:
كمينه:۱۳.۷۹°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
تداوم روند کاهشی قیمت سکه در بازار

سکه با افزایش قیمت اونس جهانی طلا در کانال 15 میلیون تومان قرار گرفت

نرخ دلار در روز جمعه به 31960 تومان معامله شد. همچنین اونس جهانی به 1763 دلار افزایش یافت و با این افزایش قیمت طلای جهانی، سکه به کانال 15 میلیون رسید و 15 میلیون و 50 هزار تومان معامله شد. قیمت فروش دلار پنجشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۱ در بازار آزاد به 31970 تومان رسید.قیمت اُنس جهانی طلا با ۲۲ دلار افزایش قیمت نسبت به روز گذشته به یک‌هزار و ۷۴۵ دلار و ۹۸ سنت رسید و سکه 14 میلیون و 880 هزار تومان معامله شد.
کد خبر: ۱۹۵۰۳۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
اقتصاد گردان

اقتصادگردان- گروه بانک و بیمه محسن شمشیری

دلار در صرافی‌های بانکی با ۷۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته ۲۷ هزار و ۷۹۸ تومان مبادله شد.هر اسکناس یورو در صرافی‌های بانکی با ۵۵ تومان افزایش نسبت به روز گذشته، ۲۸ هزار و ۷۸۳ تومان معامله شد.قیمت خرید هر دلار توسط صرافی‌های بانکی  ۲۷ هزار و ۵۲۱ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۴۹۶ تومان اعلام شد.علاوه بر این، قیمت خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۸ هزار و ۳۲۱ تومان و نرخ فروش آن ۲۸ هزار و ۵۷۹ تومان بود، این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۸‌ هزار و ۶۴۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شد.همچنین، در سامانه نیما در معاملات ، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۸۴۴ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۶ هزار و ۵۴۶ تومان معامله شد.
قیمت سکه طرح جدید پنجشنبه، ۶ مردادماه با ۵۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته به ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین  نیم‌سکه هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی سه‌ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۳۶۷ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا پنج میلیون و ۹۲۴ هزار تومان شد.

روزهای طلایی طلا فرا رسید

قیمت جهانی طلا  جمعه ثابت بود و برای چهارمین افت ماهانه متوالی آماده شد زیرا افزایش ارزش دلار آمریکا و سیاست‌های پولی تهاجمی بانک‌های بزرگ مرکزی همچنان به کاهش تقاضا برای طلا ادامه می‌دهد.بهای هر اونس طلا تا ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه صبح به وقت شرقی با ۲.۹ درصد افزایش به  ۱۷۵۹ دلار و ۷۰ سنت رسید و قیمت طلای آمریکا نیز با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۱۷۶۰ دلار و ۷۰ سنت رسید.اقتصاد ایالات‌متحده به طور غیرمنتظره‌ای در سه ماهه دوم منقبض شد و خطرات رکود اقتصادی را افزایش داد که جذابیت پناهگاه امن طلا را افزایش داد و به افزایش بیش از یک درصدی قیمت طلا در روز پنجشنبه کمک کرد.طلا در مسیر بهترین هفته خود از اواسط ماه می قرار دارد و قیمت تا کنون ۱.۶ درصد افزایش یافته است. با این حال، بعید است که شمش از چهارمین کاهش ماهانه متوالی جلوگیری کند که بدترین روند زیان آن از نوامبر ۲۰۲۰ است.
دلار علیرغم برخی نوسانات روزانه، بیشتر ماه جولای را در حوالی بالاترین حد در ۲۰ سال گذشته سپری کرده است و تقاضا برای طلا با قیمت دلار را در میان دیگر دارندگان ارز تحت فشار قرار داده است.فدرال رزرو آمریکا روز چهارشنبه برای دومین جلسه متوالی، نرخ بهره را سه چهارم درصد افزایش داد زیرا تلاش می‌کند با تورم فزاینده مبارزه کند. نرخ‌های بالاتر و بازده اوراق، هزینه فرصت نگهداری طلای بدون بهره را افزایش می‌دهد.در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۰.۰۱ دلار رسید و پلاتین ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۸۸۹ دلار و ۸۱ سنت رسید اما هر دو با زیان ماهانه مواجه هستند. پالادیوم ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۲۰۸۶.۰۲ دلار رسید و برای بهترین ماه خود از ژانویه قرار دارد و تا کنون ۷.۷ درصد افزایش داشته است.

دلار جهانی تسلیم شد

پس از اینکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، نگرانی سرمایه‌گذاران را در مورد میزان نرخ بهره کاهش داد، دلار در برابر ین به پایین‌ترین حد سه هفته اخیر خود سقوط کرد.به گزارش کارنسی، پس از اینکه فدرال رزرو نرخ را به میزان ۷۵ واحد پایه افزایش داد تا آن را به حالت خنثی نزدیک کند، دلار برای اولین بار از ۶ جولای تاکنون به ۱۳۵.۱۰۵ ین سقوط کرد.دلار/ ین نسبت به تغییرات در بازدهی ایالات‌متحده بسیار حساس است و پس از اینکه پاول گفت که بر اساس قدرت اشتغال، معتقد نیست اقتصاد در رکود است ارزش دلار در برابر ین کاهش یافت.دلار آخرین بار با ۰.۸۱ درصد کاهش به ۱۳۵.۵۰ ین رسید.
بازدهی دو ساله خزانه‌داری که به ویژه به انتظارات سیاست حساس است، نزدیک به پایین‌ترین سطح خود در این هفته به ۲.۹۸۷۸ درصد کاهش یافت. با این حال، حدود ۲۲ واحد پایه بالاتر از بازدهی ۱۰ ساله باقی ماند که به‌طور گسترده به عنوان سیگنالی از رکود قریب‌الوقوع تلقی می‌شود.
اینکه آیا اقتصاد ایالات‌متحده با دو فصل متوالی انقباض با تعریف رکود فنی مطابقت می‌کند یا خیر، زمان انتشار ارقام تولید ناخالص داخلی مشخص خواهد شد که تمرکز اصلی بعدی بازار نیز است.
شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر ۶ همتای خود از جمله ین اندازه‌گیری می‌کند، پس از افت ۰.۵۹ درصدی یک شبه، با ۰.۰۸ درصد کاهش به ۱۰۶.۲۸ رسید.یورو که مهم‌ترین ارز در شاخص است، تغییر چندانی در ۱.۰۲۰۲۵ دلار داشت اما پس از یک جهش ۰.۸۲ درصدی یک شبه به آن دست یافت.استرلینگ پس از صعود ۱.۰۶ درصدی در روز چهارشنبه با ۰.۰۸ درصد افزایش به ۱.۲۱۶۷۵ دلار رسید.