:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳
رئیس مرکز ملی فرش گفت:

فعالیت ۷۰۰ هزار قالیباف فعال در کشور/ ۳۲۰ هزار نفر از خدمات بیمه قالیبافی بهره‌ می‌برند

رئیس مرکز ملی فرش گفت: بیش از یک میلیون نفر قالیباف در کشور وجود داشته که حدود ۷۰۰ هزار نفر آنها فعال تمام‌وقت هستند.
کد خبر: ۹۵۳۴۰
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۴







اقتصادگردان_ به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حمید کارگر در نشست با خبرنگاران استان بیمه قالیبافی را خواسته به حق قالیبافان دانست و اظهار داشت: در مرحله اول پس از تصویب قانون بیمه قالیبافان با پیگیری مرکز ملی فرش و همراهی دولت و مجلس برای از کار افتادگی و بازنشستگی قالیبافان و سال 85 به صورت کامل مصوب شد.

وی افزود: در ابتدا و تا سال 93 مشکلی برای اجرای این قانون نداشتیم چرا که تعداد معرفی شدگان کم بود و سالانه برای آن اعتبار تخصیص می‌یافت اما بعد از سال 93 تعداد قالیبافان متناسب با اعتبار مصوب نبود.

رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه تقریبا نیازمند بیمه شدن 500 هزار نفر قالیباف تمام وقت فعال در کشور بودیم اما اعتبار کافی وجود نداشت، بیان کرد: در اجرای بیمه قالیبافان سهم دولت واقعا زیاد است به گونه‌ای که برای بیمه 500 هزار قالیباف سالانه بیش از یک هزار میلیارد تومان نیاز است که البته در شرایط فعلی بودجه کشور رقم قابل توجهی است، امیدواریم در بودجه سال 97 شاهد تصویب عدد مناسبی باشیم.

کارگر تصریح کرد: اکنون بیش از 320 هزار نفر قالیباف فعال تمام وقت از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند هستند ضمن اینکه با همکاری مردم، تامین اجتماعی و تشکل فرش دستباف برای شناسایی، حذف و جایگزینی غیرقالیبافانی که تحت پوشش بیمه قالیبافی هستند تلاش می‌شود.

وی تاکید کرد: بیش از یک میلیون نفر قالیباف وجود داشته که حدود 700 هزار نفر آنها فعال تمام وقت هستند.

رئیس مرکز ملی فرش به تولید سالانه 3 میلیون متر مربع فرش در کشور اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس و خراسان‌رضوی مهم‌ترین قطب‌های تولید فرش در کشور هستند که در حوزه برون‌مرزی نیز فرش دستباف آن‌ها شناخته شده است اما به دلیل مسائلی مانند نبود پایانه صادرات فرش در همه استان‌ها میزان صادرات هر استان مشخص نیست.

کارگر کپی‌کردن رقبا از فرش ایران را نشان‌دهنده اعتراف آ‌ن‌ها به فرش ایرانی دانست و ادامه داد: ما برای جلوگیری از کپی‌برداری دیگران از فرش ایرانی انواع ابزارهای بازدارنده مانند ثبت طرح‌های نقشه ایرانی به نام پدیدآورندگان، ثبت مناطق جغرافیایی فرش ایران در سازمان مالکیت فکری جهانی و ثبت شهر تبریز را به عنوان شهر جهانی فرش انجام داده ایم.