به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

راه‌اندازی 30 طرح معدنی در سال 96

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال 1396 تعداد 30طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی با سرمایه‌گذاری 3.3میلیارد دلار و اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم بیش از 75هزار نفر افتتاح و راه‌اندازی شد.
کد خبر: ۱۱۰۷۱۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
اقتصادگردان- مهدی کرباسیان افزود: طرح‌های مزبور در چارچوب برنامه‌های سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و شرکت‌های تابعه و وابسته محقق شده است. وی ابراز امیدواری کرد: تراز زنجیره فولاد در پایان سال 1397 پس از سال‌ها تلاش برقرار شود و در چارچوب سند چشم‌انداز(دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد) پیش رویم.

به گفته او، ایران سال‌ها از وارد‌کنندگان چندین میلیونی فولاد بود اما با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده در دولت تدبیر و امید در سال‌های گذشته به یک صادرکننده فولادی تبدیل شده‌ایم. کرباسیان ‌افزود: امسال رکورد صادرات فولاد شکسته می‌شود و از رقم 8 میلیون تن نیز فراتر خواهیم رفت که این از دستاورد‌های دولت دوازدهم محسوب می‌شود. ایران براساس آمار انجمن جهانی فولاد در سال 2017 به عنوان سیزدهمین فولادساز دنیا رسید و انتظار می‌رود در 1404 به جایگاه هفتمین فولادساز دست یابد.

او ضمن اعلام اینکه رکورد تولید مس محتوی معدنی در سال 1396 شکسته شد، گفت: افزایش چشمگیر در این بخش صورت گرفت و به میزان 300هزار تن دست یافتیم. براساس آمار گمرک ایران در مدت 10ماه منتهی به دی امسال میزان صادرات مس و محصولات پایین‌دستی به بیش از 379.5هزار تن و ارزش 409میلیون دلاری رسید. همچنین بیش از 50 هزارتن مس و محصولات پایین‌دستی به ارزش 235.9میلیون دلار در مدت یاد شده واردات صورت گرفت. بهمن ماه امسال اعلام شد 13پروژه معدنی، صنعتی و عمرانی در بخش مس به ارزش 3هزار و 500 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

رییس هیات عامل ایمیدرو پیرامون ضرورت‌های این بخش در سال 1397 هم گفت: انتظار می‌رود، سهم مناسبی از تسهیلات بانکی به بخش معدن و طرح‌های فرآوری معدنی اختصاص پیدا کند و این موضوع یک دغدغه تولید به حساب می‌آید. او همچنین پیشنهاد داد: بدهی‌های دولت به سازمان ایمیدرو از محل واگذاری سهام پرداخت شود و خواستار افزایش حمایت‌های منطقی از سازمان‌های توسعه‌یی از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت شد.

به گفته کرباسیان، اموال و دارایی‌های سازمان ایمیدرو در دولت‌های نهم و دهم(92-1384) به فروش رسیده و اکنون تامین مالی این سازمان برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای سخت و دشوار شده است. او تصریح کرد که پاره‌ای از اوقات برخی تصمیم‌های اتخاذی توسط مراجع مزبور سبب می‌شود تا تامین مالی از آنچه امروز هست، دشوار‌تر شود. کرباسیان افزود: امروز یکی از روش‌های تامین مالی بهره‌گیری از اوراق مشارکت بین‌المللی و روش فاینانس است که باید از سوی نظام بانکی به مورد اجرا گذاشته شود.


captcha