مدیرعامل بانک سپه از عرضه قریبالوقوع ۱۰ میلیارد دلار اوراق سلف نفتی خبر داد و گفت: سود این اوراق بر اساس سود نهایی پروژه پرداخت میشود.
رامین پاشاییفام در نشستی خبری اظهار داشت: بانک سپه قراردادهای بزرگی با بخشهای مختلف منعقد کرده که بیشتر در حوزه نفتی و انرژی بوده است.
وی افزود: دو قرارداد بزرگ برای ایجاد و استخراج نفت در حوزه دارخوین بود که این پروژه به خوبی در حال اجراست و زودتر از زمانبندی به پایان خواهد رسید.
به گفته وی، با بهرهبرداری از این پروژه، ذخیرهسازی نفت چندین برابر افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل بانک سپه با اشاره به انتشار اوراق سلف نفتی گفت: این اوراق که به زودی منتشر خواهد شد بهترین نوع سرمایهگذاری برای عموم مردم است زیرا سود آن براساس سود نهایی پروژه پرداخت میشود.
وی با اشاره به جزئیات این اوراق گفت: خریداری این اوراق به صورت ارزی و ریالی و بازپرداخت آن به صورت ریالی و ارزی خواهد بود.
وی با اشاره به سرمایهگذاری بانک سپه در پروژه های زیربنایی بخش معدن گفت: علاوه بر این اقدامات، دو قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در بخش کشاورزی منعقد شده و امیدواریم هر چه زودتر اجرایی شود.
پاشاییفام ادامه داد: بانک سپه دو سال پیاپی به عنوان بانک منتخب خرید گندم از کشاورزان بوده که همه منابع پرداخت شده و بدهی به کشاورزان وجود ندارد.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات مسکن گفت: حدود 3.5 برابر سهمیه پیشبینی شده پرداخت شده است که در بخشهای مختلف از جمله بافتهای فرسوده، سرمایهگذاری میشود.
وی افزود: سرمایهگذاری در بخشهای نیروگاه و برق توسط این بانک انجام شده که حجم قرارداد با وزارت نیرو حدود 5 میلیارد دلار است.
وی در خصوص معوقات بانکی و علل افزایش آن اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص اقتصاد ایران به دلیل تحریمها، افزایش مطالبات معوق بانک ها تا حدودی طبیعی است، البته در صورتی که تحریم هم وجود نداشت، به دلیل شرایط اقتصاد جهانی و تأثیر آن بر اقتصاد ایران، چنین مسائلی به وجود میآمد.
وی افزود: مطالبات معوق به صورت نرمال در حال افزایش است و مطالبات معوق بانک سپه که در پایان سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان بود به 3400 میلیارد تومان افزایش یافته است، البته نسبت مطالبات معوق به تسهیلات پرداختی، از 25 درصد به 17 درصد رسیده است.
پاشاییفام در مورد تسهیلات قرضالحسنه و مشکلات به وجود آمده در این بخش گفت: در صورتی که منابع و فعالیتهای بانکی را تفکیک کنیم، یکی از عقود قرضالحسنه است که باید 10 درصد از منابع جمعآوری شده به بانک مرکزی داده شود، بنابراین بانک میتواند 90 درصد سپردهها را تسهیلات بدهد، در حالی که بانک سپه بیش از 100 درصد منابع قرضالحسنه خود را تسهیلات پرداخت کرده است.
وی گفت: امسال منابع قرضالحسنه توسط صندوق های قرضالحسنه بانک ها پرداخت میشود که این اقدام در راستای اصلاح ساختار بانکها صورت گرفته است.
وی در خصوص اوراق سلف نفتی گفت: حدود 10 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری خواهد شد که سود قطعی علی الحساب معادل سودهای تعیین شده خواهد بود، اما متناسب با سود پروژه، نرخ سود تعلق گرفته به خریداران این اوراق افزایش خواهد یافت.
به گفته وی: با توجه به نرخ لایبور 1 تا 1.5 درصد در دنیا، پرداخت سود حداقل 8 درصد به خریداران این اوراق جذابیت خوبی ایجاد خواهد کرد که البته در بازار بورس هم قابل معامله است.