به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

افزایش 2 برابری قیمت ساخت مسکن

فرشید پورحاجت، دبیرکانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه هزینه‌های ساخت مسکن دو برابر شده است، ‌گفت: قیمت مصالح رشد کرده است و دستگاه‌های خدمات رسان نرخ تعرفه‌های خود را افزایش داده‌اند و نرخ عوارض شهرداری به چند برابر رسیده است.
کد خبر: ۱۲۳۳۰۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۶
اقتصادگردان- او افزود: هر چند بیش از 80 درصد مصالح ساختمانی در داخل کشور تولید می‌شود و نیازی به واردات آن نیست، اما قیمت همین مصالح ساختمانی داخلی هم بسیار افزایش یافته و با کمبود برخی مصالح در بازار مواجه هستیم.

پورحاجت با بیان اینکه افزایش لجام گسیخته قیمت ارز به تمام بازارها سرایت کرده و قیمت تولید مسکن نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است، ادامه داد: سال گذشته ساخت هر متر مربع ساختمان چیزی حدود 1.5 میلیون تومان هزینه در بر داشت اما امروز حداقل هزینه ساخت هر متر مربع کمتر از 2.5 میلیون تومان نیست. دبیرکانون سراسری انبوه‌سازان اظهارکرد: اگر سازنده بخواهد یک واحد 100 متری را با حداقل استانداردها بسازد باید 250 میلیون تومان فقط در بخش ساخت هزینه کند که این رقم بدون احتساب قیمت زمین و تعرفه خدمات است. او تاکید کرد: در این شرایط که پتروشیمی‌ها و صنایع فولاد در نبود نظارت دولت قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و به دنبال آن قیمت مصالح ساختمانی به‌طور جهشی بالا رفته است، دستگاه‌های خدمات رسان می‌توانند با کاهش نرخ تعرفه‌ها و یا کاهش نرخ مالیات و در مواردی حذف مالیات به کاهش قیمت تمام شده مسکن کمک کنند. پورحاجت با بیان اینکه در حال حاضر نرخ تعرفه عوارض شهرداری تا 10 برابر در کلان شهرها افزایش یافته است، بیان کرد: قطعا افزایش نرخ تعرفه عوارض شهرداری و نرخ خدمات و افزایش نرخ مالیات برای ساخت مسکن به خریدار منتقل می‌شود و در نهایت مصرف کننده این افزایش قیمت‌ها را متحمل می‌شود.

captcha