:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۲.۹۹°
Updated in: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

مجوز راه اندازی شش رشته فرش در دانشگاه اراک مصوب شد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: راه اندازی شش رشته فرش بافی از سال ۹۴ از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه اراک و مرکز ملی فرش پیگیری و امسال وزات علوم تحقیقات و فناوری مجوز راه اندازی این رشته را در دانشگاه اراک صادر کرد.
کد خبر: ۹۲۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷






اقتصادگرا_  محمدرضا حاجی پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ، افزود: رشته کارشناسی فرش بافی از مهر ماه امسال در دانشگاه اراک دایر می شود.


وی ادامه داد: استان مرکزی از دیرباز در حوزه فرش دستبافت یکی از قطب های ملی و جهانی بوده است و برجسته سازی این ظرفیت اقتصادی و پیوند زدن با علم و دانش برای بهره برداری هر چه بیشتر از این ظرفیت در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: حمایت همه جانبه مسئولان و اقشار مختلف مردم از صنعت فرش و تامین خواسته های تولیدکنندگان و بافندگان می تواند یکی از بهترین راهکارهای کلیدی برای حل معضل بیکاری و افزیش بنیه اقتصادی اقشار کم درآمد باشد.
وی گفت: استان مرکزی به خصوص مناطق فراهان، ساروق، جیریا، غیاث آباد، محلات و دلیجان قطب تولید فرش های دستبافت نفیس در کشور هستند و حمایت از بافنده های استان از طریق معرفی به بیمه تامین اجتماعی و ارائه تسهیلات کم بهره به کارگاه های بافندگی، یکی از برنامه های اولویت دار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی است.
حاجی پور با بیان اینکه راه اندازی پژوهشکده فرش در استان مرکزی نیز یکی از برنامه های سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارد، بیان کرد: راه اندازی رشته فرش بافی در دانشگاه اراک تحقق این مهم را تسهیل می کند.
وی ادامه داد: انجام پروژه های پژوهشی و تالیف کتاب، اجرای پژوهش های بازارسنجی و بازاریابی، انجام طرح های تحقیقاتی در همکاری با مرکز ملی فرش ایران، انتشار نشریه علمی تخصصی با موضوع فرش
استان مرکزی در راستای ثبت و تولید دانش فرش استان، شرکت در جشنواره ها و مسابقات علمی، پژوهشی و همچنین همکاری با نشریات و سایت های مختلف علمی فرش از مهمترین فعالیت های پژوهشکده فرش است.

حاجی پور اظهار کرد: از ۳۲ هزار نفر قالیباف شناسائی و دارای کارت قالیبافی در استان، تعداد ۱۲هزار و ۵۰۰ نفر تحت پوشش بیمه قالیبافی هستند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: هم اینک ۸۲ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش در استان مرکزی فعالیت می کنند که از این تعداد حدود ۲۱ کارگاه با دریافت مجوز از کارگروه اشتغال، به صندوق کارآفرینی امید برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.

وی افزود: با توجه به تفاهم نامه مرکز ملی فرش و صندوق کارآفرینی امید، ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به کارگاه های متمرکز و غیر متمرکز استان مرکزی اختصاص یافته که تا کنون سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال به بافندگان پرداخت شده است.

فرش دستبافت استان مرکزی به ویژه قالی های لیلیان خمین، ساروق و جیریا از دیرباز در همه نقاط کشور سرآمد بوده و در سال های نه چندان دور اقتصاد و معیشت بخش قابل توجهی از مردم این استان با تولید انواع قالی گره خورده بود.

فرش بافی در استان مرکزی قدمتی ۲۰۰ ساله دارد.