مذاکره برای فعالیت در سوئیفت روسی وکانال تبادل مالی ایران و اروپا بزودی اجرایی میشود
عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس راه اندازی شاخه اروپایی سوئیفت، نگرانی ها از ادامه مراودات بانکی ایران را کاهش می دهد.همچنين رئیس کمیسیون امور مالی دومای روسیه از مذاکره روسیه با ایران برای مشارکت در سوئیفت روسی (SPFS) خبر داد. رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نيز به اجرایی شدن ساز و کار تبادلات مالی ایران و اروپا طی روزهای آتی اشاره كرد

اقتصاد گردان - معصومه آقاپور علیشاهی در گفتگو با ایبِنا با اشاره به تحریم های بانکی اعمال شده از سوی آمریکا علیه ایران، گفت: با توجه به حذف آمریکا و مذاکراتی که بدون این کشور در جریان است خوشبختانه تحریم ها دیگر اثری ندارد.
عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه تحریم های احتمالی ایران مراودات اقتصادی و بانکی ما را تهدید نخواهد کرد، گفت: اکنون مراودات ایران با اروپایی ها در جریان بوده و سوئیفتی که در شاخه اروپایی در حال راه اندازی است نگرانی ها از ادامه مراودات بانکی را کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه آمریکا تاکنون از هیچ نوع تحریم علیه ایران چشم پوشی نکرده است، تصریح کرد: آمریکا حتی با شرکت هایی که هیچ نوع مراوده ای نداشته نیز برخوردهای ظالمانه داشته اکنون نیز تجربه ثابت کرده که تحت یک ها بی اثر خواهد بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه ایران اکنون با ۴ به علاوه یک در حال مذاکره است، گفت: اکنون ایران بر کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای همسایه برای گسترش مذاکرات متمرکز شده است.
آقاپور علیشاهی ادامه داد: اعمال تحریم های جدید حتی با نزدیک شدن به اواسط ماه جاری تاثیری بر اقتصاد و مراودات بانکی ما ندارد زیرا ایران با آمریکا معامله و مراوده ای ندارد. عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید با تمرکز بر کشورهای همسایه و اروپایی مراودات تجاری و بانکی را در بهترین حالت خود حفظ کنیم.
همچنين رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران از اجرایی شدن ساز و کار تبادلات مالی ایران و اروپا طی روزهای آتی خبر داد.
رضا پدیدار با بیان اینکه با شروع اعمال تحریم های جدید آمریکا از ١٣ آبان ماه صادرات نفت ایران قطعا کمتر از یک میلیون بشکه در روز نخواهد بود گفت: با توجه به سهم عمده کشورهای اروپایی از صادرات نفت ایران و نیاز آنها به ایران، ساز و کار تبادلات مالی بین ایران و اروپا از طریق یک بانک واسطه ای اندیشیده شده و به زودی اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه صادرات نفت ایران هرگز به صفر نخواهد رسید افزود: با توجه اینکه طی شش ماه نخست سال جاری درآمدهای نفتی کشور ٢٧ درصد بیش از میزان پیش بینی شده بوده است خوشبختانه ذخایر ارزی بانک مرکزی در وضعیت خوبی است و این بانک توان کنترل بازار ارز در شرایط تحریم را دارد.
رئیس کمیسیون امور مالی دومای روسیه از مذاکره روسیه با ایران برای مشارکت در سوئیفت روسی (SPFS) خبر داد
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «آناتولی آکساکوف» روز پنجشنبه با بیان این مطلب افزود: همکاری های فنی با ایران در حال انجام و امکان پرداخت های مستقیم با شرکت های ایرانی بوجود آمده است.
وی خاطرنشان کرد: روسیه برای هماهنگی فعالیت در این سیستم (سوئیفت روسی) همزمان با بانک مرکزی ایران، ترکیه و چین در حال مذاکره است.
رئیس کمیسیون امور مالی دومای روسیه ادامه داد: این کشورها باید فناوری های مالی خود را هماهنگ کنند تا مساله ای در استفاده از سیستم های داخلی ارسال اطلاعات مالی در سوئیفت روسی بوجود نیاید.
به گفته وی، سیستم سوئیفت روسیه که بانک مرکزی این کشور ایجاد کرده است از نظر تعداد اعضا از سوئیفت بین المللی پیشی گرفته است.
خانم «الویرا نابولینا» رییس بانک مرکزی روسیه چندی پیش با توجه به احتمال گسترش فشارهای تحریمی آمریکا علیه روسیه گفته بود که همه شرایط برای ادامه فعالیت بانک های روسی در صورت حذف روسیه از سامانه سوئیفت فراهم شده است.
آمریکا از سال 2014 تاکنون در مساله اوکراین و نیز برخی مسائل دیگر همچون پرونده اسکریپال بیش از 60 بسته تحریمی در مورد روسیه وضع کرده است.
خانم «اولگا اسکوروباگاتووا» معاون بانک مرکزی روسیه دو هفته پیش اعلام کرد که بانک های خارجی تا پیش از پایان امسال (دی ماه سال جاری) می توانند عضو سیستم شبه سوئیفت روسیه به نام «اس.پ.ف.اس» شوند.
وی در گفت وگو خبرنگاران اضافه کرد: استفاده از سوئیفت روسی به بازیگران خارجی امکان می دهد با شرکت های روسی که در فهرست تحریم های خارجی قرار گرفته اند همکاری کنند.
معاون بانک مرکزی روسیه گفت: تا یک ماه پیش 416 شرکت و موسسه مطرح روسیه از جمله خزانه داری فدرال، شرکت گازپروم نفت و روس نفت به این سیستم ملحق شده اند.
معاون بانک مرکزی روسیه به نقل از پوتین گفت که آمریکا با تحریم اقتصادی روسیه مرتکب اشتباه راهبردی شده است.
وی ادامه داد: اوایل ماه اکتبر ولادیمیر پوتین و دمیتری مدودف رئیس جمهور و نخست وزیر روسیه به علاقه کشورهای ترکیه، چین و هند برای ورود به سیستم «اس.پ.ف.اس» اشاره کردند.