:
كمينه:۲۶.۵۱°
بیشینه:۲۷.۷۹°
Updated in: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
معامله بزرگترین خصوصی سازی کشور ناکام ماند

با عدم استقبال سرمایه گذاران عرضه خلیج فارس شکست خورد

خبراقتصادی:هر چند که بازار سرمایه در روز جاری شاهد بزگترین خصوصی سازی کشور بود، اما به دلیل عدم استقبال از سهام هلدینگ خلیج فارس معامله ای در این راستا انجام نشد.معاون بازار شرکت بورس تطبیق پیدا نکردن قیمت‌های خریداران و فروشندگان و همزمانی عرضه در پایان سال را علت به فروش نرفتن بزرگترین شرکت اصل 44 دانست.
کد خبر: ۹۵۱۹
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۴
سازمان خصوصی سازی در روز جاری بیش از یک میلیارد و 200 هزار سهم معادل پنج درصد از سهام شرکت پتروشیمی خلیج فارس را با قیمت 995 تومان در بورس و اوراق بهادار عرضه کرد، اما بازار قیمت 412 تومان را برای سهام این مجموعه در نظر گرفت.هر چند در مدت زمان عرضه پنج هزار سهم این هلدینگ با قیمت تعیین شده سازمان خصوصی سازی فروخته شد، اما به دلیل به حد نصاب نرسیدن میزان فروش(50 درصد از کل سهام عرضه شده) تعداد سهم فروخته شده نیز توسط بازار باطل اعلام شد.

2223[1].jpg






علت به فروش نرفتن سهام هلدینگ خلیج فارس از زبان معاون شرکت بورس

معاون بازار شرکت بورس تطبیق پیدا نکردن قیمت‌های خریداران و فروشندگان و همزمانی عرضه در پایان سال را علت به فروش نرفتن بزرگترین شرکت اصل 44 دانست.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجوبان ایران (ایسنا)، علی صحرایی در حاشیه عرضه هلدینگ خلیج فارس در جمع خبرنگاران در مورد علت به فروش نرفتن سهام هلدینگ خلیج فارس گفت: زمانی که قیمت‌های خریداران و فروشندگان تطبیق پیدا نکند، معامله‌ای انجام نمی‌شود که این در عرضه‌های گذشته نیز سابقه داشته است.

وی افزود: در این عرضه خریداران سفارش‌هایی در قیمت‌های 400 و 500 تومان ارائه کردند در حالی که قیمت فروشنده 995 تومان بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان خصوصی سازی در قیمت ارائه شده اشتباه نکرده است گفت: سازمان خصوصی سازی هیچ اشتباهی نکرده است زیرا قیمت‌ها کارشناسی شده و تحلیلگران بازار و کارشناسان سازمان خصوصی سازی قیمت‌های موردنظر خود را ارائه کرده بودند.

وی افزود: این در حالی است که همزمانی هلدینگ خلیج فارس در پایان سال 91 موجب فروش نرفتن سهام این شرکت شد که شاید در سال 92 فرصت بهتری فراهم شود و ارزیابی‌های بیشتری در قیمت‌ گذاری این شرکت از سوی تحلیلگران بازار و سازمان خصوصی سازی ارائه شود.

وی در ادامه سال 91 را سال خوبی برای بازار سرمایه دانست و عنوان کرد: در سال 91 عرضه‌های خرد بازار افزایش پیدا کرد و معاملات بر خط با رشد 100 درصدی مواجه شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال 91 معاملات خرد به 26 درصد رشد کرد و ارزش کل بازار سرمایه رشد 12 درصدی مواجه شد. همچنین شاخص بورس تهران با رشد 45 درصدی مواجه شد.

به گفته صحرایی در سال 91 ابزار پوشش ریسک تحت عنوان اوراق تبعی به منظور اطمینان بخشی به بازار منتشر شد.