خبر اقتصادی - محمدرضا نعمتزاده در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت طرح 1.6 میلیون تنی آهن اسفنجی با حضور در جمع خبرنگاران به بیان توضیحاتی در مورد این طرح پرداخت و اظهار داشت: اواخر سال 92 به همراه رئیسجمهور سفری را به سیستان و بلوچستان انجام دادیم. در آن سفر دو پروژه در بخش وزارت صنعت به تایید رسید تا سازمانهای توسعهای به همراه بخش خصوصی فعالیتهای عملیاتی آنها را انجام دهند.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه یکی از این طرحها احداث مجتمع بزرگ فولادی در جنوب استان و در منطقه آزاد چابهار بود، افزود: امروز خوشبختانه شاهد امضای قرارداد اجرایی این پروژه هستیم. به اتفاق شرکت فولاد مکران چابهار و شرکت ایر پک که سابقه طولانی در احداث واحدهای فولادی دارد، قراردادی با 130 میلیون یورو از بخش ارزی و ریالی امضا خواهند کرد.
نعمتزاده تصریح کرد: در این طرح سرمایهگذاران تعهد کردهاند، بخشی از این منابع مورد نیاز را خود و بخش دیگر را از طریق تسهیلات صندوق توسعه ملی تامین نمایند، البته وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این میان قولهایی را برای پیگیری دریافت منابع این طرح از صندوق توسعه ملی داده است.
وی با بیان اینکه زمان پیشبینی شده برای عملیاتی شدن این طرح حدود 30 ماه است، افزود: اما امیدواریم دوستان در زمان کمتری که خود یک رکورد محسوب میشود، اجرای پروژههای عمده فولادی را انجام دهند.
وزیر صنعت در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه پیش از این طرحهای فولادی گاهی با 10 سال زمان روبهرو بود ، گفت: اخیرا با تلاشهای دولت السیهای برخی از طرحهای فولادی گشایش پیدا کرده است. این امر البته اثرات مثبتی بر توسعه اقتصادی کشور نیز خواهد گذاشت. امیدواریم مواد اولیه این واحدها را نیز از خود استانها در قالب طرحهای اکتشافی تامین کنیم، اگر هم در این میان با کمبودی روبهرو شویم کسریهای خود را از منابع دیگر تامین خواهیم کرد.
نعمت زاده در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه فولاد یک زنجیره ممتد و به هم مرتبط است، اظهار داشت: از سنگ آهن شروع و با روشهای صنعتی به کنستانتره تبدیل و به گندله و آهن اسفنجی تبدیل خواهد شد و بعد سرب و نورد خواهد شد. بنابراین مشکلات فعلی این است که زنجیره طرحهای فولادی کامل نشده و این امر باعث میشود متاسفانه واحدها منابع اولیه مورد نیاز خود را که سنگ آهن است صادر نمایند. انشاءالله ظرف یکیدوسال آینده زنجیره تامین فولاد تکمیل و مانع صادرات آهن اسفنجی خواهیم شد.
وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه برخی از واحدهای تولیدی همانند کارخانجات سیمان با افزایش قیمت حامل های انرژی درخواست افزایش قیمت داده اند، گفت: افزایش قیمت محصولات واحدهای صنعتی به بهانه گرانی سوخت ممنوع است.
*قیمت گاز طبیعی که که مورد نیاز کل صنایع کشور است هیچ گونه تغییری نکرده است
وی اضافه کرد: قیمت سوخت کارخانجات فولاد و سیمان مانند سال گذشته است و از بابت سوخت هیچ گونه تغییر قیمتی نباید اعمال کنند.
نعمت زاده با اشاره به اینکه برخلاف اطلاعاتی که به نادرست در برخی از رسانه ها منتشر شده قیمت گاز طبیعی که که مورد نیاز کل صنایع کشور است هیچ گونه تغییری نکرده است، اظهارداشت: تغییر مختصر در زمینه خانگی بوده است که با هدف صرفه جویی در مصرف سوخت از طرف دولت اتخاذ شده است.
وی افزود: بنابراین صنعت هیچ گونه آسیبی در مورد سوخت نخواهد داشت.
وزیر صنعت در مورد تغییرات قیمتی نفت کوره هم به تسنیم گفت: نفت سفید امروز چندان مورد مصرف صنعت نیست. قیمت نفت گاز هم در بخش حمل و نقل که پیش از این متفاوت بود با تصمیم دولت یکسان شده است.
نعمت زاده با بیان اینکه قیمت گازوئیل صنایع حتی کاهش هم پیدا کرده است، گفت: در برخی از زمینه ها حتی تا 600 تومان هم کاهش قیمت را تجربه کرده ایم.
وزیر صنعت در رابطه با طرح وزارت صنعت برای تعیین نرخ گاز پتروشیمی ها نیز گفت: قانون این موضوع را برعهده وزارت نفت قرار داده که آنان اقدام خواهند کرد.اما وزارت صنعت هم به عنوان مصرف کننده همفکری هایی را با وزارت نفت انجام می دهد اما در مجموع بررسی این موضوع با وزارت نفت است.
*هنوز هیچ تغییری در مرجع قیمت گذاری خودرو ایجاد نشده است
نعمت زاده در رابطه با تغییرات مرجع نهایی قیمت گذاری خودرو که این روزها میان شورای رقابت و شورای اقتصاد با ابهاماتی همراه است، اظهارداشت: هنوز هیچ تغییری در مرجع قیمت گذاری خودرو ایجاد نشده است.
وی در مورد تعرفه واردات فولاد هم با اشاره به اینکه در بهمن ماه سال گذشته دولت در سه گروه تعرفه فولاد را تعیین کرد، گفت: در آن مصوبه برای حمایت از تولید داخل تعرفه واردات انواع ورق ها و مقاطع افزایش یافت آنچه که مشکلات مطرح می شود بیشتر جهانی است زیرا قیمت فولاد مانند اقلام عمده یک حرکت سینوسی دارد و در یک دوره زمانی 8 تا 10 سال هم حداقل و حداکثر دارد.
نعمت زاده افزود: در شرایط فعلی قیمت فولاد در حداقلی قرار دارد بنابراین خود به خود قیمتهای جهانی افت کرده و ارتباطی با موضوعات داخلی ندارد. ارز واردات برخی از مصنوعات فولادی را هم از مبادله ای به ارز آزاد تبدیل کرده ایم که این خود 25 درصد اثر قیمتی به نفع تولید کننده داخلی دارد.
وزیر صنعت در رابطه با آزاد پز شدن کل نانوایی های کشور هم گفت: چنین حرفی را ما نزده ایم و هیچ تغییری در مصوبه دولت در رابطه با نان اتفاق نیفتاده است.