به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
همتي: براساس مصوبه سران قوا انتقال‌ وجه چك تضمين شده به ديگري فاقد اعتبار است

چک‌های تضمینی غیرقابل خرید و فروش و غير قابل انتقال شد

چک تضمینی فقط در وجه ذينفع صادر مي شود. به موجب تصویب جلسه سران قوا، از این پس پرداخت چک تضمینی صرفا در وجه گیرنده چک (ذینفع) امکان پذیر است. همچنین بر اساس این تصمیم، ظهرنویسی و انتقال چک تضمین شده به دیگری فاقد اعتبار خواهد بود
کد خبر: ۱۲۶۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۰
چک‌های تضمینی غیرقابل خرید و فروش و غير قابل انتقال شد
اقتصاد گردان -  عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از مصوبه سران قوا در مورد چك تضمين شده خبر داد و گفت: به موجب تصویب جلسه سران قوا، از این پس پرداخت چک تضمینی صرفا در وجه گیرنده چک (ذینفع) امکان پذیر است. همچنین بر اساس این تصمیم، ظهرنویسی و انتقال چک تضمین شده به دیگری فاقد اعتبار خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی پس از نشست  اعضاء شورای هماهنگی سران قوا خاطرنشان کرد:‌ از مسائل مهم بازار پول ،چکهای تضمینی بود که در طول سالهای گذشته پشت نویسی و دست به دست شدن چک توسط افراد مختلف معضل بزرگی به وجود آورد. به گفته همتی چک‌هایی که اکنون در اختیار مردم است قابل انتقال به سایرین نیست و فاقد اعتبار خواهند بود.
وی تاکید کرد: بنابراین چک‌های فعلی دیگر قابل انتقال نیستند و برای چک‌های موجود در اختیار مردم طبق مصوبه شورا، یک ماه فرصت داده شد تا با مراجعه به بانک‌ها نقد شوند، ضمن آن که از این به بعد چکها با شرایط جدید توسط بانک‌ها ارائه و صادر خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: این اقدام به شفافیت بیشتر و مبارزه با پولشویی کمک می‌کند و از این به بعد با گردش مالی درست، واقعی و شفاف در کشور از عملیات غیرشفاف در بازار جلوگیری می‌کنیم.
عبدالناصر همتی ادامه داد: بررسیهای ما طی یکی دو ماه گذشته نشان می دهد ارزش این چکها 8 هزار میلیارد تومان بود که چرخش فاقد شفافیت و بدون اطلاع نظام بانکی از مشکلات آن به شمار می رود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بنا به پیشنهادی که در شورا طرح کردیم ، مصوب شد که دیگر چکهای تضمینی، قابل ظهرنویسی نیست و متقاضی چک حتما باید نام ذینفع (گیرنده) چک را به همراه شماره ملی او در چک قید کند.
به گفته همتی چک هایی که اکنون در اختیار مردم است قابل انتقال به سایرین نیست و فاقد اعتبار خواهند بود.
مصوبه اخیر شامل انتقال وجه از طریق پایانه های ساتنا و پایا و همچنین چک رمزدار نمی شود و صرفا با هدف مبارزه با پولشویی و سفته بازی نقل و انتقال مبلغ چک تضمینی با محدودیت مواجه شده است.
captcha