:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
Updated in: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹

تغییر کاهشی ارقام در تابلو صرافان /خرید و فروش ارز فاکتوری شد

روز گذشته بازار ارز باز هم در مسیر تعدیل و افت قیمت‌ها حرکت کرد و شاهد کاهش 50 تومانی قیمت دلار تا بعد از ظهر بود.
کد خبر: ۹۲۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵


روز گذشته فضای عمومی خرید و فروش در سطح صرافی‌ها عادی بود. بیشتر صرافی‌ها صدور فاکتور خرید و فروش را جزو برنامه‌های معمول خود قرار داده بودند. به ویژه در صرافی‌های دو سر خیابان جمهوری این اتفاق مشاهده می‌شد.
ارائه فاکتور اقدامی مثبت است که صرافی‌ها را به طور کامل از هر گونه آسیب احتمالی محافظت می‌کند. بیشتر ارزهای تحویلی و فروخته شده ممهور به مهر می‌شود و عدد و رقم رد و بدل شده با محاسبات روزانه صرافان همخوانی می‌یابد. صرافان دارای مجوز در این روزها همچون بانک‌ها ساعت پایانی روز را به سر به سر کردن حساب‌های روزانه می‌گذرانند.
بازرسان بانک مرکزی از سلامت خرید و فروش اطمینان می‌یابند و میزان تقریبی ارز جابه‌جا شده قابل آمارگیری است. صرافان نیز برای مبالغ کلان گردش حساب‌های خود اسناد و مدارک قابل استناد خواهند داشت و از برخی اتهام‌های احتمالی و عواقب کیفری آن در امان خواهند ماند.
به هر روی بازار دیروز رویه‌ای آرام داشت و خرید و فروش ارز با قیمت تابلو صرافی‌ها ادامه یافت. برخی از مردم البته همچنان در پشت ویترین صرافی‌ها به دقت قیمت‌ها را رصد می‌کردند. جایی که نوسان چندانی در بازار وجود ندارد و البته افت قیمت‌ها چشم‌انداز آتی بازار را پر کرده و انگیزه‌ها را برای خداحافظی از این بازار پر رنگ تر می‌سازد.
در این روزهای پایانی سال 91 نشانه یا تمایلی برای جهش‌های سابق قیمتی دیده نمی‌شود. به گفته یکی از صرافان، از حواله‌های دانشجویی نیز که تا پیش از این مرتب و پیوسته به آنها ارجاع می‌شد خبری نیست. میزان حواله‌های ارزی نیز به دلیل تامین برخی اقلام ایام عید تاکنون، به مراتب کمتر شده و بیشتر در این روزها خرید و فروش نقدی ارز، صرافان را سرگرم ساخته است.
تلاش مرکز مبادلات ارزی برای در برگرفتن عمده نیازهای تجاری (اگرچه با تاخیر) موجب شده تا کمتر تاجری برای خرید کالاهای خارجی، دلار مبادله‌ای 2500 تومانی را به دلار 3500تومانی ترجیح ندهد. فارغ از این شرایط، خوش‌بینی به نتایج مثبت «آلماتی 2» نیز بر روند کاهشی قیمت‌ها تاثیر ویژه‌ای داشته است.
در این روزها ثبت نام برای سکه با تحویل 6 ماهه ادامه دارد. قیمت سکه تمام بهار آزادی یک میلیون و 200 هزار تومان معین شده که نسبت به هفته اول این دوره ثبت نام، 50 هزار تومان ارزان تر است. گفته می‌شود بیشتر کسانی که در هفته اول ثبت نام کرده اند ، در این روزها وجه پرداختی خود را پس می‌گیرند و دوباره با 50 هزار تومان ارزان تر به نام بستگان خود ثبت‌نام می‌کنند.
قیمت‌های داخلی
دیروز قیمت دلار آمریکا با نرخ 3520 تومان باز شد و در ادامه تا ساعت 15 به 3470 تومان روی تابلوی صرافی‌ها افت کرد.50 تومان کاهش قیمت دلار خود خبر مهمی در روز گذشته بود.
قیمت هر سکه تمام بهار آزادی نیز بین 1میلیون و 395 هزار تومان و 10 هزار تومان زیر این سطح در نوسان بود. نیم سکه در برخی نقاط 730 هزار تومان و در برخی نقاط 720 هزار تومان نیز فروخته شد. قیمت ربع سکه نیز بالاخره از برج عاج خود فرود آمد تا 423 هزار تومان بر برخی تابلوها دیده شد. عده‌ای نیز قیمت آن را 430 و 435 هزار تومان هم درج کرده بودند.
افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی
بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی برای تحویل فوری دیروز با جهش از سطح 1580 دلار با 14 دلار افزایش تا 1594 دلار بالا رفت. افزایش خریدهای فیزیکی توسط سرمایه داران چینی دلیل جهش قیمت طلا عنوان شده است. محاسبات برخی از کارشناسان نشان می‌دهد که در دو ماه اول سال‌جاری میلادی متوسط خریدهای روزانه در بازار طلای شانگهای 24 درصد افزایش یافته است. یکی از معامله‌گران بازار طلای چین بر این عقیده است که جهش قیمت طلا تنها به افزایش تقاضای فیزیکی طلا در این کشور مربوط می‌شود. در عین حال به نقل از این فرد گفته شده اگر تقاضای فیزیکی برای طلا در چین تضعیف شود و تنها به داده‌های اقتصادی آمریکا بسنده شود، تقویت ارزش دلار ممکن است قیمت طلا را تا 1500 دلار نیز پایین بکشد.
در عین حال برخی خبرهای دیگر در خصوص فروش طلا توسط سرمایه‌گذاران دلیل کاهش قیمت عنوان شده است. بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها فروش 106.2 تن طلا در ماه فوریه به ارزش 5.4 میلیارد دلار در صندوق‌های معاملاتی با پشتوانه طلا که بالاترین حد آنها از زمان تاسیس شان در سال 2003 بوده، نشان از تحرک تازه‌ای در این بازار می‌دهد. گفته می‌شود که جورج سوروس میلیاردر معروف، سهام خود در بزرگ‌ترین این صندوق‌ها را تا سه ماهه پایانی سال 2013 به 55 درصد کاهش می‌دهد.
همچنین در حالی که انتشار آمار بیکاری در آمریکا تا سطح 7.7 درصد انتظار برای افت بیشتر طلا را بالا برده بود، فدرال رزرو همچنان راضی به این میزان نیست و تا پایین آمدن نرخ بیکاری به 6.5 درصد سایه اعمال محرک‌های اقتصادی را بر سر بازار نگاه خواهد داشت که در این صورت ، پتانسیلی برای بالابردن قیمت طلا به حساب می‌آید.