به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
وزیر اموراقتصادی و دارایی در همایش سیاستهای پولی:

نتیجه تکانه های ارزی از نگاه وزیر اقتصاد,اثر مثبت بر نرخ رشد بخش کشاورزی!

وزیر اموراقتصادی و دارایی در همایش سیاستهای پولی و مالی اعلام کرد : تکانه های ارزی در سالهای ۸۹ تا ۹۲ اثر مثبتی بر نرخ رشد در بخش کشاورزی گذاشته است.
کد خبر: ۱۲۸۹۹
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰
 

خبر اقتصادی: سید شمس الدین حسینی در همایش سیاست های پولی و مالی ضمن تشریح وضع اقتصاد ایران در سال 1391 گفت: در این سال برغم آنکه عایدات حاصل از درآمد نفت و همچنین درآمدهای گمرکی کاهش یافت ، دولت توانست از طریق اصلاح ساختار هزینه ها و روش های تامین مالی اثار نامطلوب تحریم اقتصادی را کاهش دهد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در سال 91 نرخ تورم به 30،5 درصد رسید که رقم بالایی است و به فشار بیشتر بر طبقات آسیب پذیر منجر شده است.
حسینی ، نرخ بیکاری در سال گذشته را 12 و دو دهم درصد اعلام کرد .
سخنگوی اقتصادی دولت در تشریح عملکرد اقتصاد ایران در سال 91 گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز سفرهای خارجی ایرانیان کاهش و گردشگری داخل رونق یافت به طوریکه آمار سفرهای خارج از کشور از 21 میلیون و 700 نفر در سال 90 به 18 میلیون و 300 هزار نفر در سال 91 رسیده است.
وی  اظهار کرد: سال‌های 2012 و 2013 میلادی سال‌هایی است که کندی رشد اقتصاد جهانی در آن ادامه دارد و بهترین عملکرد و پیش‌بینی‌های رشد برای شرکای تجاری ما یعنی چین و هند ثبت شده است.
سید شمس‌الدین حسینی با بیان این‌که پیش‌بینی می‌شود تورم در سال 2013 در آمریکا 2.1، اروپا 2.5، چین کمی بیش‌تر از سه و در هند 11 درصد باشد، گفت: پیش‌بینی می‌شود نرخ بیکاری در آمریکا در سال 2013، 7.5 درصد تقریبا مساوی با سال 2012، در اسپانیا 26.5 درصد و پیش‌بینی‌هایی برای سایر کشور‌ها صورت گرفته که نگرانی‌هایی را در پی دارد.
وی با بیان این‌که موج تحریم‌ها از حوزه‌های علم و فن‌آوری گرفته تا تحریم بانک‌های تجاری ایران را شاهد بودیم، گفت: به ویژه در یکسال و نیم اخیر تحریم‌ها فراگیر‌تر شده و حوزه‌های بانک و بیمه، نقل و انتقالات پول، تحریم بانک مرکزی و مواردی دیگر منجر شده است و فراتر از قطعنامه سازمان ملل تحریم‌ها حالت فراسرزمینی یافته و گسترش یافته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: صندوق بین المللی پول اعداد 3.2 درصد و 3.3 درصد و بانک جهانی ارقام 2.3 درصد و 2.4 درصد برای رشد اقتصاد جهانی در سال‌های 2012 و 2013 اعلام و پیش بینی کردند.
حسینی با بیان این‌که تحریم از چند مسیر بر عرضه ارز اثر گذاشت، گفت:‌ کاهش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و میعانات سبب کاهش عرضه ارز شده و این امر به دنبال محدودیت در نقل و انتقال،‌ تبدیل و تاخیر در وصول درآمدهای نفتی تشدید شد و در بخش صادرات پتروشیمی نیز کم و بیش چنین حالتی حکمفرما شد.
وی با بیان این‌که در حوزه صادرات غیر نفتی در مجموع با رشد 20 درصد مواجه شدیم، گفت:‌ هرچند با کندی و عدم شفافیت در چرخه ورود آن با چرخه تجاری مواجه بودیم لیکن فشار کاهش درآمدهای نفتی تعدیل شد و در طرف تقاضای ارز با تحریک و افزایش تقاضای احتیاطی فعالان اقتصادی وافزایش تقاضای سفته بازی و سوداگری مواجه شدیم.
captcha