:
كمينه:۱۰.۷۹°
بیشینه:۱۲.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

مخالفت سازمان محیط زیست با ایجاد صنعت اوراق سازی کشتی

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از مخالفت این سازمان با ایجاد صنعت اوراق سازی کشتی و خروج کشتی های مستغرق در آبهای کشور به ویژه خایج فارس خبر داد.
کد خبر: ۵۵۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴
14-383.jpg

خبر اقتصادی - پروین فرشچی، معاون محیط زیست دریایی با اشاره به اینکه اوراق سازی کشتی یکی از مخرب ترین و آلوده کننده ترین صنایع است، گفت: این سازمان با ایجاد آن مخالف است.

پروین فرشچی در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست، به خروج کشتی رافائل و مخالفت این سازمان اشاره کرد و گفت: مردم منطقه به علت وابستگی فرهنگی که به آن کشتی داشتند با خروج آن موافق نبودند. سازمان هم به علت آنکه کشتی سکونتگاه مصنوعی برای آبزیان بود و خروج آن با مشکلات زیست محیطی همراه بود با این طرح مخالفت کرد.

وی با بیان اینکه برخی به دلایل اقتصادی اقدام به خروج کشتی ‍رافائل کردند، گفت: فلزات به کار رفته در کشتی رافائل برای تهیه ذوب آهن مفید و ارزشمند بود بنابراین شروع به تکه کردن و خروج آن نمودند. اما هرگز موفق به متقاعد کردن سازمان نشدند.

فرشچی با اشاره به اینکه در دریای عمان و خلیج فارس صدها کشتی مغروقه وجود دارد، افزود: سازمان با خروج آنها به دلیل آسیب‌های زیست محیطی مخالف است و کسب اجازه از سازمان محیط زیست امکان پذیر نیست و همچنین محموله کشتی‌ها مشخص نیست.

وی با تاکید براینکه درکل جهان کلا 4 ، 5 کشور هند، ترکیه، چین و پاکستان در زمینه صنعت اوراق سازی کشتی فعالیت می کنند، گفت: یکی از آلوده کننده ترین و بیچاره کننده ترین صنعت در جهان همین است و چون تقاضا در این زمینه بالاست ما خودمان را با شروع مطالعات آماده کردیم.

وی با بیان اینکه تا پیان این ماه نتایج مطالعات اعلام می شود، گفت: از 8 ماه پیش ما مطالعاتمان را شروع کردیم تا در صورتی که مجبور به پذیرش این امر شدیم بتوانیم مکانی را برای استقرار آن پیشنهاد دهیم. اگرچه از نظر ما هیچ نقطه ای برای استقرار اینها مناسب نیست.

وی در پایان با تاکید بر خانمان سوز بودن این صنعت گفت: سازمان هیچ در خواست مجوز رسمی برای خروج کشتی دریافت نکرده و نظر مساعد و مثبتی نسبت به آن ندارد و با ارائه این مطالعات و پژوهش ها می توانیم دلایل مخالفت خود را روشن کنیم.

فرشچی تاکید کرد: اگر در مواردی سیاستهای اقتصادی و امنیتی بر بیرون کشیدن این کشتی ها از آب باشد، باید الزامات زیست محیطی به طور کامل رعایت شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگر نشست، با اعلام اینکه دریای خزر در رتبه بندی دریاهای آلوده قرار نمی گیرد، گفت: دریای خزر در کانون های خاصی آلوده است و آلودگی میکروبی و نفتی با شرایط خاص و در زمان های مختلف دارد.

فرشچی ادامه داد: پایش آلودگی میکروبی دریای خزر از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در شناگاه‌های ساحلی انجام و گزارش آن اعلام می شود.

فرشچی، معاون محیط زیست دریایی محیط زیست، با اشاره به نوسانات دریای خزر و خطرات احتمالی برای شهرهای ساحلی و در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا سازمان محیط زیست برنامه ای برای تعیین حریم جدید دریای خزر ندارد؟گفت: نوسانات دریای خزر امری طبیعی است که مطالعاتی بر روی آن در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۷ توسط مرکز مطالعات خزر انجام شده است.

به گفته وی همچنین در قالب همکاری های منطقه ای دریای خزر قرار شد روند تغییرات و نوسانات این دریا به شکل سناریوهایی تهیه و در اختیار سیاستمداران قرار گیرد.

معاون دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: براساس این سناریوها افزایش ۱۰ سانتیمتری، ۵۰ سانتیمتری و یک متری برای دریای خزر در نظر گرفته شد تا براساس آن تعیین شود که در صورت رخ دادن این افزایش ارتفاع در دریای خزر چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.

وی در ادامه افزود: از آن سال ها تاکنون نه تنها افزایشی در دریای خزر رخ نداده که حدود ۳۰ سانتیمتر ارتفاع دریای خزر کاهش داشته است. بنابراین این پروژه متوقف شد و حریمی جدید برای دریای خزر تعریف نشد.

فرشچی با تاکید بر اینکه روند کاهشی دریای خزر دائمی نخواهد بود اظهار داشت: بنابراین تعیین حریم جدید برای دریای خزر ضروری است که در معاونت قبلی سازمان محیط زیست این موضوع پیگیری شد و بایستی در دستور کار با همکاری وزارت مسکن و وزارت نیرو قرار گیرد.

وی در پایان درباره ایستگاه‌های پایش گفت: در حال حاضر ۳۵ ایستگاه پایش دریایی در کشور وجود دارد که در تمام استان های ساحلی این ایستگاه ها وجود دارد.

به گزارش ایسنا، داود میرشکار مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان اینکه پیگیری وضعیت محیط زیست کیش بر عهده منطقه آزاد است، گفت: بر اساس گزارش منطقه آزاد علت مرگ ماهیان در کیش آلودگی حرارتی و به تبع آن کشند قرمز اعلام شده است .

وی ادامه داد: متاسفانه در 8 ساله گذشته درخواست اختصاص فضایی در منطقه آزاد با رویکرد پژوهش محور احیاء و بازسازی آبسنگ های مرجانی داشتیم و مبلغی نیز از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان واریز شد ولی تا امروز هیچ فضایی برای سازمان حفاظت محیط زیست در منطقه آزاد کیش در نظر گرفته نشد.

ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتربررسی آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، نیز در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس قانون همه مسئولیت ها در مناطق آزاد بر عهده منطقه آزاد است و سازمان محیط زیست نقشی در نحوه تعامل و تصمیم گیری در منطقه آزاد را ندارد، گفت: با عضویت این سازمان در شورای عالی منطقه آزاد تا حدود زیادی مشکلات مرتفع شد ولی باز هم کفایت نمی کند.

وی با اعلام اینکه در پیش نویس برنامه ششم پیشنهادی وجود دارد که مدیریت محیط زیست در مناطق آزاد به سازمان حفاظت محیط زیست برگردد، گفت: عملکرد مناطق آزاد با انتقاد روبرو است و برای تقویت وضعیت محیط زیست باید به کمک مناطق آزاد رفت.

همچنین در این نشست فریبرزجمال زاد فلاح، مدیرکل دفتر سواحل و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به فعالیت ستاد ساماندهی سواحل در وزارت کشور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس پایش میکروبی گزارش وضعیت شناگاه های ساحلی را به وزرات کشور منعکس کرده است.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری‌های استانهای ساحلی موظفند هشدارهای لازم برای برخی از شناگاه‌ها را به مردم ابلاغ کنند، افزود: شهرداری ها دستورالعمل معناداری برای مناطق آلوده باید تهیه کنند و تسهیلاتی فراهم کنند تا مردم خود را از این مناطق دور کننند.