:
كمينه:۲۲.۶۲°
بیشینه:۲۲.۹۹°
Updated in: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
سید حسن موسوی: توسعه گردشگری بیکاری را ریشه کن می کند

ظرفیت 5.5 میلیون شغل در بخش گردشگری ایران

برای سال 91 برنامه‌ریزی کرده‌ایم که 7.5 میلیون گردشگر خارجی را در کشور پذیرا باشیم که دو میلیون شغل مستقیم و 3.5 شغل غیر مستقیم را با این طرح ایجاد خواهیم کرد. طبق افق 1404 باید 20 میلیون گردشگر به کشور وارد شوند که ما می‌توانیم ظرف 3 تا 4 سال به این عدد برسیم.
کد خبر: ۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۳
خبراقتصادی: صنعت گردشگری و میراث فرهنگی و آثار باستانی از چنان مزیت بزرگی برخوردار است که می تواند معادل درآمد نفت برای کشور مزیت ایجاد کند و شغل بیشتری را نسبت به سایر صنایع و خدمات ایجاد کند و کارشناسان معتقدند که حداقل 4 میلیون شغل می توانیم به طور مستقیم و غیر مستقیم در رابطه با گردشگری، هتل و مسافرخانه، رستوران، تور های گردشگری و انواع خدمات دیگر ایجاد کنیم اما این کار عظیم به همت سازمان متولی و همچنین همراهی سایر نهادها و دستگاه ها وقبول این باور و اعتقاد نیاز دارد که باید محیطی مطلوب و با شاخص های مناسب تعریف شود تا گردشگر مانند خانه خود، از سفره مهمان نوازی ملت ایران بهره ببرد و خستگی در کند و با فرهنگ و تمدن ایران بیشتر آشنا شود و برای ما نیز درآمد و شغل ایجاد کند و میراث فرهنگی کشور را حفاظت کنیم.







سید حسن موسوی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری امروز صبح، درباره وعده اشتغال‌زایی با رشد گردشگری ایران تصریح کرد: برای سال 91 برنامه‌ریزی کرده‌ایم که 7.5 میلیون گردشگر خارجی را در کشور پذیرا باشیم که دو میلیون شغل مستقیم و 3.5 شغل غیر مستقیم را با این طرح ایجاد خواهیم کرد. طبق افق 1404 باید 20 میلیون گردشگر به کشور وارد شوند که ما می‌توانیم ظرف 3 تا 4 سال به این عدد برسیم.
سید حسن موسوی صبح امروز در نخستین نشست رسانه‌ای با خبرنگاران که در تالار ظروف کاخ گلستان برگزار شد،‌گفت: بنده اعتقاد راسخ دارم که از طریق گردشگری معضل اشتغال در کشور قابل حل است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره زیر ساخت‌های مورد نیاز برای دستیابی به این رقم از توریست خارجی گفت: توسعه زیرساخت متوازن با رشد گردشگر باید انجام شود در حال حاضر با درصد خالی ظرفیت هتل‌ها می‌توانیم 7.5 میلیون گردشگر خارجی را در کشور پذیرا باشیم. رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تأکید بر اینکه این سازمان نباید سیاسی باشد و سیاسی شود، گفت: برای نجات خانه‌های تاریخی از خطر تخریب‌ به دنبال تدارک جلسه با مسئولان قوه قضائیه هستیم.






سازمان میراث نباید سیاسی باشد
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نباید سیاسی باشد و سیاسی شود بنده از این نگاه به دورم و مسائل را کاملا اجرایی و در قالب چارچوب جمهوری اسلامی می‌بینم.
سفر کارت بعد از نوروز 91 قابل استفاده است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره سرنوشت سفر کارت و اعتبار آن در مراکز اقامتی و گردشگری گفت: وقتی سال 86 طرح سفر کارت پایه‌گذاری شد برای خارج از ایام پیک سفر بود.
وی در ادامه افزود: سفر کارت بعد از نوروز 91 برای دارندگان آن قابل استفاده خواهد بود و امیدواریم برای سال آینده تعداد آن از سه میلیون کارتی که در اختیار مردم است افزایش یابد.

تغییرات همیشه مثبت است
موسوی درباره برخی تغییر و تحولات که در سازمان میراق فرهنگی اتفاق می‌افتد و پیامد آن اثرات منفی بر اموری چون پژوهش است گفت: همیشه تغییر را مثبت ارزیابی می‌کنم آمار پژوهش‌ها اثرات منفی را نشان نمی‌دهد ظرف دو ماه آینده اطلاعات پژوهش‌ها منتشر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: قبل از انقلاب کل آثار پژوهشی و کاوش‌های ما توسط بیگانگان منتشر می‌شد و ما هم بهره‌ای نمی‌بردیم لاکن در چند سال اخیر موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است و کاوشگران خارجی باید در ایران باید در اختیار سیاست‌های جمهوری اسلامی عمل کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیش‌بینی کرد که برای سال آینده جهش جدی در انتشارات کاوش‌های باستان‌شناسی کشور خواهیم داشت.






کارکنان منتقل شده به استان‌ها به شهرشان بر نمی‌گردند
موسوی در پاسخ به اینکه برخی از کارکنان معاونت‌های مختلف سازمان به استان‌ها منتقل شده‌اند در حالیکه این طرح در حال حاضر نیمه‌کارها است گفت: این انتقال منوط به تصمیم یک فرد نیست بلکه پشتوانه قوی دارد هر اقدامی اثرات کوتاه مدت و دراز مدتی را به دنبال می‌آورد همکارانی هم که از سازمان میراث فرهنگی به استان‌ها منتقل شده‌اند با مشکلاتی مواجهند اما تیمی را برای بررسی این مشکلات به کار گرفته‌ایم که در کوتاه مدت این مسائل نیز حل می‌شود.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: سیاست دولت این نیست که کسی از استان‌ها به شهرش بازگردد.
تدارک جلسه ویژه با مسئولان قوه قضائیه برای نجات خانه‌های تاریخی
موسوی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چه تلاش و سیاست‌گذاری جدیدی برای نجات خانه‌های تاریخی از احکام دیوان عدالت اداری نسبت به خروج از فهرست آثار ثبت شده ملی انجام می‌گیرد، گفت: قوه قضائیه در این زمینه حامی است و تنها اختلاف نظری در این زمینه وجود دارد که جلسه ویژه‌ای را با رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان عدالت اداری تدارک خواهیم دید تا استنباط‌های متفاوت از قانون را مورد بررسی قرار دهیم و با هم برای حراست از آثار و بناهای تاریخی تلاش کنیم.
وی افزود: در تلاش هستیم تا پیش از آنکه به درخواست جدیدی برای خروج اثری از فهرست آثار تاریخی نرسیده‌ایم این موضوع حل شود.
 تفاهم با 60 کشور برای لغو روادید در سال 91
معاون رئیس جمهور درباره طرح لغو روادید با 60 کشور دنیا گفت: تفاهم‌های اولیه در حال انجام است و امیدواریم برای سال 91 به نتیجه برسیم.







ارائه لایحه مناطق آزاد زیارتی تا پایان سال به دولت
موسوی درباره برخی دغدغه‌ها نسبت به لایحه ایجاد مناطق آزاد زیارتی که منجر به ورود توریست‌های خارجی بدون ویزا به کشور می‌شود و ممکن است برخی کشورها از جمله افغانستان و عراق از این موضوع بهره‌برداری کنند گفت: این لایحه در حال حاضر در حال نهایی شدن است که قبل از پایان سال تقدیم دولت می‌شود و بعد از آن به مجلس می‌رود.
وی ادامه داد: تمام ابعاد مختلف از جمله دغدغه مورد اشاره در این لایحه مورد بررسی قرار می‌گیرد که به نظر بنده با اجرای این طرح انقلاب بزرگی در حوزه گردشگری زیارتی کشور رخ می‌دهد.
نقطه ضعف سازمان میراث فرهنگی نمایشگاه‌های خارجی است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نقطه ضعف این سازمان را در برپایی نمایشگاه‌های خارجی عنوان کرد.
تلاش برای رشد ۳۰۰ درصدی صادرات صنایع دستی در سال ۹۱
موسوی با بیان این که باید تلاش کرد تا صنایع‌دستی در سبد خرید خانوار جا گیرد گفت: در عین حال برای صادرات صنایع‌‌دستی نیز برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام شده و در سال 91 شاهد رشد 300 درصدی در صادرات صنایع‌دستی خواهیم بود.





رسانه‌ها دنباله‌روی موج ناامیدی کشورهای غربی نباشند
موسوی درباره پیگیری پرونده الواح هخامنشی در دادگاه امریکا گفت: از تمام ظرفیت‌ها برای بازگرداندن این الواح بهره خواهیم برد اما باید به این نکته توجه داشت که آمریکا و رژیم صهیونیستی هرگاه موضوعی در افکار عمومی مطرح می‌شود به دنبال ایجاد موج ناامیدی در کشور ما هستند و رسانه‌ها باید هوشیار باشند تا دنباله رو این موج‌ها قرار نگیرند.
وی افزود: موضوعی که چند وقت گذشته درباره حراج الواح هخامنشی مطرح شد تنها موضوعی بود که توسط یک نفر عنوان شده بود و اصلا قابلیت طرح و پیگیری نداشت چون اشیاء و میراث تاریخی کشورها اصلا قابل مصادره نیست و وکلای ما در عرصه بین‌الملل معتقدند که چنین موضوعاتی اصلا نباید رسانه‌ای شوند.

هیچ اختلافی بین وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی وجود ندارد
موسوی درباره موضوع گردشگری سلامت و پیگیری آن توسط دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان میراث فرهنگی و وزارت بهداشت گفت: هیچ اختلاف نظری با وزارت بهداشت درباره توریست سلامت نداریم و در تفاهم کامل هستیم هر حوزه‌ای هم از جمله دفاتر خدمات گردشگری اگر بتواند در زمینه توریست سلامت به ما کمک کنند از آنها استقبال می‌کنیم.