مشاور وزیر نفت با اشاره به برنامه جایگزین کردن گاز بهجای سوخت مایع در صنایع اعلام کرد: شرکت پخش نفتی به صنایع واجد شرایط اخطار میدهد و این واحدها ۳ ماه برای جایگزین کردن گاز به جای سوخت مایع فرصت دارند.
خبر اقتصادی - محمود آستانه در تشریح سیاستهای جدید جایگزینی گاز طبیعی به جای فرآوردههای نفتی در سبد سوخت و انرژی کشور گفت: همزمان با افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی، با افزایش گازرسانی به صنایع و نیروگاهها مصرف سوخت مایع در این واحدها محدود میشود.
به گزارش مهر، مشاور وزیر نفت با بیان اینکه ۲۰ هزار واحد صنفی در کشور باید به سمت استفاده از گاز طبیعی گرایش پیدا کنند، تصریح کرد: در حال حاضر انرژی حرارتی هر متر مکعب گاز طبیعی برابر یک لیتر از فرآوردههای نفتی همچون گازوئیل است که ضمن مقرون به صرفه بودن از آلودگی محیط زیست نیز میکاهد.
وی با بیان اینکه صنایعی که قابلیت فنی لازم برای استفاده از سوخت گاز را دارند باید آن را جایگزین فرآوردههای نفتی کنند، بیان کرد: در مرحله نخست شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به واحدهای تولیدی-صنعتی اخطار خواهند داد و آنها نیز ۳ ماه مهلت خواهند داشت زمینه را برای تجهیز مجموعه خود به منظوره استفاده از سوخت گاز فراهم کنند که در غیر این صورت، ممکن است با عدم تامین فرآوردههای نفتی مواجه شوند.
مشاور وزیر نفت از برنامهریزی برای تولید یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد و افزود: با وجود اعتباراتی که در اختیار داریم، تلاش میشود بخشی از آن را در توسعه و تجهیز شرکتهای ۳۱ گانه گاز و واحدهای تابعه هزینه کنیم تا زیرساختهای لازم برای گازرسانی به صنایع مهیا شود.
این مقام مسوول، پراکندگی واحدهای صنعتی و کمبود نقدینگی را از مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی دانست و یادآور شد: برای حل این مشکل شرکتهای گاز استان باید طبق بند ق تبصره ۲ قانون بودجه برای اجرای عملیات گازرسانی واحدهای متقاضی اقدام کنند.
وی، ادامه شیوه کنونی در توزیع فرآوردههای نفت به ویژه گازوئیل بین صنایع و واحدهای تولیدی را غیرکارشناسی ارزیابی کرد و ادامه داد: با اجرای کامل این طرح علاوه بر صادرات این فرآوردههای آزاد شده از چرخه توزیع کشور، سالانه با احتساب نرخ تورم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد خواهیم داشت.