:
كمينه:۱۰.۷۹°
بیشینه:۱۴.۹۹°
Updated in: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳
صندوق ضمانت صادرات اعلام کرد:

برنامه‌های جدید برای کاهش ریسک صادرات به عراق

عضو هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات گفت: طبق آمارهای موجود، حجم صادرات ایران به عراق در سال گذشته بالغ بر 6.1 میلیارد دلار بوده که در این راستا صندوق ضمانت صادرات ایران در نظر دارد به منظور ارائه پوشش‌های بیمه ای مناسب جهت کاهش ریسک صادرکنندگان ایرانی کالاها و خدمات به عراق برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشد.
کد خبر: ۵۳۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۰
1414396799744_11848.jpg

خبر اقتصادی - دهبان اظهار کرد: در سال‌های قبل اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است؛ بطوریکه علی رغم ریسک بالای سیاسی و تجاری این کشور، صندوق کماکان حق بیمه ای معادل سالیانه یک درصد برای پوشش ریسک های موجود از بیمه‌گذاران خود دریافت می‌کند.

به گزارش ایسنا، دهبان افزود: به دلیل در اختیار نداشتن اطلاعات لازم و کافی جهت تعیین سقف اعتباری خریداران عراقی، تاکنون بیشتر تلاش ها معطوف به هدایت نیازهای فعالان صادراتی و سیستم بانکی کشور به مجرای پوشش اعتبارات قبل از حمل و تضمین این اعتبارات شده است. در واقع دشواری اعتبارسنجی خریداران عراقی به دلیل عدم حضور موسسات اعتبارسنجی خارجی در کشور عراق یا اقلیم کردستان است و همین موضوع مشکلاتی را برای پوشش طرح های صدور خدمات فنی و مهندسی به وجود آورده است.

طبق اعلام صندوق ضمانت صادرات،‌ عضو هیات مدیره این صندوق گفت: می توان با تقویت بخش اعتبارسنجی مربوط به خریداران عراقی و انعطاف پذیری مناسب از سوی مدیریت ریسک و بالابردن سطح کیفیت بیمه نامه­ها، سهم پوشش قراردادهای صادراتی در کشور عراق را افزایش داد و در این راستا تدابیر و برنامه های خاصی برای سال 1394 در دستور کار قرار دارد. از جمله برنامه ها، پیشنهاد تأسیس نمایندگی صندوق ضمانت صادرات با استفاده از نیروهای محلی وآموزش کارکنان برای استقرار در آن کشور به عنوان جایگزین موسسات اعتبار سنجی و بررسی و تعیین سقف اعتباری مورد نیاز صندوق است.

وی از دیگر راه کارهای گسترش تجارت فی مابین را برقراری خط اعتباری با بانک­ های عراقی یا بانک ایرانی مستقر در عراق از سوی بانک توسعه صادرات و سایر بانکها جهت تامین مالی صادرات کالا و خدمات برشمرد و افزود: از این طریق می توان امکان فروش اقساطی را برای صادرکنندگان ایرانی فراهم کرد.

این مقام مسئول افزود: صندوق در نظر دارد حتی در صورت عدم امکان ارائه تضمین­ های دولتی از سوی عراق به علت فشار دول غربی، ساز و کار جدیدی را تعبیه کند که کلیات آن در قالب اخذ یک تعهد پرداخت رسمی از وزارت بازرگانی عراق و انعقاد قرار داد با وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران انجام شود تا به واسطه آن صندوق بتواند قراردادهای (با واسطه یا بی واسطه) صادرکنندگان ایرانی جهت تامین مایحتاج وزارتخانه های عراقی را تحت پوشش قرار دهد.

دهبان در پایان با انتقاد از عدم مراجعه صادر کنندگان به صندوق برای صادرات به کشور عراق گفت: ظرفیت های لازم سرمایه ای برای پذیرش ریسک بیشتر فراهم شده و امیدواریم در آینده شاهد استفاده بیشتر صادر کنندگان از خدمات صندوق بخصوص در بازار عراق باشیم زیرا در حال حاضر کمتر از نیم درصد صادرات غیر نفتی ایران به عراق تحت پوشش بیمه ای صندوق قرار دارد.