توانمندی بالایی در تهیه اقلام مورد نیاز صنعت گاز دارند، گفت: انتظار می رود این شرکت ها نیز با اعلام آمادگی برای تهیه این اقلام، شرکت ملی گاز را یاری کنند.



مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین از رسیدن به توانایی فنی ساخت پالایشگاه گاز با استفاده از توان داخلی در سه یا چهار سال آینده خبر داد و گفت: با توجه به توانمندی های صنعت گاز ایران، در سه یا چهار سال آینده قابلیت ساخت کامل پالایشگاه گاز از مرحله طراحی تا راه اندازی را به طور کامل با توان داخلی خواهیم داشت.