به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

ترکیه و ایران تجارت طلا را از سر گرفتند

صادرات طلاي ترکيه و ايران با وجود تحريم‌هاي شديدامريکا عليه تهران به خاطر برنامه انرژي هسته‌اي‌اش، درماه فوريه از سر گرفته شده و در اين ماه بالغ بر ۱۲۰ ميليون دلار طلای آنکارا در ازاي گاز طبيعي مبادله شده است
کد خبر: ۱۰۱۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۹
به گزارش پریس‌ تی وی به نقل از رويترز نوشت: ترکيه پس از وقفه‌اي در ماه ژانويه، تقريبا ۱۲۰ ميليون دلار در ماه فوريه طلا به ايران صادر کرده است.

اطلاعات موسسه آمار ترکيه (TUIK) نشان مي‌دهد که آنکارا در ماه ژانويه به خاطر اين که بانک‌ها و تجار تحريم‌هاي ۶ فوريه امريکا عليه درآمدهاي نفتي ايران را اجرا کردند هيچ طلايي به ايران نفروخته است. 

امريکا و متحدان اروپايي‌اش براساس اتهامات بي‌اساس مبني بر اين که برنامه انرژي هسته‌اي ايران داراي ابعاد نظامي است تحريم‌هاي يک‌جانبه غير قانوني را عليه جمهوري اسلامي اعمال کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داري امريکا در ۶ فوريه ۲۰۱۳ تحريم‌هاي جديدي عليه درآمدهاي نفتي ايران اعلام کرد. اين تحريم‌ها مانع دستيابي ايران به درآمدهاي ناشي از صادرات نفت خام مي‌شوند.

يک تاجر طلا در استانبول که خواست نامش فاش نشود در اين باره گفت: «به خاطر اين تحريم‌ها کسي نمي‌خواهد تو جهات را به خود جلب کند شايد اين، دليل توقف صادرات به ايران در ماه ژانويه باشد.»

اين تاجر طلاي ترک افزود: «با اين حال تجارت با ايران ادامه دارد؛ هميشه نقل و انتقالات وجود خواهد داشت.»

ظفر کاگلايان، وزير اقتصاد ترکيه در ۴ ژانويه ۲۰۱۳ فشار اتحاديه اروپا بر آنکارا براي توقف مبادله طلا در ازاي گاز با ايران را محکوم کرد و گفت که خواسته اتحاديه اروپا با «بي‌اعتنايي» روبرو خواهد شد.

تانر ييلديز، وزير منابع طبيعي و انرژي ترکيه نيز در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۲ گفت ترکيه به خريد گاز طبيعي از ايران بدون توجه به تحريم‌هاي اعمال شده امريکا عليه جمهوري اسلامي ادامه خواهد داد.
captcha