به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

افزایش استفاده از کارت بازرگانی یک‌بار مصرف

نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: صادرکنندگان برای آنکه ارز حاصل از صادرات را بازنگردانند انگیزه بیشتری به استفاده از کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف دارند.
کد خبر: ۱۱۹۸۵۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۸
اقتصادگردان- مجیدرضا حریری افزود: ​ اگر تاکنون انگیزه‌ها برای اجاره کارت بازرگانی در واردات وجود داشت، این انگیزه اکنون در صادرات بیشتر است؛ زیرا صادرکنندگان اگر به نام خودشان صادرات کنند، باید تعهد ارزی بدهند. به گفته او، در شرایط کنونی از آنجا که وارد کننده باید برای واردات تخصیص ارز بگیرد نمی‌تواند به نام کس دیگری کالا را وارد کند ضمن اینکه برای واردات، کارت‌های بازرگانی تازه صادر شده ابتدا می‌توانند 500 هزار دلار واردات انجام دهند و به مرور با تایید صلاحیت‌شان این میزان افزایش می‌یابد این در حالی است که برای صادرات سقفی وجود ندارد. نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: بطور نمونه صادرکننده می‌تواند در سال برای چندین جوان تحصیل کرده در حوزه بازرگانی با حمایت مالی، کارت بازرگانی بگیرد و از طریق آنها اقدام به صادرات کالا کند، اما ارز آن را به سامانه وارد نکند. این در شرایطی است که مجموعه‌های نظارتی و مالیاتی یک سال بعد به سراغ آن جوان می‌روند که متوجه می‌شوند صادرکننده اگر چه کالا را از کشور صادر کرده، اما هیچ ارزی را به کشور وارد نکرده است.

حریری گفت: در دنیا ساز و کار پیوسته‌ای وجود دارد که فعال اقتصادی با آی‌دی کارت (کارت ملی) اقدام به واردات  می‌کند و ساز و کار مالیاتی آن هم مشخص است. نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: ​ در ایران، زمانی گفته شد که فلان پیرزن خودروی پورشه را وارد کرده اما آیا پیگیری شد که این پیرزن به چه کسی وکالت داده که کار اداری این خودرو‌ها را انجام دهد. مشخصات آن فرد در دفتر خانه اسناد موجود است اما چرا مجموعه‌های نظارتی سراغ آن فرد نمی‌روند. این پورشه‌ها به داخل کشور آمده، ​ نماینده فروش داشته و حتی شماره هم شده است.


captcha