به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
دونرخي صرافي و بازار نقد

دلار از 4888 تا 5105، سکه یک میلیون و 735 هزار تومان

در بازار تهران سکه طرح جدید با 5 هزار تومان افزایش یک میلیون و 735 هزار تومان، دلار نقدی با رشد 10 تومانی 5050 تومان و دلار صرافی‌های بانکی 4888 تومان قیمت خورد
کد خبر: ۱۱۱۱۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۱
دلار از 4888 تا 5105، سکه یک میلیون و 735 هزار تومان

اقتصاد گردان - سکه طرح جدید 5 هزار تومان، طرح قدیم 39 هزار تومان، نیم سکه 20 هزار تومان، ربع سکه 6 هزار تومان و هرگرم طلای 18 عیار 1362 تومان رشد کرد. بهای سکه گرمی نیز بدون تغییر 341 هزار تومان درج شد.

در بازار ارز، دلار نقدی 5050 تومان و یورو نقدی 6180 تومان به فروش می‌رسد. بهای این دو ارز 10 تومان نسبت به آخرین روز معاملاتی افزایش داشته است.همچنین در صرافی‌های بانکی بهای دلار 4888 تومان و یورو 6030 تومان است.

قیمت پوند با 180 تومان افزایش 7120 تومان و درهم با رشد 10 تومانی 1390 تومان فروخته شد.

طلا و ارزقیمتمیزان تغییر قیمت
سکه طرح جدید1،735،000 تومان5000+ تومان
سکه طرح قدیم1،683،000 تومان39،000+ تومان
نیم سکه848،000 تومان20،000+ تومان
ربع سکه534،000 تومان6000+ تومان
سکه گرمی341،000 تومان0
اونس1339.54 دلار1.86-
دلار نقدی5050 تومان10+ تومان
دلار صرافی‌های بانکی4888 تومان32+ تومان
یورو نقدی6180 تومان10+ تومان
یورو صرافی‌های بانکی6030 تومان30+ تومان
پوند7120 تومان180+ تومان
درهم1390 تومان10+ تومان
 

خرید و فروش سکه و ارز پس از چند روز تعطیلی در بازار تهران از سر گرفته شد.

در شرایطی که بازار ارز در وضعیت نیمه تعطیل قرار دارد، بار دیگر دلار و یورو با دو نرخ بانکی و آزاد مشاهده می‌شود که متقاضیان عمدتا برای تهیه این دو ارز به دستفروشان مراجعه می‌کنند.
بر اساس گزارش هاي میدانی از بازار ارز، در نخستین روز پس از تعطیلات نوروز، بازار ارز در شرایط  ساکن و آرامی قرار دارد و بازار در وضعیت نیمه تعطیل قرار دارد.
بخشی از صرافی‌ها باز هستند و بخشی دیگر از صرافی‌ها تعطیلند. بعضی از صرافی‌ها به دلیل آنچه  تسویه حساب مالی پایان سال عنوان کرده‌اند، کرکره‌هایشان را پایین کشیده اند.
 بر اساس مشاهدات از قیمت‌ها بار دیگر دلار و یورو با دو نرخ در بازار عرضه می‌شود. دلار و یورو بانکی و دلار و یور آزاد یا غیر رسمی که بین این دو نرخ حدود ۲۰۰ تومان تفاوت قیمت وجود دارد.
این دو نرخی شدن ارز در بازار آزاد از پیش از عید و در اسفند ماه شروع شده بود که دلال بازی و سودجویی در بازار دامن زد که در روزهای پایانی سال این روند متوقف شد اما در حال حاضر بار دیگر این اتفاق افتاده است و بررسی‌ها از بازار ارز پایتخت و میدان فرودوسی و چهارراه استانبول به عنوان یکی از مراکز اصلی خرید و فروش ارز، نشان می‌دهد که بیشتر صرافی‌ها دلار و یورو نمی‌فروشند و اظهار می‌کنند که این دو ارز را ندارند.
از سوی دیگر خبری هم از صف‌های طولانی و جمعیت‌های انبوه مقابل صرافی‌ها نیست و بازار خلوت است.
نکته بارز دیگر حضور نسبتا گسترده دستفروشان و دلالان است که دلار و یورو را با قیمت غیر رسمی عرضه می‌کنند. هر دلار حدود ۵۱۰۰ تومان و هر یورو حدود ۶۲۰۰ تومان بین دستفروشان و دلالان به فروش می‌رسد و متقاضیان این ارزها مجبور هستند که ارز مورد نیازشان را از دستفروشان تهیه کنند.
حضور دستفروشان در چند هفته پایان سال گذشته کمرنگ شده بود اما بار دیگر تعدادشان زیاد شده است که به نظر می‌رسد دلیل عمده آن نفروختن دلار و یورو توسط صرافی‌هاست که دلیل آن چندان روشن نیست.  
تا حدود ساعت ۱۳ بر اساس آنچه روی تابلو اعلان قیمت صرافی‌ها مشاهده شد دلار ۴۸۷۹ تومان خریده و ۴۸۸۹ تومان فروخته می‌شود. همچنین یورو ۶۰۷۶ تومان خریداری و ۶۰۹۱ تومان به فروش می‌رسد که همان طوری که اشاره شد با قیمتی که دستفروشان عرضه می‌کنند حدود ۲۰۰ تومان تفاوت قیمت وجود دارد و قیمت‌ها عمدتا فقط روی تابلوی اعلان صرافی‌هاست و خرید و فروش چندانی از سوی آنها صورت نمی‌گیرد.



تداوم تلاطمات ارزی در سال ۹۷

صف‌های عریض و طویل مقابل صرافی‌ها جمع نشد
مسؤولان ارزی و اقتصادی یکی از دلایل رشد نرخ ارز در ماه‌های پایانی سال را تقاضای فصلی عنوان می‌کردند، اما مشاهدات میدانی امروز خبرنگار ما از بازار ارز، حکایت از ادامه همان شرایط و فضا دارد.
به گزارش فارس، فضای امروز بازار ارز شباهت زیادی با فضای بهمن و اسفند ماه سال 96 دارد به طوری که همچنان در جلوی صرافی بانک ملت صف طویل متقاضیان دیده می‌شود.

صرافی‌ها نرخ دلار را 4888 تومان و یورو را 6030 تومان درج کرده‌اند. این نرخ، نرخ ارز مداخله‌ای بانک مرکزی است که از سوی تعداد معدودی صرافی عرضه می‌شود، اما دلالان دلار را 5050 تا 5060 تومان و یورو را 6160 تا 6170 تومان معامله می‌کنند.

هر چند که امروز تعداد افراد در صف خرید ارز بسیار کمتر از اسفند ماه سال 96 است،اما می‌توان گفت بازار همچنان با پدیده صف مواجه است.

عدم معامله تعداد زیادی از صرافی‌ها به دلایل نامشخص و مشخص یکی دیگر از نگات قابل توجه امروز بازار ارز بود. برخی صرافی‌ها روی درب شیشه‌ای صرافی نوشته‌اند «خرید و فروش ارز» نداریم. در این میان یکی از صرافی‌ها جمله « به دلیل بررسی حساب‌های مالی سال خرید و فروش نداریم» را درج کرده بود.

به سمت خیابان منوچهری که می‌رویم، فضا همان فضای سال گذشته است. ماشین ون نیروی انتظامی در کنار خیابان است و یک مامور در حال قدم زدن در پیاده‌رو. در جلوی یکی از صرافی‌ها صف متقاضیان خرید ارز شکل گرفته و یک نفر در حال ساماندهی صف. میدانک خیابان منوچهری هم همچنان خلوت و بی‌سر و صداست.
 مسئولان بانک مرکزی اواخر سال گذشته یکی از دلایل افزایش قیمت ارز و شکل‌گیری تقاضا و صف را تقاضای فصلی عنوان می‌کردند اما فصل که هیچ، سال هم تغییر کرد و همچنان صف در مقابل صرافی‌هاست،همچنان بانک مرکزی در حال کنترل نرخ به روش دستوری و عرضه ارز مداخله‌‌ای است. 

شاید تنها تفاوت بازار ارز در 14 فروردین ماه 97 با بهمن و اسفند ماه 96، کاهش طول و عرض صف‌ها و سبزپوش شدن درختان تنومند خیابان فردوسی است که هر دو پدیده ناشی از موقعیت زمانی است و در صورت بازگشت مسافران نوروزی و شروع جدی کسب و کار، قطور شدن دوباره صفوف خرید ارز بعید نخواهد بود.
captcha