در شامگاه 16 بهمن 1391 ، سعید مرتضوی که روزگاری حکم بازداشت صادر می کرد ، از سوی همان نهادی که زمانی رئیس و قدرت بلامنازعش بود ، بازداشت شد
برغم برکناری وزیر ، مرتضوی هنوز در رأس سازمان تأمین اجتماعی قرار داشت و این در شرایطی بود که دستگاه قضا ، تصدی او بر این سازمان و تصرف بر اموالش را غیرقانونی اعلام کرده بود.
به گزارش عصرایران، دادستانی تهران ، از بازداشت سعید مرتضوی خبر داد.
پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران دقایقی بعد از نیمه شب ، در خبری کوتاه اعلام کرد: سعید مرتضوی بازداشت شد.
دادستانی تهران ، اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرده است.
درباره نحوه بازداشت مرتضوی نیز خبرهای متفاوتی نقل می شود. ایسنا ، در این باره نوشت که وی عصر روز گذشته احضار و ساعاتی بعد بازداشت شده است. فارس هم این گونه خبر داد که مرتضوی به هنگام خروج از محل کار خود بازداشت شده و معاون دادستان تهران در هنگام بازداشت نامبرده در محل حضور داشتهاست. گفته میشود، مرتضوی پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شده است.
مرتضوی کیست؟
سعید مرتضوی ، متولد 1346 شهرستان تفت استان یزد است. وی قبل از این که به تهران بیاید ، قاضی دادگاه های یزد بود. سپس به تهران آمد و ریاست دادگاه مطبوعات را بر عهده گرفت. سپس از سال 1381 تا 1388 ، دادستان تهران شد.
او در جریان حوادث بعد از انتخابات 88 ، در پرونده کهریزک که طی آن دهها نفر شکنجه شدند و 4 تن جان باختند ، متهم و سپس از مقام قضاوت تعلیق شد.
چندی پیش ، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که دادگاه متهمان کهریزک ، اسفند امسال برگزار می شود.
مرتضوی بعد از عزل از دادستانی تهران ، از سوی احمدی نژاد جذب دولت شد و به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشغول به کار شد. او در اسفند سال گذشته ، با نظر مستقیم رئیس جمهور ، به عنوان رئیس سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد ، انتصابی که واکنش های فراوانی را به ویژه در مجلس به دنبال داشت و حتی مجلس وقت ، تهدید به استیضاح وزیر کار کرد.
با این حال ، قضیه با پادر میانی غلامعلی حداد عادل ، موقتاً فیصله یافت زیرا حداد ، به نمایندگان گفت که از مرتضوی قول گرفته است که استعفا کند. با این حال خبری از استعفای مرتضوی نشد و مجلس هشتم به پایان رسید.
در چنین شرایطی ، دیوان عدالت اداری ، وارد پرونده شد و ریاست مرتضوی بر این سازمان را "غیرقانونی" اعلام کرد. در پی این حکم قضایی ، دولت با تغییر شکلی در عنوان سازمان ، کوشید به ریاست مرتضوی وجاهت قانونی دهد ولی این کار نیز ثمر نداد و نهایتاً مرتضوی برکنار شد ؛ اما این ، تنها ظاهر ماجرا بود زیرا بلافاصله ، مرتضوی به جای خودش و این بار تحت عنوان "سرپرست" منصوب شد!
دولت برای این که عهده وزیر کار را از پاسخگویی در برابر مجلس خالی از مسوولیت کند ، در مصوبه ای ، اختیار عزل و نصب رئیس سازمان تأمین اجتماعی را از وزیر گرفت و به معاون اول داد و حکم سرپرستی مرتضوی نیز با امضای محمدرضا رحیمی صادر شد.
با این حال ، مجلس که نسبت به این قانونگریزی حساس تر شده بود ، روز 15 بهمن ، وزیر کار را بعد از یک جلسه جنجالی ، استیضاح و برکنار نمود. برغم برکناری وزیر ، مرتضوی هنوز در رأس سازمان تأمین اجتماعی قرار داشت و این در شرایطی بود که دستگاه قضا ، تصدی او بر این سازمان و تصرف بر اموالش را غیرقانونی اعلام کرده بود.
سرانجام در شامگاه 16 بهمن 1391 ، سعید مرتضوی که روزگاری حکم بازداشت صادر می کرد ، از سوی همان نهادی که زمانی رئیس و قدرت بلامنازعش بود ، بازداشت شد
هر مسوولی در زمان مسوولیت خود باید خدمت کند و بداند که همیشه بر این مسند نیست و هدف باید خدمت باشد. این نوع رقابت سیاسی به زیان کشور است