:
كمينه:۲۰.۷۹°
بیشینه:۲۱.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس:

اصلاح نظام بانکی گام بعدی اصلاحات اقتصادی

‌اصلاح سیستم پولی، مالی و بانکداری از مسائل بسیار مهم برای حمایت از تولید در اقتصاد است که نیاز به توجه سریع و جدی دارد. چرا که در غیر این صورت، سیستم بانکداری فعلی به ورشکسته شدن کشور ختم خواهد شد.
کد خبر: ۱۹۵۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۸
اقتصاد گرداناقتصادگردان- سیستم بانکی کشور به نحوی اداره می‌شود که موجب خلق  ۵ هزار همت( ۵ هزار هزار میلیارد تومان) نقدینگی شده است. از طرفی قرار است امسال سیستم بانکی ۴ هزار همت( ۴ هزار هزار میلیارد تومان) تسهیلات پرداخت کند اما از این میزان فقط ۵.۵ درصد تسهیلات برای بخش مسکن در نظر گرفته شده است.

در بخش مسکن به عنوان نیاز مردم، اعطای وام انجام نمی‌شود، ولی به افراد کاسب، با نفوذ، برای خرید و فروش ارز و سکه تسهیلات تعلق می‌گیرد. بر همین اساس باید سیستم بانکی اصلاح شود و حمایت از تولید کننده که برای تامین منابع اولیه دچار مشکل است، در دستور کار قرار بگیرد.

ارز ۴۲۰۰ تومانی عامل مشکلات اقتصادی فعلی بود. در دولت قبل و بیشتر دولت‌های گذشته در سیاست‌های پولی و مالی کار کارشناسی دقیقی انجام نشد و بر مبنای علمی حرکت نکرد، همین امر موجب بروز نوسانات خاص در قیمت کالاها و ارز شد.

مبنای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کنترل قیمت ارز و تامین کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه تولید ، بوده است.  بر همین اساس ۶۵ میلیارد دلار از منابع کشور به این موضوع اختصاص یافت. ولی در ۲ سال نخست این طرح، برخی از این منابع برای سفرهای توریستی و کسب درآمد عده‌ای خاص هزینه شد.

روش اتخاذ شده دولت قبل در تخصیص ارز ترجیحی اشتباه بود، ۶۵ میلیارد دلار نه تنها برای تامین کالاهای اساسی مردم اختصاص نیافت بلکه عده‌ای از افراد رانت خوار با بهره بردن از ارز ۴۲۰۰ تومانی سرمایه دار شدند.

حذف ارز ترجیحی اقدامی شجاعانه بود که آیت الله رییسی برخلاف بسیاری از روسای جمهور گذشته، شهامت لازم برای این اصلاح اقتصادی بزرگ را داشت.

اما در حوزه اصلاح ارز نان زیرساخت لازم فراهم شده بود. این عامل سبب شد که به خوبی در این بخش اصلاح لازم انجام شود و تولید کننده و مصرف کننده نهایی بتوانند از اصلاح ارز در بخش نان منتفع شوند.