رئیس مجلس با تاکید بر اینکه اوضاع بخش تولید کمی خوب نیست و تولید با آمپول تقویتی سرپاست، گفت: ۹۰ درصد بودجه کشور صرف امور جاری و ۱۰ درصد بودجه عمرانی نیز با فروش اوراق مشارکت تامین میشود.
اقتصادگردان_ به گزارش خانه ملت، دکتر علی لاریجانی که به استان قم سفر کرده است (پنجشنبه 22 تیر)، در همایش مدیران ستادی و استانی سازمان های آموزش فنی و حرفه ای درباره پیشنهادی مبنی بر احیای صندوق های کارآفرینی گفت: اوضاع بخش تولید کمی خوب نیست و تولید با آمپول تقویتی سرپا است و اینکه عوارض و مالیات را در این زمینه یکسان کرده اند کار اشتباهی بود، اما باید با توجه به مشکلات بانکی بخش تولید تلاش کرد با ارائه روش ها، درآمدزایی صورت گیرد و چنانچه در این رابطه پیشنهاداتی در چارچوب مشخص ارائه شود، مجلس حمایت می کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه ای باید به جایگاه واقعی خود دست یابد گفت: وضعیت کشور از یک جهت مقداری از لحاظ آموزش ها نامتعادل است، به طور طبیعی در قبال یک مهندس باید حدود 50 تکنسین باشد، اما این ترکیب نیروی انسانی متوازن نیست و تقریباً براساس صحبت هایی که نظام مهندسی شد، در قبال 30 الی 40 مهندس یک تکنسین وجود دارد که بیانگر اشکال در کار است.
آقای لاریجانی ادامه داد: معمولا در بخش های آماری مشکلاتی وجود دارد اما در مجموع مشخص است وضعیت در بخش ترکیب نیروی انسانی مهندس و تکنسین نامتعادل است که بیانگر این است به جای اینکه رویکرد به این صورت باشد که آموزش فنی و حرفه ای برای بازار کار انجام شود، بیشتر آموزش کلاسیک مدنظر قرار داده شده که در خیلی از قسمت ها کیفیت ندارد.
رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه باید به کارآفرینی در کشور توجه شود، ادامه داد: یکی از مشکلات کشور نبود تعادل در بودجه است، اینکه کسی بگوید برای تقویت سازمان فنی و حرفه ای باید بودجه این سازمان را افزایش داد، باید در پاسخ گفت با کدام بودجه؟، به علت اینکه از کل بودجه کشور 90 درصد صرف هزینه های جاری و تنها 10 درصد صرف بودجه های عمرانی می شود و نتیجه اینکه حرکت جهنده ای در کشور صورت نگرفته است، چرا که تزریق منابع عمرانی کم است.
آقای لاریجانی گفت: حتی منابع 10 درصد از بودجه عمرانی نیز با تبصره فراهم می شود، به علت اینکه بخشی از منابع از طریق فروش اوراق مشارکت تامین می شود، بنابر این مشخص می شود منابع مالی ناشی از فروش نفت و گاز و اخذ مالیات کفاف بودجه جاری کشور را نمی کند.
وی افزود: از رئیس جمهور و مسئولان درخواست می کنم درخصوص منابع مالی کشور با مردم صریح صحبت کنند تا با کمک مردم بتوان مشکلات را حل کرد.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: مجلس و دولت قصد کمک کردن دارند اما درحال حاضر منابع محدود است. این نکته درخصوص سازمان های فنی و حرفه ای و آموزشگاه های آزاد پذیرفتنی است که مقداری تحت شعار آموزش های دانشگاهی قرار گرفته اند، بنابراین باید با حمایت مسئله را حل کرد.
گسترش بخش های دولتی مدنظر کشور نیست
آقای لاریجانی با اشاره به عدم تعادل در بودجه کشور افزود: گسترش بخش های دولتی مدنظر کشور نیست، البته نمی گویم این موضوع لحاظ شده به دلیل اینکه مقام معظم رهبری 10 الی 15 سال گذشته تاکید داشته اند که دولت باید کوچک تر و چابک تر شود، پس مشخص است که سیاست مذکور به نحو صحیحی اجرا نشده است. البته در برنامه ششم توسعه بخش دولتی باید کوچکتر شود.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از آموزش های فنی و حرفه ای گفت: مجلس حمایت های خود را از گسترش آموزش های فنی و حرفه ای انجام خواهد داد و این موضوع را در اصلاح قانون مالیاتی لحاظ خواهد کرد، اما باید حمایت ها به نحوی باشد که بار مالی دولت زیاد نشود، به دلیل اینکه منابع برای انجام این کار وجود ندارد. بنابراین باید بخش خصوصی را دراین راستا حمایت کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر فردی در یک آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای شهریه برای آموزش مهارت پرداخت می کند، به طور طبیعی این کار با تدبیر صورت گرفته و این نکته لحاظ شده است که در قبال این آموزش، شغلی با توجه به نیازهای جامعه ایجاد می شود.
سیاستگذاری های فنی و حرفه ای باید به سمتی برود که از بخش خصوصی حمایت شود
آقای لاریجانی تاکید کرد: در کل سیاستگذاری های فنی و حرفه ای باید به سمتی برود که از بخش خصوصی حمایت شود و در این راستا مجلس نیز می تواند حمایت کند، به دلیل اینکه سازمان فنی و حرفه ای باید سیاستگذار، هدایتگر و نظارت کننده باشد و در جاهایی که بخش خصوصی به دلیل بالا بودن قیمت برخی از تجهیزات سنگین قادر به سرمایه گذاری نیست، سازمان فنی و حرفه ای ورود کند.
وی گفت: در راستای توسعه آموزش های فنی و حرفه ای اگر توافقی باشد، با هم حرکت می کنیم و حمایت لازم انجام می شود که جایگاه فنی و حرفه ای و آموزشگاه های آزاد منطقی تر و پررنگ تر شود.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: در برخی از آموزش ها به تکنولوژی های جدید نیاز است و امکان دارد کارگاه ها و آزمایشگاه های سازمان فنی و حرفه ای آمادگی لازم را در این راستا نداشته باشند.
وی ادامه داد: در بازدیدی که از یکی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای چندی پیش در قم داشتم، آموزش ها روی موتور اتومبیل قدیمی روسی ارائه می شد، خب این چه خاصیتی دارد؟ بنابراین باید در تکنولوژی های روز و جدید سرمایه گذاری بهینه شود.
اختصاص بخشی از منابع صندوق توسعه ملی در زمینه آموزش های نوین
رئیس مجلس در این خصوص افزود: فکر می کنم سرمایه گذاری در زمینه آموزش های نوین تا اندازه ای ارزش دارد که بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به این کار علی رغم محدودیت ها، اختصاص داده شود، به دلیل اینکه این استثنا باید برای به روز شدن آموزش ها اجرا شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سازمان فنی و حرفه ای یک مرکز سیاستگذاری باشد، اما سپهر این سازمان باز باشد، به نحوی که از ظرفیت بخش های دیگر استفاده کند و اگر در این رابطه احساس می شود باید به دستگاه ها الزام شود، مجلس حمایت می کند.
وی ادامه داد: اوضاع کشور به نحوی است که در ارائه امکانات، سازمان ها مشکل دارند اما با مشارکت دادن سازمان ها می توان از ظرفیت و امکانات دستگاه ها استفاده کرد، به طور مثال اگر سازمان فنی و حرفه ای با دانشگاه صنعتی شریف به نحوی همکاری کند که آنها نیز مشارکت داشته باشند، این مهم قابل اجرا است.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: اینکه سازمان فنی و حرفه ای مسئول و سیاستگذار اصلی باشد قابل قبول است، اما باید شرایط کشور از لحاظ مهارتی با یک تغییر اصولی روبرو شود و کارها عملیاتی و دارای نتیجه باشد.
وی ادامه داد: اینکه آقای سازگارنژاد رئیس سازمان فنی و حرفه ای اظهار می کنند این سازمان اساسنامه ندارد، عجیب و غریب است. سوال این است که پس چگونه کار می کنید؟ اما در هر صورت اساسنامه ای در قالب چارچوب و اصول مذکور تدوین شود تا تصویب شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با قدردانی از تلاش های انجام شده در بخش آموزش های فنی و حرفه ای کشور برای تیم اعزامی جمهوری اسلامی به مسابقات جهانی فنی و حرفه ای ابوظبی آرزوی موفقیت کرد.