:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۹
احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤالات 79 نماینده :

نمره کمتر از 20 به دولت بد معرفتی و نامردی است

مصوبه ۲ میلیارد دلاری مترو خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی بود؛ پول هم نداشتیم بدهیم / سؤالات خیلی سخت نبود. به نظرم طراح سؤال از همان‌هایی بود که با شاسی فوق لیسانسش را گرفته است. اگر با خود ما مشورت می‌کردید، سؤال‌های بهتری می‌شد مطرح کرد. اما حالا شوخی کردیم و گذشت و پاسخ دادیم....
کد خبر: ۹۸۰
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۰
خبراقتصادی:  رئیس جمهور درباره علت عدم اجرای قانون دو میلیارد دلاری مترو گفت: این خلاف اصل ۷۵ است. اینجا می‌گوید آن چیزی که بار مالی دارد و منبع تعیین نشده، قابل طرح در مجلس نیست یعنی اصلا نمی‌تواند وارد شود.رئیس بانک مرکزی به مجمع تشخیص نامه داد که پولی وجود ندارد.محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور صبح امروز چهارشنبه ۲۴اسفند سال ۹۰ به منظور پاسخگویی به سؤالات نمایندگان مجلس در جلسه علنی مجلس حضور یافت.







احمدی‌نژاد در قسمت اول سخنان خود با تبریک عید سعید نوروز به ملت ایران و جامعه بشری گفت: سؤال طبق قانون اساسی حق مجلس است، وزرا و رئیس جمهور نیز باید پاسخگو باشند بنابراین اتفاق ویژه‌ای نیفتاده است؛ جمعی از نمایندگان سؤالاتی را مطرح کردند بنده هم می‌خواهم پاسخ دهم البته این سؤالات مدت‌هاست که مطرح شده و سر زبان‌ها قرار دارد و به بیان‌های مختلف در رسانه‌های گوناگون مطرح شده و صدها ساعت روی آنها حرف زده شده است که بنده از سؤال کنندگان محترم تشکر می‌کنم که این فرصت را دادند تا ما پاسخ دهیم، گرچه مدت زمان پاسخگویی یک ساعت است البته آقای مطهری ۲۰ دقیقه صحبت کردند، یعنی ۳۳ درصد بیشتر از وقت قانونی که به همین نسبت ما هم بر اساس عدالت یک ساعت و ۲۰دقیقه فرصت داریم.

وی با لحن شوخی و در پاسخ به واکنش نمایندگان در مورد مدت زمان یک ساعت و ۲۰دقیقه‌ای که برای خود جهت پاسخگویی قائل شد، تصریح کرد: بالاخره ساعت شما با ساعت ما فرق می‌کند. مجلس است دیگر! سه دقیقه وقت می‌گیرند و ۱۱ دقیقه صحبت می‌کنند؛ اشکال ندارد.

رئیس جمهور ادامه داد: بنده آمادهبودم که قبل از انتخابات برای پاسخگویی حاضر شوم. گفتیم در فضای انتخابات اثر می‌گذارد. بعداً هم نتیجه را گردن ما می‌اندازند؛ بالاخره دیواری کوتاه‌تر از دیوار ما فعلا نیست.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه با برخی دوستان مشورت کردیم، اکثر مردم نیز می‌گفتند بروید جواب بدهید اما بعضی دوستان می‌گفتند شب عید و فردای چهارشنبه سوری که مردم می‌خواهند شاد باشند، اوقات مردم تلخ نشود، اظهار داشت: اکثر نمایندگان حاضر هم به زودی به همکاران دولت تبدیل خواهند شد و دیگر ضرورتی ندارد و ما هم راستش نمی‌خواستیم بیاییم و تلاش هم کردیم که این جلسه برگزار نشود اما خب شاید قسمت این طور بود و هیئت رئیسه این طور تصمیم گرفت و هیئت رئیسه است دیگر و کاری نمی‌شود کرد؛ ما هم مطیع هیئت رئیسه هستیم.

وی ابراز داشت: بنده چون یک دانش آموز مرتبی بودم، می‌خواهم به همان ترتیبی که طی نامه سؤال‌ها را به بنده دادند، به آ‌نها جواب دهم البته آقای مطهری همه سؤالات را نخواندند ولی سعی می‌کنم همه سؤالات را توضیح دهم.

رئیس جمهور در پاسخ به اولین سؤال مبنی بر اینکه چرا تسهیلات به متروی تهرون داده نشده است؟ با اشاره به مصوبه مربوطه "دولت تا پایان سال ۸۹ از محل حساب ذخیره ارزی یا هر عنوان دیگر به صورت تسهیلات و با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان کشور این پول را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد، خودش ضامن شود و خودش هم بازپرداخت کند"، خاطرنشان کرد: چگونه می‌شود دولت وام دهد. دولت می‌گوید جایی برای وام دارد، یک حساب ذخیره ارزی است که آن هم بانک مرکزی مکتوب اعلام کرده که موجودی‌اش صفر است و بالاخره اگر قانون می‌نویسیم باید طوری بنویسیم که قابل اجرا باشد. آن داد می‌زند پولی وجود ندارد و شما می‌گویید بده؟ از کجا بدهد؟ بعدش هم می‌گوید با هر عنوان دیگر، عنوان دیگر یعنی چه؟ یعنی ما برویم از محل پول بهداشت و درمان، معلمان، نظامیان، عمران و آبادی روستاها و شهرها برداریم، بدهیم، خب شما که قانون را نوشتید، مشخص می‌کردید از کدام ردیف بردار؛ به کدام ردیف اضافه کن.






احمدی‌نژاد یادآور شد:‌ این خلاف اصل ۷۵ است؛ جناب آقای مطهری عزیز عنایت نکردند، اصل ۷۵ با سایر اصول یک تفاوتی دارد. در هیچ کدام از اصول نگفته است که قابل طرح در مجلس نیست. اینجا می‌گوید آن چیزی که بار مالی دارد و منبع تعیین نشده قابل طرح در مجلس نیست یعنی اصلا نمی‌تواند وارد شود و شورای نگهبان هم به صراحت گفته که این خلاف اصل ۷۵ است، پس دیگر قابل طرح نیست.

وی با بیان اینکه این طرح را به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستادند و رئیس بانک مرکزی نامه داد به مجمع که در بانک مرکزی پولی وجود ندارد که دبیر مجمع نیز اعلام کرده پولی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ‌یکی از اعضا گفته که ما اتفاقا می‌خواهیم تصویب کنیم تا اجرا نشود هرچند دعوای ما سر این حرف‌ها نیست و مطمئنا شما دغدغه کلان‌شهرها را دارید و ما هم داریم.

رئیس جمهور در ادامه با طرح سؤالی مبنی بر اینکه "باید ببینیم کمکی به کلانشهرها شده است یا نه"، درباره کمک‌های صورت گرفته به کلانشهرها به خصوص تهران گفت: در سه سال اخیر ۸هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان بابت عوارض به شهرداری‌ها کمک شده است، ۳هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان به متروی کلانشهرها کمک شده و ۶میلیارد دلار فاینانس به کلانشهرها داده‌ایم که غیر از تهران است و همه را دولت تضمین کرده و ۵۰درصد هم بازپرداخت کرده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: در همین چند سال اخیر دولت نهم و دهم ۱۱هزار و ۶۸ دستگاه اتوبوس با ۸۲.۵ درصد تخفیف داده‌ایم که قبل از این دولت، ۲هزار دستگاه اتوبوس بوده و در همین مدت با ۶۵ درصد تخفیف که این یعنی 5.5 برابر کمک.

من عضو مجمع عمومی سازمان یارانه‌ها نیستم؛ چرا از من سئوال می‌کنید؟

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شما یک مجمع عمومی برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها تعریف کرده‌اید که رئیس‌جمهور در آن نیست افزود: اکنون سؤال مربوط به هدفمندی یارانه ها را از رئیس‌جمهور می‌پرسید؟
، محمود احمدی‌نژاد که برای پاسخ به ده سوال نمایندگان به مجلس رفته بود، در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در چند سال اخیر 4میلیارد و 600هزار تومان کمک به شهرداری تهران فقط برای کارهای عمرانی صورت گرفته‌ است، اظهار داشت: بیش از 3میلیارد مجوز فاینانس داده‌ایم که 1میلیارد آن دارد نهایی می‌شود که 50درصد از آن را دولت می‌دهد و آن را تضمین کرده است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه علاوه بر اینها مجوز 1000میلیارد تومان مجوز اوراق مشارکت فقط برای مترو داده‌ایم، تصریح کرد: 250میلیارد تومان یارانه بلیط مترو بوده است که حدود 8برابر دولت‌های قبلی است.

وی ادامه داد: واگن‌ها را در گمرک آورده و حتی 4درصد عوارض قانونی که شما وضع کرده‌اید، نداده‌اند و مصاحبه پشت مصاحبه که دولت نمی‌گذارد اما دولت 25 میلیارد داد و واگن‌ها ترخیص شد.






احمدی‌نژاد با بیان اینکه 30میلیارد تومان مجدداً برای خرید مترو دادیم، یادآور شد: فقط به تهران در این دو دولت، 4250دستگاه اتوبوس با 82.5درصد تخفیف داده‌ایم. بارها و بارها بدهی‌های کلان شهرداری تهران به بانک‌ها با کمک دولت اعمال شده است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در حال حاضر 800میلیارد تومان از بانک‌های داخلی برای متروی تهران فاینانس کردیم، گفت: بند 22بودجه امسال هم 2میلیارد دلار را برای این امر قرار داده است، هنوز 1 دلارش را هیچکدام از جمله شهرداری تهران استفاده نکرده‌اند.

وی ادامه داد: من می‌خواهم به شما بگویم بهتر نبود به جای این همه فشار به دولت یک سری می‌زدید و می‌دیدید که این همه کمک چگونه خرج شده است و یک گزارشی هم از آنجاها تهیه می‌کردید؟

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در این چیزی که شما تهیه کرده‌اید، رئیس‌جمهور چکار باید می‌کرده‌ است، اظهار داشت: رئیس‌جمهور طبق اصل 113 مجری قانون اساسی است و ما با استدلال می‌گوییم این موضوع نباید به مجمع تشخیص می‌رفته است و این حق رئیس‌جمهور است.

رئیس‌جمهور در ادامه به سؤال دوم مبنی بر اشتغال و رشد اقتصادی که آیا با این عددها می‌توان اینقدر اشتغال درست کرد، افزود: بله چرا نمی‌شود، این گزارش رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار در سال 89 که بانک مرکزی می‌گوید رشد اقتصادی کشور 6.1درصد است و مرکز آمار آن را 7.3 درصد عنوان می‌کند.
وی بر همین اساس یادآور شد: چرا نمی‌شود 1میلیون و 600هزار شغل درست کرد؟
وی ادامه داد: اگر شما و همه کمک کنند، می‌شود و بیشتر از اینها هم می‌شود محقق شود.
احمدی‌نژاد در خصوص سؤال سوم که مربوط به یارانه‌ها بود، اظهار داشت: به نظر شما چگونه باید عمل می‌شد؟ شدیدترین محدودیت‌ها برای دولت وجود داشته است؛ تحریم اقتصادی و بحران جهانی وجود داشته اما به اعتراف دوست و دشمن، دولت در این زمینه بسیار عالی عمل کرده است و خود شما بارها این مسأله را عنوان کرده‌اید.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بیشترین حمایت را از تولید داشته‌ایم، یادآور شد: تقریباً همه تولیدات اساسی کشور در سال 90 رشد قابل توجهی پیدا کرده است. بنابر پیش‌بینی‌های اولیه مرکز آمار بانک مرکزی رشد اقتصادی سال 90 اگر بیشتر از 89 نباشد کمتر نیست. حالا در این میان چند بنگاه هم دچار مشکل شده‌اند که باید این را حل کرد.
وی با بیان اینکه در کجا ما تخلف کرده‌ایم، دولت بیشترین کمک را به بنگاه‌ها کرده است، گفت: شما خودتان در قانون گفته‌اید که قیمت تبعیضی و ترجیحی بدهید و ما هم همین کار را کرده‌ایم. گرانی‌های اخیر ربطی به هدفمندی ندارد.
احمدی‌نژاد تصریح کرد: این بازی که در بازار ارز و طلا درست شد را من در یک فرصت مناسب برای مردم توضیح خواهم داد و علت چیز دیگری است، اما من خواهش می‌کنم قانونی را که تصویب کرده‌اید خودتان مطالعه کنید، در این قانون که شما تصویب کرده‌اید کجا اسمی از رئیس‌جمهور برده‌اید.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه شما یک مجمع عمومی برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها تعریف کرده‌اید که رئیس‌جمهور در آن نیست افزود: اکنون سؤال آن را از رئیس‌جمهور می‌پرسید؟

وی به سؤال بعدی که مربوط به 11 روز خانه‌نشینی وی بود، اشاره کرد و گفت: این هم از آن حرفها است، احمدی‌نژاد و خانه‌نشینی و استراحت؟ اکثر مردم به من می‌گویند یک روز هم استراحت کن و به خودت برس و برخی از خود دوستان هم این مسأله را گفته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه این دو دولت حتی یک روز هم کار را تعطیل نکرده است،‌گفت: اگر یک شب ساعت 10 به خانه رفته‌ایم، صبح زودتر بعد از نماز صبح سر کار آمده‌ایم تا به نوعی تلافی شود.

بسیاری از همکاران من پیچ و مهره‌ای شده‌اند و فنر می‌زنند.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه این وصله‌ها به دولت نمی‌چسبد، یادآور شد: زندگی بنده نشان می‌دهد که همیشه سعی کرده‌ام با عمل، بیان درست، ادبیات صحیح و منطقی از ولایت دفاع کنم و نشان دهم که نظام ولایت، نظام مهربانی، عدالت، پیشرفت، کار، تلاش و همبستگی است.

رئیس‌جمهور در ادامه به سؤال پنجم (اینکه چرا گفته است مجلس در راس امور نیست) و این که چرا راجع به مجلس این حرف را زدید و هدفت از این حرف چیست، اشاره و اضافه کرد: اگر دنبال کشف نیت من هستید، ما مخلص شما، مجلس و همه هستیم. ولی من با استدلال، یک نظری را اعلام کرده‌ام، شما هم با استدلال جواب دهید، دعوا نداریم و بالاخره باید این حد از آزادی را به رسمیت شناخت که رئیس‌جمهور بتواند یک کلمه حرف بزند.





وی ادامه داد: شما هم می توانید توضیح بدهید، چراکه فضای کشور یک فضای دوستانه و فضای همکاری است.

شب عید است؛ می‌خواهیم با هم صفا کنیم
رئیس جمهور در پاسخ به سؤالات نمایندگان گفت: آخر سال و شب عید است و می‌خواهیم با هم صفا کنیم.
محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤال بعدی مبنی بر اینکه چرا تشکیل وزارت ورزش و جوانان و معرفی وزیر آن هم با یک نامه غیر‌معمول دیر انجام شده است، آیا این نشانه قانون‌گریزی دولت نیست؟ گفت: بالاخره آخر سال و شب عید است و می‌خواهیم با هم صفا کنیم. من آنچه را که شما تصویب کرده‌اید، می‌خوانم و خواهش می‌کنم ببینید در مجلس چه تصویب شده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ماده واحده از تاریخ تصویب این قانون یعنی 12/10/89 سازمان‌های تربیت‌بدنی و ملی جوانان با اعتبارات نیروی انسانی، امکانات، ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبدیل می‌شود و اقدامات قانونی برای انجام اصلاحات لازم در مقررات مربوط به عمل می‌آید.

وی همچنین به تبصره این موضوع اشاره و اضافه کرد: هزینه ناشی از تغییر عنوان دستگاه از محل صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری وزارت ورزش و جوانان تأمین می‌شود، خوب بشود؛ مگر ما جلویش را گرفته‌ایم.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه روز 30/10 این موضوع به ما ابلاغ شده است، گفت: 30/10 چیزی به ما ابلاغ شده که 18روز قبلش یک چیزی ادغام شده است. خوب شده است دیگر، ما چه کار کنیم؟ بعد تازه در این قانون آمده که مقررات اصلاح می‌شود، خوب بشود؛ مگر ما مانع اصلاحاتیم؟

رئیس‌ جمهور ادامه داد: شما یکجا در ادغام وزارتخانه‌ها می‌گویید اول شرح وظایف را بده بعد وزرا را معرفی کن؛ اینجا بدون شرح وظایف می‌گویید زود وزیر را معرفی کنید و داد و بیداد که رئیس‌جمهور تخلف کرده است. ما از چه چیز این تخلف کرده‌ایم؛ بین خود و خدا؟ شما خودتان قاضی.

وی با بیان اینکه آیا اینجا تکلیفی برای رئیس‌جمهور تعیین شده است و کجا گفته‌اید که رئیس‌جمهور باید ادغام کند، افزود: شما گفته‌اید که خودشان ادغام می‌شود. آیا ما جلویش را گرفته‌ایم؟ بعد می‌گویید هزینه‌هایش هم از محل صرفه‌جویی وزارت‌خانه‌هایی که هنوز تشکیل نشده‌اند، است.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: شما که هر روز قانون بودجه می‌نویسید، کجا گذاشتید ردیف صرفه‌جویی؟ بالاخره هر پولی محلی دارد، ما می‌توانیم بیاییم از محل کار شما برداریم؟ از کجای تربیت‌بدنی باید صرفه‌جویی شود؟

رئیس‌جمهور با بیان اینکه من این قانون را با همه اختیاراتم به شما تقدیم می‌کنم، گفت: دستتان را می‌بوسم و مخلص شما هستم. شما را به جدتان بیایید آن را اجرا کنید.

وی همچنین در خصوص بیان نامه غیر معمول هم یادآور شد: برادر عزیز این همه این قانون مشکل و ابهام دارد و رئیس‌جمهور 4 تا از آنها برای شما نوشته است که این مشکلات هست، اینها را برطرف کنید تا ما آن را اجرا کنیم.  

وی اضافه کرد: به هرحال ما جوان خوبی را معرفی کردیم و رأی نیاورد و خنده‌دارتر این است که برای بعضی از همکاران ما به خاطر همین چند پرونده در دادگاه‌ها و بازرسی تشکیل شده که هنوز هم در حال پاسخ به آن پرونده‌ها هستند.

احمدی‌نژاد همچنین گفت:‌ ما باید به چه چیزی پاسخ دهیم؛ ادغام که صورت گرفت.






رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه برخی از دوستان در سایت‌هایشان نوشتند احمدی‌نژاد حقوق استاد دانشگاه می‌گیرد و این خیلی زیاد است، تصریح کرد: همین حقوق را نیز ما حاضریم بدهیم.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: خود شما مصوب کردید بودجه فرهنگی کشور در اختیار سازمان تبلیغات، حوزه‌های علمیه، صدا و سیما، شورای مرکزی ائمه جمعه و در اختیار استان‌ها قرار گیرد.

احمدی‌نژاد در همین زمینه با طرح این پرسش که استان‌ها چگونه این بودجه را هزینه می‌کنند، گفت: شما مصوب کردید که شورای برنامه‌ریزی استان‌ها که همه در آن حضور دارند و شما نیز در آن تشریف دارید؛ حال بنده کجا در این شورا حضور دارم.

وی ادامه داد: شما دیوان محاسبات را نیز دارید و اکنون ببینید که بودجه در کجا هزینه شده است؛ به نظرم بنده باید از شما بپرسم که این بودجه کجا هزینه شده است، زیرا شما در آن شورا هستید و بنده نیستم و تصویب بودجه‌ها نیز با شماست.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما جهات کلی را گفتیم و گفتیم در راه فرهنگ انقلاب و فرهنگ دینی ارزش‌های انقلاب و همبستگی ملی، خانواده، زن، مرد، احترام و کرامت هزینه کنیم، تصریح کرد: بقیه ماجرا در اختیار شماست که این پول چگونه هزینه می‌شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در سؤال ۸ پرسیدند عزل وزیر خارجه آن هم در مأموریت سنگال چرا انجام شده و این اقدام موجب لطمه به نظام شده است، اظهار داشت: من می‌توانم از شما بپرسم چه کسی به ایشان مأموریت داده است؟ آیا من مأموریت دادم و اگر شما دادید بگوئید، بنده چنین مأموریتی (سفر متکی به سنگال) ندادم.

وی اضافه کرد: و اگر به عزیزی بگویم خیلی ممنون و دیگر شما در دولت تشریف ندارید، دیگر ماموریت چه معنایی دارد؛ ما هیچ قصدی در این زمینه نداشتیم، این از اختیارات رئیس جمهور در اصل ۱۳۶ است؛ آیا از اختیارات رئیس جمهور می‌توان سؤال کرد.

احمدی‌نژاد با اشاره به سؤال ۹ نمایندگان گفت:‌ آقای مطهری دیدگاه‌های خود را به صورت روشن بیان کردند و من از ایشان تشکر می‌کنم.

رئیس جمهور در همین زمینه گفت: می‌‌گویند چرا درباره عفاف و حجاب نظر داده‌اید؛ ما چه گفتیم؟ بنده چند حرف روشن دارم و این حرف دل خودمان است و به صورت خودمانی می‌خواهیم از خودمان انتقاد کنیم.

وی با طرح این پرسش که چرا هر زمان که نام فرهنگ می‌آید، ما مردم را متهم می‌کنیم و شروع می‌کنیم به برخورد با مردم، تصریح کرد: ما گفتیم این ملت جزء با فرهنگ‌ترین ملت‌هاست و همه ارزش‌ها و اصول را همین ملت حفظ کرده است، پس چرا تا یک مشکل فرهنگی به ذهنمان می‌آید، شروع می‌کنیم به زیر سؤال بردن جوان‌ها و ملت.





احمدی‌نژاد با بیان اینکه عقیده‌اش این است که ملت ایران مؤمن، خوب و دوست‌داشتنی هستند، خطاب به نمایندگان گفت: همین ملت شما را سر کار آورده‌اند و ما فقط می‌گوئیم با این مردم خوب برخورد کنید و به آنها توهین نکنید البته اگر کسی به قول برادر عزیزمان آقای مطهری به صورت سازمان یافته و برنامه قصد دارد تخریب کرده و یا آسیب بزند، تکلیفش معلوم است و در این صورت سر و کارش با قوه قضائیه است و دستگاه‌های اطلاعاتی نیز باید آنها را شناسایی کند.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه بایستی با توده‌های مردم با محبت برخورد کرد، اظهار داشت: مبنای رفتار حکومت با مردم محبت و مهربانی است و در واقع کار فرهنگی نیز با برخورد و بگیر و ببند نمی‌شود و این خیلی روشن است.

وی اضافه کرد: ما از حقوق مردم دفاع کردیم و آیا این چیز بدی است؟ ما می‌گوئیم به دخترها و پسرها اینقدر "گیر سه پیچ"  ندهید و با آنها مهربانی کنید، زیرا این‌ها فرزندان خودمان هستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه شما به همین جوان‌ها احترام بگذارید تا مشاهده کنید همین جوان‌ها چه خواهند کرد، گفت: همین جوان‌ها مملکت را اداره کردند و در کشور حضور خواهند داشت.

احمدی‌نژاد گفت: بگذارید اکنون که شب عید هم است، یک شوخی هم با هم بکنیم؛ مگر می‌شود هر زمان که انتخابات و ۲۲ بهمن است، ما دوربین را به روی همه تیپ‌ها ببریم و همه را جلو بیاوریم، اما به محض اینکه این دوران گذشت همین تیپ‌ها را در آن ور یقه‌شان را بگیریم؛ این یک تناقض است و تناقض یک روز کار دست انسان خواهد داد.

وی با بیان اینکه بیایید باز هم شوخی کنیم، تصریح کرد: کدام از من و شما در زندگی‌مان گناه نکردیم؟ گناه بد است اما چه کسی با شما برخورد کرده است؛ چون من و شما هستیم اشکالی ندارد و فقط باید با دیگران برخورد شود.

احمدی‌نژاد در همین زمینه گفت:‌ به صورتی رفتار نکنید که ملت بگویند گریه در محراب و منبر می‌کنند، چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند.

رئیس جمهور با طرح این پرسش که آیا رئیس جمهور حق اظهارنظر درباره مسائل کشور را ندارد، گفت: باید از رئیس جمهور بپرسید چرا این سخن را می‌گوئید، با این استدلال راجع به همه می‌شود گفت که شما که فلان حرف را زدید باعث فلان مسئله شد و با این حرف مملکت زیر و رو می‌شود.

احمدی‌نژاد به سؤال ۱۰ نمایندگان نیز اشاره کرد و گفت: گفتند چرا از ایران اسم می‌برید؟ و این موجب تعصبات قومی شده است؛ عزیز من همه دنیا و تاریخ می‌دانند که ملت ایران یک ملت بزرگ است.

رئیس جمهور اضافه کرد: مشی و زندگی ملت ایران متفاوت است و این نکته را همگان بیان می‌کنند؛ در واقع ملت ایران ادامه راه پیامبر عظیم‌‌الشأن اسلام محمد مصطفی(ص) را در ائمه معصومین و فرزندان پیامبر، انسان کامل متصل به آسمان می‌داند.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه ملت ایران عاشق امیرالمؤمنین علی(ع) است، گفت: ملت ایران اهل عاشورا و نیمه شعبان است و در واقع این ملت اخلاق و سیاست، محبت و عدالت و شجاعت را با هم دارد و این ملت یک ملت حقیقت‌طلب به شمار می‌رود و مشخص است که این ملت با مابقی ملل متفاوت است.

وی در همین زمینه تاکید کرد: ‌زمانی که می‌گوئیم ایران، منظور ما جغرافیا، نژاد و یک قوم نیست و ایران در واقع گلستان اقوام مختلف است؛ در اصل ایران یک فرهنگ است و صدها میلیون انسان متعلق به این فرهنگ هستند و به آن افتخار کرده و عشق می‌ورزند.

احمدی‌نژاد ایران را اینگونه توصیف کرد که ایران یعنی شیعه علوی و اسلام ناب محمدی.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما را متهم کردند که حرف‌های ما موجب تحریک تعصبات قومی علیه ایران شده است، یادآور شد: حتما جنگ ۸ ساله که آنها علیه ما راه انداختند به خاطر حرف‌های بنده است؛ لابد اقدامات ۱۴۰۰ ساله آنها نیز به خاطر حرف‌های بنده است.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: آنها با صهیونیست‌ها نیز می‌سازند و آیا اینها به خاطر حرف‌های ماست؛ اینها مشکلات صدها ساله است.

وی این پرسش را مطرح کرد که آیا پاک بودن، تلاش شبانه‌روزی، خدمتگذاری، دفاع از حقوق ملت، مقاومت در برابر زیاده‌خواهان و دست‌اندازان به بیت‌المال، مبارزه با مفاسد و ایستادگی، اجرای طرح‌های بزرگ، پیشرفت‌های سریع علم و فناوری، اجرای هدفمندی، مسکن مهر، سهام عدالت، چند برابر کار عمرانی، صادرات غیر نفتی، اجرای شعارهای تمام دولت‌های قبل، تحمل، سعه صدر و احترام به آزادی، عشق به مردم و احترام به کرامت مردم، ترویج مهربانی و عدالت و هزاران خدمت دیگر اسمش انحراف است؟

احمدی‌نژاد افزود: اگر اینگونه باشد، همه ملت ایران در این خط‌ هستند و اکثریت حاضر در این جلسه نیز همه در این خط هستند.





طراح سئوالات با یک شاسی فوق لیسانس گرفته است

 رئیس جمهور گفت: سؤالات خیلی سخت نبود. به نظرم طراح سؤال از همان‌هایی بود که با شاسی فوق لیسانسش را گرفته است. اگر با خود ما مشورت می‌کردید، سؤال‌های بهتری می‌شد مطرح کرد. اما حالا شوخی کردیم و گذشت و پاسخ دادیم.
محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جلسه پاسخ به نمایندگان با بیان اینکه یک دولت است که صدها نفر دستور می‌دهند، ‌گفت که همه باید با هم کشور را اداره کنیم. چرا که همه مسئول هستیم.

* خدا را شاکریم که چند نهاد ناظر بر دولت هستند
وی همچنین با اشاره به اینکه ما خدا را شاکریم که چند نهاد ناظر بر دولت هستند، اظهار داشت: خود مجلس عزیز، قوه قضائیه، دیوان محاسبات، دیوان عدالت و بازرسی کل،‌کمیسیون اصل 90 و الی ماشاءالله هستند نهادهایی که بر دولت نظارت می‌کنند اما ما خدا را شکر می‌کنیم که تا الان یک مورد تخلف مهم از دولت اثبات نشده است.

* درخواست برای نظارت بر شهرداری‌ها/سوال احمدی‌نژاد از نمایندگان
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس با طرح سؤالی مبنی بر اینکه شده است که به بقیه دستگاه‌ها سری بزنید و ببینید چه خبر است همانطور که برای دولت انجام می‌دهید؟ تصریح کرد: یک سری به شهرداری‌ها بزنید بالاخره این همه کمک شده، ببینید کجا خرج کرده‌اند و بودجه‌شان چقدر است.

احمدی‌نژاد افزود: نظارت می‌کنید ما هم دست شما را می‌بوسیم و همکاری می‌کنیم و هر جا گفته‌اید ما با شما همراهی کرده‌ایم. البته بنده شوخی می‌کنم دولت باید برای شکایت از شما باید به خود شما شکایت کند.

* مجلس از همه ظرفیت‌های قانونی و فراقانونی برای کنترل دولت استفاده کرده است
وی با تاکید بر اینکه بنده شهادت می‌دهم مجلس از همه ظرفیت‌های قانونی و بعضا فراقانونی برای کنترل دولت استفاده کرده است. برای اینکه نظرات خودش را در حوزه اجرا اعمال کند، یادآور شد: وقت ملت و کشور با ارزش است، عزیزان من، ما باید با هم کشور را اداره کنیم، این مسئولیت‌هایی که در اختیار من و شماست، یک فرصت خدمت است.
* باندبازی‌ها و گروه‌‌بازی‌ها تا جایی که بازی است، خوب است
رئیس جمهور تاکید کرد: دسته بازی‌ها، باند بازی‌ها و گروه‌ بازی‌ها تا جایی که بازی است، خوب است. اما اگر قرار شد در مسائل کشور اثر بگذارد، باید دورش را خط بکشیم.
احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما متعهدیم که اخلاق را رعایت کنیم، گفت: روزها خواهد گذشت مبادا فرصت خدمت خدای ناکرده برای تثبیت قدرت استفاده شود.
وی افزود: توصیه مقام معظم رهبری همیشه بر همدلی و همراهی بوده است.
* این جلسه برای این بود که یک مقداری شاد باشیم
رئیس جمهور در قسمت پایانی سخنان خود نیز با تاکید بر اینکه از همه و خودمان برای پاسخگویی استفاده نکردیم و آقای مطهری توصیه کردند که کوتاه سخن بگویید که می‌گوییم چشم، خاطرنشان کرد: این جلسه برای این بود که هم یک مقداری شاد باشیم و هم برخی مسائل گفته شود.
احمدی‌نژاد ابراز داشت: این سؤالاتی که برای ما مطرح کردید، سؤالات امتحانی بود ولی خیلی سخت نبود. به  نظرم طراح سؤال از همان‌هایی بود که با شاسی فوق لیسانسش را گرفته است. اگر با خود ما مشورت می‌کردید، سؤال‌های بهتری می‌شد مطرح کرد. اما حالا شوخی کردیم و گذشت و پاسخ دادیم.
* نمره کمتر از 20 به دولت بد معرفتی و نامردی است
وی گفت: انصاف داشته باشید حالا که می‌خواهید نمره بدهید، خوب نمره بدهید ما همه سؤالات را به طور کامل پاسخ دادیم و یک مشت مطلب اضافه هم نوشتیم. انصافا یک ذره از 20 کمتر بدهید، بی‌معرفتی و نامردی است.
رئیس جمهور در پایان عید را پیشاپیش به همه نمایندگان مجلس تبریک گفت.

مطهری: چرا سهم تولید را طبق قانون بودجه از هدفمندی یارانه ها پرداخت نکردید؟





 نماینده تهران در مجلس درباره عدم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در حمایت از تولید گفت: براساس بند ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ دولت باید حداقل ۲۰ درصد از درآمد اجرای قانون یارانه‌ها را به بخش‌های تولیدی اختصاص دهد که مبلغ آن در همین بند ۱۰۰ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) به عنوان نماینده سوال کنندگان در راستای طرح سوال از رئیس جمهور اظهار داشت: براساس ماده ۷ قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دولت مکلف است ۳۰ درصد خالص وجوه حاصل از یارانه‌ها را به بخش‌های تولیدی اختصاص دهد و همچنین براساس بند ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ دولت باید حداقل ۲۰ درصد از درآمد اجرای قانون یارانه‌ها را به بخش‌های تولیدی اختصاص دهد که مبلغ آن در همین بند ۱۰۰ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

وی افزود: سؤال اینجاست چرا دولت سهم بخش تولید را مطابق این دو قانون اجرایی نکرده است، در توضیحات آقای رئیس جمهور قبل از اجرای قانون یارانه‌ها، این مطلب مطرح شده بود که بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش‌های تولیدی نیازمند اصلاح ساختارها و فناوری‌های تولید است، و این اصلاح نیاز به منابع مالی بزرگ دارد که از خود هدفمندسازی یارانه‌ها به دست می‌آید.

مطهری در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: چه اتفاقی افتاده که در عمل این نگاه خردمندانه و موجب رشد سرمایه‌گذاری و اشتغال در کشور کنار نهاده شد و با عدم حمایت از بخش تولید کشور، تولیدکنندگان بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن دچار مشکلات جدی شدند و اقدام به کاهش سطح تولید و تعدیل کارگران خود کردند و به خیل بیکاران افزودند.

"اختصاص سهم تولید در بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات هیات‌ دولت با ایشان مورد تاکید رهبر فرزانه انقلاب قرار گرفت، باید دولت همزمان با توزیع یارانه‌ها بین خانوارها، که موجب افزایش تقاضاست، یارانه تولید را نیز تخصیص دهد تا موجب افزایش عرضه شود و تورم را مهار کند، اما ما شاهد افزایش گرانی‌ها و تورم و تحمیل آن به مردم شریف و انقلابی کشورمان هستیم."

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه آقای رییس جمهور صدای مردم از گرانی‌ها بلند است، از احمدی‌نژاد پرسید: چرا دولت به این موضوع توجه نمی‌کند؟ مگر شما نمی‌گفتید هدفمندی یارانه‌ها تورم ندارد، چرا با استقراض نقدینگی از بانک مرکزی و برداشت از سهم نفت موجبات تورم و افزایش غیرضروری قیمت ها را فراهم آوردید؟

منتخب سوال کنندگان در طرح سوال از رئیس جمهور بر همین اساس چهارمین سوال از محمود احمدی‌نژاد را مطرح و تصریح کرد:‌ آقای رئیس جمهور مقاومت ۱۱ روزه جنابعالی در مقابل حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب مبنی بر ابقای جناب آقای مصلحی در وزارت اطلاعات چه توجیهی دارد؟

وی اضافه کرد: قبول دارید که هر یک از آحاد جامعه مجاز است که نظر خود را با ولی فقیه در میان بگذارد و حتی تلاش کندکه آنرا به کرسی بنشاند، بزرگان انقلاب شاهد بودند که شهید آیت‌الله مطهری در آستانه پیروزی انقلاب و پس از آن تا دو ماه و اندی که در غیر حیات بود در چند مورد نظر خود را به امام خمینی (ره) قبولاند و رای ایشان را تغییر داد و امام نیز او را حاصل عمر و پاره‌ تن خود نامید.

مطهری ادامه داد:‌ این امر فی حد ذاته نه تنها مذموم نیست بلکه نشانه تلازم اصل ولایت فقیه با آزادی اندیشه و بیان و تقابل آن با استبداد است اما سخن در اینجاست که همه این موارد مربوط به قبل از صدورحکم حکومتی است، یعنی حکمی که به خاطر مصلحتی بزرگتر فراتر از قانون است، بعد از آن دیگر مجادله و مقاومت بدیهی آن هم به صورت آشکار و از طرف رئیس جمهور کشور رفتاری غیرقابل قبول است همچنان که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند؛ مرز التزام به ولایت فقیه احکام حکومتی است، البته ما سوال‌کنندگان اصرار نداریم که موضوع حتما به همین صورت بوده است بلکه خوشحال می‌شویم اگر توجیه درستی برای آن ذکر کنید.

نماینده مردم تهران در خانه ملت در بخش دیگری از سخنانش سوالات شماره ۵ و ۶ طرح سوال از رئیس جمهور را که درباره علت بیان سخن «مجلس در راس امور نیست» و نیز علت «معرفی وزیر ورزش و جوانان پس از گذشت ۵ ماه از ابلاغ قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان» بود را به خاطر کمبود وقت مطرح نکرد و سراغ سوال هفتم که چگونگی هزینه‌کرد بودجه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی ارتقای شاخص‌های فرهنگی کشور در قانون بودجه سال ۱۳۸۹ را مورد پرسش قرار داده بود، رفت.

مطهری در این بخش از سخنانش یادآور شد: کمیته‌ای از طرف کمیسیون فرهنگی مجلس مامور شد که درباره این موضوع تحقیق کند، نتیجه این بود که تنها حدود ۲۰ درصد این مبلغ تخصیص داده شده بود و در اختیار استانداری‌ها قرار گرفته است، نماینده رئیس جمهور برای پاسخ به این سوال در کمیسیون فرهنگی گفت؛ ۳۵ درصد این مبلغ به نحو مذکور تخصیص یافته است، سوال این است که بقیه این مبلغ در کجا صرف شده است؟




علی مطهری پس از ارائه توضیحاتی پیرامون سوال مذکور، سوال شماره ۸ طرح سوال از رئیس جمهور را که ضرورت عزل منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه در زمان ماموریت متکی در سنگال را جویا شده بود، باز هم به دلیل کمبود وقت مطرح نکرد و سراغ سوال شماره ۹ این طرح رفت.

مطهری ‌سوال شماره ۹ طرح سوال از رئیس جمهور را اینگونه شرح داد که چرا  جنابعالی با علم به اینکه انتقاد از برخی مجریان قانون عفاف و حجاب در رسانه‌ ملی موجب کاهش اقتدار نظام در این حوزه و بدتر شدن وضع پوشش اسلامی در جامعه خواهد شد، در برنامه زنده تلویزیونی ضمن متهم کردن برخی مجریان این قانون بر خلاف اجماع فقها بر وظیفه دولت اسلامی در آن مرتبه از امر به معروف  و نهی از منکر که نیازمند اعلام قانون است، با اعلام این مطلب که راه حل این مساله منحصر به کار فرهنگی است از دولت صلب مسئولیت کردید و پس از مخالفت گسترده مراجع تقلید، ائمه جمعه،‌ علمای بلاد و نمایندگان مجلس با سخنان شما در مصاحبه زنده تلویزیونی بعدی اعلام کردید که سخن من همان است که گفتم. این رفتار شما چه توجیهی می‌تواند داشته باشد.

منتخب سوال کنندگان در طرح سوال از رئیس جمهور در عین حال به ارائه توضیحاتی در خصوص سوال شماره ۹ طرح سوال از رئیس جمهور پرداخت و در این زمینه توضیح داد: به قول طلاب، محل نزاع در این سوال این نیست که کار فرهنگی باید انجام شود یا نه، این مطلب روشن است که  نقش عمده را کار فرهنگی دارد، محل نزاع این است که هر مقدار هم که کار فرهنگی انجام شود، عده بسیار اندکی در کشور هستند که تحت تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای و غیره با پوشش ناهنجار در سطح جامعه ظاهر می‌شوند و از طرفی به اجماع فقها و آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که مستلزم اعمال قانون است بر عهده دولت اسلامی است و برعهده مردم نیست.

"آن گونه چراغ سبز نشان دادن رئیس جمهور به این‌گونه افراد که لااقل شکاف در درون نظام را در این خصوص به اذهان متبادر می‌کند، ممکن است منجر به وضعیتی شود که از کنترل خارج گردد، چنانچه اکنون گاهی به موارد بسیار ناهنجار برخورد می‌کنیم که به هیچ وجه فلسفه پوشش اسلامی را که عدم تحریک جنسی جامعه است، تامین نمی‌کند؛ متاسفانه این وضعیت در دولت اصولگرا به دلیل نگاه فرهنگی لیبرال آن پدید آمده است، پس سخن در این نیست که می‌خواهید پوشش اسلامی را به زور باتوم در جامعه رواج دهیم، سخن در این است که چرا به گونه‌ای عمل کردید که آنها که دراین گونه مسائل سهل‌انگارند پیام رضایت از دولت دریافت کردند و احساس کردند که دولت حداقل‌ها را کاهش داده است وگرنه ما هم می‌دانیم که رعایت پوشش کامل اسلامی در همه آحاد جامعه شاید در حکومت مهدوی نیز قابل تحقق نباشد."

مطهری با تاکید بر اینکه محتوا و روح انقلاب ما فرهنگی است، یادآور شد:‌ انرژی هسته‌ای و فناوری‌های نوین و پرتاب ماهواره به فضا همه و همه وسیله هستند برای پیاده شدن احکام اسلام، در غیر این صورت پشیزی ارزش ندارند.

وی در بخش پایانی سخنانش سوال شماره ۱۰ طرح سوال از رئیس جمهور را مطرح و از احمدی‌نژاد پرسید چرا نظریه «ترویج مکتب ایران به جای مکتب اسلام» را که توسط رئیس دفتر شما بیان شد، علی‌رغم ضدیت با مبانی انقلاب اسلامی و مخالف قاطبه مراجع اعزام تقلید و علمای بزرگ و دلسوزان نظام، تایید و بر آن تاکید کردید و باعث تنزل جایگاه انقلاب اسلامی و زنده شدن تعصبات قومی در میان مسلمانان و سوء استفاده مخالفان وحدت اسلامی شدید؟ اصولا چرا از گروه موسوم به جریان انحرافی علی‌رغم هشدار  و اعلام خطر علمای بزرگ اعلام برائت نمی‌کنید بلکه همواره از این افراد دفاع می‌کنید؟

این نماینده مجلس در ارائه توضیحاتی در خصوص سوال مذکور متذکر شد: می‌دانیم که آقای مشائی تزی را مطرح کرد مبنی بر اینکه چون از اسلام برداشت‌های مختلفی در جهان می‌شود، ‌مثلا سازمان القاعده و طالبان نیز از اسلام سخن می‌گویند و در نتیجه اسلام دیگر تاثیرگذار نیست، پس بهتر است که ما به جای مکتب اسلام، از مکتب ایران سخن بگوییم؛ آقای رئیس‌جمهور در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۸۹ ضمن حمایت از این تز در توجیه آن فرمودند "در این مسیر دریافت ایرانی از اسلام مبنای عمل است، دریافت‌های فراوانی از اسلام در دنیا وجود دارد اما برداشتی از اسلام برای ما ملاک عمل است که ایرانی است".

این نماینده مجلس همچنین گفت:‌ حساب کنید اگر سایر ملل مسلمان نیز همین سخن را بگویند چه بلایی بر سر مکتب وحدت اسلامی می‌آید؟ و اساسا امت اسلامی دیگر معنی خواهد داشت؟ و چه بهانه‌ای به دست وهابی‌ها می‌افتد که سخن دیرین خود را تکرار کنند که اسلام ایرانی‌ها اسلام ساختگی است و ایرانی‌ها در واقع مجوس‌اند.

مطهری یادآور شد: قرائن نشان می‌دهد که تز آقای مشائی فراتر از برداشت‌های گوناگون از اسلام است و در واقع نوعی باستان گرایی و بازگشت به ایران قبل از اسلام است؛ جشن عظیم نوروز که بنا بود در تخت جمشید با حضور برخی از سران کشورها برگزار شود و با تذکر رهبر تیز بین انقلاب به صورت محدود در تهران برگزار شد شاهدی است بر این مدعا، البته تمدن ایران قبل از اسلام یک واقعیت تاریخی است ولی پرداختن به آن به صورت افراطی و در غیرجای خود،‌شک و تردیدها را بر می‌انگیزد.

منتخب سوال کنندگان در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور در ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ فرمودند: نوع حکمرانی کوروش نوعی از مدیریت ایرانی بر جهان است همانطور که کوروش می‌گوید ما نمی‌خواهیم بر دنیا سلطنت کنیم بکله می‌خواهیم کمک کنیم.

مطهری با طرح سوالاتی گفت:‌ آیا الگوی حکومت‌داری ما کوروش است یا پیامبر اسلام و علی (ع)، کوروش پس از فتح بابل، بت‌پرستان را در پرستی‌شان آزاد گذاشت و این خلاف سیره پیامبر اسلام و حضرت ابراهیم است که در اولین فرصت همه بت‌ها را شکستند و این زنجیر را از دست و پای مردم باز کردند.

مطهری یادآور شد: رهبر اندیشمند انقلاب نیز در آخرین دیدار هیات دولت با ایشان فرمودند "اگر می‌خواهید به فرهنگ و تمدن ایرانی بپردازید چرا به تمدن ایران بعد از اسلام نمی‌پردازید که تمدن بزرگی است".

وی در خاتمه از محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان به خاطر قبول زحمت تشکر کرد و گفت: طبعا هر مقدار که آقای رئیس جمهور وقتشان اجازه دهد به سوالات پاسخ خواهند داد و از هیات رئیسه محترم خصوصا رییس مجلس نیز به خاطر حسن همکاری در اجرای طرح سوال سپاسگزارم.