:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
اولین تجربه رانندگی با کراس اور کوچک جدید لیفان برای بازار ایران ؛ X۵۰

کراس اور کوچک لیفان به ایران آمد

مهمان جدید لیفان در بازار ایران نه یک شاسی بلند تمام عیار است و نه یک هاچبک ساده . از کد X در نامش مشخص است که لیفان آن را به عنوان یک کراس اور روانه بازار کرده است و عدد ۵۰ در پس آن از قرار گرفتن در ابعادی پایین تر از شاسی بلند آشنای X۶۰ خبر میدهد.
کد خبر: ۵۵۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰

خبر اقتصادی - X50؛جدیدترین محصول لیفان چین است که مدت زیادی از ورودش به بازار های جهانی نظیر روسیه و خود چین نمیگذرد اما در همین مدت محدود موفق به جلب نظر مشتریانی شده که در اولویت نخست به دنبال خودرویی زیبا و البته با قیمت مناسب هستند.

طراحی ظاهری :
جذابیت ظاهری نخستین نکتهای است که خودروسازان چینی در جهان به واسطه آن موفق به کسب موفقیتهای فراوان شده اند. X50 در این معادله خوب می درخشد . طراحی نمای جلو آن بی شباهت به برندهای مطرح اروپایی نیست و در عقب نیز اگر نگوییم شباهت زیادی به آلفارومئو جولیتا دارد کم لطفی کردهایم . به هر حال آنچه در نهایت مورد توجه قرار میگیرد تلفیق زیبایی است که بر چهره X50 نشسته. در نمای جلو چراغهای بادامی در تلفیق با نوار LED نمایی مدرن به X50 بخشیده اند . جلوپنجره کوچک یادآور هاچبک های شهری ایتالیایی است و تمام این نکات از شرکت طراح ایتالیایی همراه لیفان در خلق X50 نشات میگیرد. در نمای جلو X50 یکی از جذابترین آپشنهایی که در نگاه نخست جلب توجه میکند ، نوارهای افقی LED روشنایی در روز اطراف سپر خودرو است که در خودروهای زیر 70 میلیون تومان ایران کمتر به چشم میخورد و در زیبایی ظاهری این خودرو تاثیر بسزایی دارد.X50 در نگاه نخست بیشتر به یک خودرو هاچبک نزدیک است که کمی بیش از این کلاس ارتفاع گرفته است . این خودرو در کلاس کراس اورهای کوچک شهری قرار میگیرد که در سبد محصولات لیفان یک کلاس پایینتر از مدل X60 حضور دارد. حداقل ارتفاع این خودرو از سطح زمین در حالت خالی 208 میلیمتر است اما زمانی که ظرفیت سرنشینان ، بار و باک این خودرو پر باشد و وزنش از حدود 1150 کیلوگرم به حدود 1.6 تن برسد حداقل ارتفاع آن از سطح زمین به 166 میلیمتر خواهد رسید که در این حالت مشابه یک خودرو سواری بدون سرنشین و بار است. در طراحی نمای عقب ، اصول یک هاچبک اروپایی کاملا رعایت شده و چراغهای عقب کاملا شما را به یاد آلفارومئو جولیتا خواهد انداخت. بخشی از سپر عقب به رنگ مشکی است که دو چراغ شبرنگ روی آن نصب شده اند و در پایین سپر دیفیوزر نقرهای هر چند به نظر نمیرسد عملکرد فنی خاصی داشته باشد اما به پوشاندن زیربندی خودرو و نمای زیبای عقب خودرو کمک شایانی کرده است . در نمای جانبی مهمترین نکتهای که باز هم X50 را فراتر از قیمتش جلوه میدهد و آن را جوانپسند میکند طراحی خاص رینگهای آلومینیومی نقرهای و مشکی است که روی تایر های 195/60 R15 این خودرو نصب شده است.
با ورود به اتاق X50 ، فضایی سنتی ، مدرن و اسپرت یکجا روبرو چشمانتان نقش میبندد.زمینه قرمز نمایشگرهای پشت فرمان که به سه قسمت تقسیم شدهاند بیش از هر بخش دیگری جلب توجه میکند . در بخش میانی نمایشگر دیجیتالی سرعت قرار دارد و نمایشگر دور موتور اطراف آن به صورت آنالوگ است.در نمایشگرهای سمت چپ ، وضعیت دنده و سوخت موجود نمایش داده میشود و در مجموعه سمت راست ،کامپیوتر سفری ( با قابلیت نمایش مصرف سوخت میانگین ، کارکرد ، فاصله باقیمانده تا پمپ بنزین و ... ) در کنار نمایشگر آمپر قرار گرفته است .
صندلی ها با روکش پارهای نشیمن عریض و مناسبی دارند و تنظیم آنها به صورت دستی انجام میگیرد اما جهت های زیادی را برای تغییر شرایط نشیمن در اختیار شما نمیگذارد.سیستم صوتی با 4 بلندگو به ورودی های AUX و USB مجهز شده است و قالب کلی آن قابل جایگزینی با مانیتور های رسمی لیفان است که البته هنوز کرمان موتور برنامهای برای عرضه این نمایشگر را اعلام نکرده است . سیستم تهویه مطبوع عملکرد الکتریکی دارد اما به صورت اتوماتیک عمل نمیکند و باید به صورت دستی تنظیم شود. در سمت راست ترمز دستی ورودیهای AUX و USB قرار گرفته اند و در پایین آن کلید روشن و خاموش شدن سیستم کنترل پایداری ESP است. یکی از نکات مثبت در کابین X50 که در فاصله محوری 2.5 متری این خودرو قرار گرفته است فضای مناسب پا و نشیمن سرنشینان است و در عین حال در جایجای اتاق فضاهای نگهدارندهای تعبیه شده است به گونهای که برای قرار دادن اشیاء اضافی هیچگاه به کمبود فضا در اطرافتان برخورد نخواهید کرد. کنترل ارتفاع چراغهای جلو،تنظیم برقی آینهها و کنترل سیستم مرکزی قفل دربها از طریق کلید های سمت چپ فرمان امکانپذیر است و سیستم صوتی نیز از طریق کلیدهایی که روی فرمان تعبیه شدهاند کنترل میشود. سانروف دو حالته نیز از جمله آپشنهایی است که قطعا روی این کراس اور کوچک مورد توجه مشتریان قرار خواهد گرفت. 

معمولا وقتی یک خودرو چینی قرار است قیمتی حدود 50 میلیون تومان داشته باشد حداکثر انتظار مشتریان از آن ترمز ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD است و شاید بتوان امیدوار بود که سیستم ترمز هر 4 چرخ آن دیسکی باشد . X50 ضمن بهره گیری تمام این آپشنهای ایمنی و راحت کردن خیال مشتریان با استفاده از برند بوش،به تکنولوژی مجهز است که در خودروهای بالای 70 میلیون تومان به چشم میخورد و آن آپشن چیزی نیست جز سیستم کنترل پایداری ESP که از طریق کلیدی در کنار ترمزدستی روشن یا خاموش میشود . این سیستم با اسکن نتایج محاسبات سنسورهای نصب شده در 4 چرخ،در صورت تشخیص خروج خودرو از محور حرکتی با اعمال ترمز روی چرخ مورد نظر از سر خوردن یا انحراف خودرو جلوگیری میکند.دربهای خودرو پس از رسیدن به سرعت 20 کیلومتر در ساعت به صورت اتوماتیک قفل میشوند و 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو مکمل مهمترین آپشنهای ایمنی این خودرو هستند. برای ایمنی یک خودرو همه چیز در آپشن ها و تکنولوژی خلاصه نمیشود بلکه ساختار بدنه نیز میتواند تاثیر زیادی داشته باشد.42 درصد از ساختار بدنه لیفان X50 با فولاد پراستحکام ساخته شده است و تنظیم و طراحی شاسی با همکاری کمپانی مطرح میرا انگلستان صورت گرفته است. این خودرو از نسخه 9 سیستم ABS ، EBD و ترمز کمکی BAS بوش بهره میبرد و سیستم ESP و کنترل کشش آن نیز توسط بوش طراحی شده است.
بخشی از آپشن های ایمنی در خدمت امنیت سرنشینان هستند و بخشی دیگر در خدمت امنیت خودرو .X50 در حالت استاندارد حدود 20 سانتیمتر بالاتر از زمین میایستد که حدود 4 سانتیمتر بیشتر از یک خودروسواری معمولی است و همین امر موجب میشود این خودرو امکان تردد در جادههای خاکی بدون وارد آمدن خسارت به زیربندی را نیز داشته باشد اما رسما به دنبال آفرود نیست و همین که عنوان کراساور را یدک میکشد برای توجیه این ارتفاع کافی است. 

لیفان از جمله خودروسازان چینی است که بهسازی پیشرانه ها بر پایه نمونه های موفق در محصولات جدید را همواره در دستور کار قرار میدهد . از آنجایی که کراس اوور کوچک X50 وزنی حدود 1150 کیلوگرم و در حد و اندازه های یک پژو 405 دارد ، پیشرانه 1.5 لیتری با کد LF برای آن انتخاب شده که در نسخه جدیدش به تکنولوژی هوشمند زمانبندی متغیر سوپاپ (iVVT) مجهز شده است.حداکثر توان این پیشرانه در دور موتور 6000 به 102 اسب بخار میرسد و حداکثر گشتاورش نیز بین دور موتور 3500 تا 4500 عدد 133 نیوتون متر را نشان میدهد. از آنجایی که X50 کراس اوور شهری به حساب می آید و راندمان بهینه در صدر خصوصیاتش قرار دارد انتقال نیرو به محور جلو انجام میشود و نخستین X50 مورد آزمایش ما در ایران برای انجام این وظیفه به گیربکس اتوماتیک CVT (گیربکس ضریب متغیر پیوسته) مجهز بود اما این آخرین انتخاب کرمان موتور برای X50 در ایران نیست چرا که قرار است این کراس اور با گیربکس 5 سرعته دستی و قیمتی کمتر از نمونه مجهز به گیربکس اتوماتیک CVT نیز به بازار کشور عرضه شود. گیربکس CVT به دلیل بهرهگیری از تعداد زیاد چرخدنده،حالت توقف و ضربه تعویض دندهها را به سرنشینان القا نمیکند و در هنگام تعویض دنده افت توان احساس نمیشود اما در عین حال بسیاری از کارشناسان معتقدند این گیربکس بیش از آنکه به رانندگی اسپرت کمک کند در راستای رانندگی یکنواخت و بدون وقفه در تعویض دنده ها و همچنین کاهش مصرف سوخت موثر است . گیربکس CVT این خودرو امکان تعویض به صورت دستی را برای راننده محیا نمیکند اما حالت S (اسپرت) برای افزایش شتاب و استارت حرکت برای آن تعریف شده که در مقابل موجب افزایش مصرف سوخت خودرو نیز میشود . مصرف سوخت X50 بنا به اعلام شرکت لیفان با گیربکس CVT 6.5 لیتر در 100 کیلومتر است و با استفاده از گیربکس دستی این رقم به حدود 6.3 لیتر میرسد. با توجه به تجهیز کامپیوتر سفری این خودرو به سامانه اعلام مصرف میانگین سوخت در طول آزمایش پرفشار ما ، مصرف سوخت این خودرو رقمی حدود 8.5 لیتر در 100 کیلومتر را نشان میداد.
سیستم تعلیق X50 در جلو از نوع مستقل مکفرسون است و در عقب نیز از سیستم تعلیق مستقل Semi-Trailing Arm بهره میبرد که در مقایسه با دیگر سیستم تعلیقها انعطافپذیری قابل قبولی دارد و فضای کمتری را اشغال میکند وبیشتر در خودروهای کراس اور مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مهمترین مشخصات فنی X50 که به قول ایرانی ها هندلینگ دقیق و مناسبی را فراهم میکند سیستم فرمان EPS برقی است که بهرهگیری از آن در این خودرو کوچکجثه رانندگی در فضاهای محدود را بسیار سهل میکند و همچنین حداقل شعاع گردش 9.6 متری ، در طول آزمایش مانور در خیابان ها و کوچه های نسبتا کم عرض را ساده می ساخت.
شرکت لیفان از X50 به عنوان برگ برنده در بازارهای موفق خارجی همچون روسیه یاد میکند اما اولین نکتهای که با نشستن در اتاق X50 ممکن است شما را آزار دهد ، ارتفاع اتاق است که با باز کردن آفتابگیر فضای دیدتان را کور میکند. صندلی نرمی خوبی دارد و در رانندگی بلند مدت به دلیل بهرهگیری از روکش پارچهای موجب عرق کردن در هوا گرم و یا سرد شدن در هوای سرد نمیشود.دسترسی به کلیه کلید ها و آپشن ها نیز با ارگونومی مناسب امکان پذیر است. با روشن شدن خودرو صدای غرندهای از پیشرانه 1.5 لیتری به گوش نمیرسد و عایق بندی و شرایط صدای داخل اتاق مشابه پژو 206 و حتی در وضعیت بهتری است . گیربکس CVT را برای آغاز حرکت با فشردن پدال ترمز در حالت D قرار میدهیم و حرکت را آغاز میکنیم. X50 هر چند در ظاهر و کابین المان های اسپرتی را به شما نشان میدهد اما در شروع حرکت با گیربکس CVT نباید انتظار شروعی توفانی را داشته باشید چرا که در این خودرو تمرکز روی رانندگی اقتصادی بیش از حالت اسپرت است. شروع حرکت معمولا با تاخیر و کندی اندکی همراه است اما به دلیل بازه 1000 دور موتوری حداکثر گشتاور 133 نیوتون متر ، با ورود به دنده 2 کشش خودرو مکث اولیه را از ذهن شما پاک میکند اما شتاب صفر تا صد بسیار خوبی را رقم نمیزند. فرمان برقی با دقت بالا دقیق است و به خصوص در مانور های شهری و خارج از جاده عملکرد دقیقی را به نمایش میگذارد. ترمز های خودرو به واسطه بهره گیری از ترمز های دیسکی در جلو و عقب و تکنولوژی های روز ، عملکرد مناسبی دارند و توزیع وزن مناسب اتاق از سر خوردن بیش از حد خودرو جلوگیری میکند.
X50 در مجموع برای یک رانندگی شهری هر آنچه نیاز دارید را در اختیارتان میگذارد و با استفاده از گیربکس اتوماتیک CVT در کنار قیمت اقتصادی ، شرایط ایده آل برای استفاده از تکنولوژی های مدرن با قیمتی مناسب را فراهم میکند. قیمت آن در حدود یک هاچبک هموطنش است اما در عین حال قرارگیری اش در کلاس کراس اورها میتواند در عبور از مسیرهای شنی و خاکی خیال شما را راحت کند که مانند هاچ بکهای معمولی زیربندی و جلوبندی خودروتان مستعد آسیب دیدن نیست. لیفان تا حدی به این خودرو اعتماد دارد که آن را برای شرکت در مسابقات رالی نیز تجهیز کرده است. سیستم کنترل پایداری ESP،چراغهای روشنایی در روز LED ، سانروف ، طراحی زیبا و قیمت مناسب مواردی هستند که X50 را در بازار آینده خودرو ایران متمایز میکنند و تنها فاکتوری که لیفان و کرمان موتور باید روی آن تمرکز داشته باشند کیفیت است که تنها در آزمایش و بررسی درازمدت قابل بررسی است .
شرکت کرمان موتور هنوز قیمت رسمی این محصول را برای بازار ایران اعلام نکرده است و نمونه های اولیه طی هفته گذشته به ایران وارد شدند که خودرو مورد آزمایش نیز از همین دسته خودروهاست . X50 تنها یک رقیب همکلاس در بازار ایران دارد که شاید خیلی کم به چشمتان خورده باشد . این خودرو گریتوال M4 نام دارد و همانند X50 در دسته کراس اورهای کوچک شهری قرار میگیرد اما قیمتی فراتر از 60 میلیون تومان دارد و در عین حال عرضه آن به بازار بسیار محدود است.
X50 طی ماههای نخست عرضه به بازار چین تاکنون توانسته در جمع 50 شاسی بلند پرفروش این کشور قرار بگیرد و به رقم 4هزار دستگاهی در ماه برسد که نشان دهنده نتیجه مشابه خودروهای مطرحی همچون هیوندای سانتافه ، میتسوبیشی ASX و نیسان قشقایی است.