خبراقتصادی:معاون وزیر امور خارجه روسیه پس از مذاکرات روز دوشنبه ایران و گروه پنج به اضافه یک ( آمریکا ، روسیه ، انگلیس ، چین ، فرانسه و آلمان ) در شهر استانبول ترکیه افزود :« بدون شک در این مذاکرات کارشناسی پیشرفتی حاصل شد.
سرگئی ریابکوف تصریح کرد: دو طرف پیش از پنجمین دور از گفتگوهای سیاسی سطح بالا که قرار است پنجم و ششم آوریل در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شود ، کارهای زیادی دارند که بایداجرا شود .
روسیه از نتایج مذاکرات کارشناسی ایران با ۱+۵ ابراز رضایت کرد
روسیه نتایج مذاکرات سطح کارشناسی ایران با کشورهای ۱+۵ را رضایتبخش خواند.به گزارش خبرگزاری فارس روسیه از از نتایج مذاکرات سطح کارشناسی بین ایران و گروه کشورهای 1+5 ابراز رضایت کرد و آن را عامل «پیشرفتهای معین» در حل و فصل مسائل هستهای ایران دانست.
به گزارش شبکه رادیویی صدای روسیه، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «به باور ما بعد از نشست کارشناسی در استانبول پیشرفتهای معینی حاصل شده است.»
وی افزود: «این پیشرفتها محسوس هستند اما هنوز به اندازهای نیستند که آن را دستاوردی عمده بدانیم.»
ایران و گروه موسوم به 1+5 ـ متشکل از چین، روسیه، فرانسه، انگلیس، آمریکا و آلمان ـ جدیدترین دور مذاکرات کارشناسی خود برای حل و فصل مسائل هستهای ایران را در روزهای 17 و 18 مارس (27 و 28 اسفند) در استانبول، پایتخت ترکیه برگزار کردند.
ایران و کشورهای 1+5 در دور قبلی مذاکرات رده بالا که در روزهای 18 و 19 اسفند در آلماتی، پایتخت قزاقستان، برگزار شده بود برای برگزاری این نشستهای کارشناسی موافقت کردند. طرفین همچنین توافق کردند دور دوم این گفتوگوها در سطح مقامات را در روزهای 17 و 18 فروردین مجدداً در آلماتی قزاقستان برگزار کنند.
ریابگوف تصریح کرد: «نوسانات این گفتوگوها حاکی از آن هستند که این پیشرفتها هنوز هم ممکن است نتایج عکس دهند. با آنکه این مذاکرات کارشناسی پس از دور قبلی گفتوگوها رویکردی جدیتر، عمیقتر و تجاریتر پیدا کردهاند، ما آن را اندکی سازشناپذیر میدانیم.»
سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای که دو روز پیش (سهشنبه 29 اسفند) منتشر کرد گفت کارشناسان ایران و کشورهای 1+5 در استانبول در خصوص جنبههای مختلف پیشنهادات مطرح شده از سوی طرفین در مذاکرات آلماتی بحث و تبادل نظر کردند.
ماکیل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم روز سهشنبه در بیانیهای تأکید کرد این مذاکرات برای کارشناسان دو طرف فرصتی فراهم آورد تا مواضع یکدیگر را در خصوص مسائل فنی بررسی کنند.
آمریکا، اسرائیل و برخی از متحدان آنها برنامه هستهای ایران را به داشتن اهداف نظامی متهم کردهاند. آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا این ادعا را به بهانهای برای وضع چندین دور تحریمهای یکجانبه علیه تهران تبدیل کردهاند.
تهران ضمن رد این ادعاها تصریح کرده است به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) و یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی حق غنیسازی اورانیوم برای مصارف صلحآمیز را برای خود محفوظ میداند.