:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹

تاکید سازمان ملل بر نقش مهم آب در تولید مواد غذایی

سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود بر نقش مهم و حیاتی منابع آبی در تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی تاکید کرد .
کد خبر: ۱۱۳۶
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۰
به گزارش  پایگاه اینترنتی یورو نیوز 22 مارس روز جهانی آب است . سازمان ملل در این گزارش تاکید کرد جمعیت جهان به شدت رو به افزایش است و منابع آبی نقش مهم و بسزایی در تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی دارد .
 این در حالی است که با افزایش مصرف ، منابع آب رو به کاهش گذاشته است . با افزایش جمعیت ، نیاز به آب افزایش می یابد . پاسکواله ستدوتو، کارشناس ارشد سازمان خوار بار و کشاورزی ملل متحد فائو ، در این باره تاکید کرد  کشاورزی و صنایع تولید مواد غذایی بیشترین مصرف کننده آب هستند .
در حالی که به طور متوسط هر شخص در روز دو تا سه لیتر آب می نوشد ولی بیشتر آب جهان صرف آبیاری مزارع ، دامداری ، و تولید نان می شود . در واقع 70 درصد آب رودخانه ها و منابع زیرزمینی صرف کشاورزی می شود و با افزایش تقاضا برای مواد غذایی و محصولات کشاورزی ، مصرف آب افزایش می یابد . آب در بسیاری از مناطق جهان کمیاب است ، زیرا کشاورزان آب منابع زیرزمینی را به قدری سریع استفاده می کنند که به چاه ها فرصت پرشدن داده نمی شود .
 ارون سالزبرگ ، کارشناس ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نیز تاکید کرد در شمال غرب هند برداشت بیش از اندازه آب از منابع زیرزمینی برای آبیاری مزارع ، مشکلی است که بر تولید مواد غذایی آن کشور اثر منفی می گذارد .
 برخی از کشورهای آفریقایی مشکل دیگری دارند . کشاورزی در آفریقا نیازمند بارانی است که با تغییرات جوی اخیر زمین ، روز بروز کمتر می شود . پاسکواله ستدوتو، تصریح کرد ، میزان بارش باران غیرقابل پیش بینی است در نتیجه نمی توان پیش بینی کرد چقدر مواد غذایی تولید می شود . تولید مواد غذایی بیشتر برای جمعیت رو به افزون جهان ، با کاهش آب ، چالش بزرگی خواهد بود .

تغییر در نحوه آبیاری و میزان مصرف که امید می رود از راه های مبارزه با این مشکل باشد ، به کندی صورت می گیرد . ارون سالزبرگ نیز افزود فکر می کنم مساله اصلی فقدان اراده سیاسی است . دولت ها مساله کمبود آب را در اولویت خود قرار نداده اند .