:
كمينه:۱۵.۷۹°
بیشینه:۱۸.۹۹°
Updated in: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۵
چک های قدیمی فقط در بانک صادر کننده پذیرفته می شود، چک های صیادی از ششم آبان

پذیرش چک‌های قدیمی در سایر بانک ها تمام شد، ساعت ها اتلاف وقت کارمندان بانک و مشتریان برای پاس کردن اوراق چک قدیمی

از امروز، ششم آبان ماه چک‌های قدیمی در بانک‌ها پذیرش نمی‌شوند، مگر بانک صادرکننده دسته چک. مشاهدات میدانی نشان می دهد که افراد برای تغییر دسته چک خود، باید تمام چک های باقی مانده را به بانک صادر کننده دسته چک تحویل بدهند و این موضوع گاهی تا 24 نسخه باقی مانده دسته چک را باید امضا و در شعبه پاس شود تا دسته چک جدید را تحویل بدهند و این موضوع حداقل یک ساعت از وقت کارمند بانک و صاحب دسته چک را تلف می کند تا بانک بتوانند تقاضای دسته چک جدید صیادی را بپذیرد
کد خبر: ۱۲۴۱۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
اقتصاد گردان - از امروز، ششم آبان ماه چک‌های قدیمی در بانک‌ها پذیرش نمی‌شوند، مگر بانک صادرکننده دسته چک. مشاهدات میدانی نشان می دهد که افراد برای تغییر دسته چک خود، باید تمام چک های باقی مانده را به بانک صادر کننده دسته چک تحویل بدهند و این موضوع گاهی تا 24 نسخه باقی مانده دسته چک را باید امضا و در شعبه پاس شود تا دسته چک جدید را تحویل بدهند و این موضوع حداقل یک ساعت از وقت کارمند بانک و صاحب دسته چک را تلف می کند تا بانک بتوانند تقاضای دسته چک جدید صیادی را بپذیرد. در حالی که اگر در زمان پایان اوراق دسته چک قدیمی، چک صیادی حاکم می شد، نیازی به پاس کردن اوراق باقی مانده و صرف وقت فراوان برای هر شخص دارنده حساب جاری و کارمندان بانک را شاهد نبودیم. 


به گزارش ایسنا، از پایان شهریور سال گذشته و با راه‌اندازی سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) قرار شد چک‌های متحدالشکل جدید صادر و استفاده شود. در این میان صاحبان دسته چک فرصت داشتند دسته چک‌های قبلی را تا اردیبهشت امسال در بانک‌ها تعویض کنند و دسته چک صیادی بگیرند.

اما بعد از مدتی با توجه به جاماندن بانک‌ها و مردم از مهلت تعیین شده، این زمان تا شهریور ماه تمدید شد تا صاحبان دسته چک بتوانند چک‌های قدیمی را تغییر دهند.

با این حال گستردگی این طرح و شرایطی که بر آن حاکم بود، موجب شد بار دیگر بانک مرکزی این زمان را تا آبان امسال تمدید کند که بر این اساس از امروز (ششم آبان ماه) مهلت تمام شد و دیگر تمدیدی در کار نیست؛ از این رو دارندگان دسته چک قدیمی دیگر نمی‌توانند آن را در یک بانک غیرمرتبط ارائه کنند و تبادل چک‌های غیرصیادی در سامانه چکاوک ممنوع است.

در دستور بانک مرکزی به بانک‌ها تاکید شده که چک‌های غیر صیادی صرفا با حضور مشتری به بانک صادرکننده چک قابل دریافت خواهد بود و چک‌های عادی غیرصیادی سایر بانک‌ها در هیچ کدام از شعب بانک مربوطه برای ثبت در سامانه چکاوک قابل واگذاری نیست.

چک‌های صیادی به دنبال مسائلی که برای دسته چک ایجاد می‌شد و به ویژه آمار بالای چک‌های برگشتی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت تا بتواند کمکی به اصلاح رویه و روال صدور دسته چک کند و در مهم‌ترین مولفه‌ها، یکسان‌سازی دسته چک‌ها و بالا بردن امنیت چک در آن اجرایی شد.

چک‌های صیادی از این قابلیت برخوردار هستند که گیرنده آن می‌تواند قبل از دریافت چک از پیشینه فرد صادرکننده استعلام بگیرد و با اطمینان بیشتری آن را قبول کند