:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
‌دبیر کمیسیون اصل نود مجلس:

وزارت ارشاد تکلیف بیمه خبرنگاران را فورا مشخص کند

بیمه خبرنگاران در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و هیچ نهاد و ارگانی پاسخ دقیق و شفافی در این خصوص نمی‌دهد.
کد خبر: ۵۴۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
1-1127.jpg

خبر اقتصادی - شرایط رفاهی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران و امنیت شغلی این قشر، موضوعی است که در بسیاری از دوره‌ها با مشکل مواجه بوده است.

به گزارش ایسنا، نخستین قدم در راستای تأمین امنیت رفاهی برای یک شخص، بیمه شدن وی توسط سازمان محل فعالیتش است، ولی خبرنگاران همانطوری که در بسیاری از موارد حقوق‌شان نادیده گرفته می‌شود، برخی رسانه‌ها از بیمه کردنشان نیز امتناع می‌کنند.

‌وزارت ارشاد بیمه خبرنگاران را تعیین تکلیف کند

مصطفی افضلی فرد دبیر کمسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اردبیل با بیان اینکه خبرنگاری جزو مشاغل سخت، زیان آور و پرمخاطره است، افزود: هر روز خبری از کشته شدن یا آسیب دیدگی خبرنگاران در حوادث مختلفی که برای پوشش خبری حضور دارند، مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه بیمه خبرنگاران جزو موارد بسیار ضروری است که نباید خللی در آن ایجاد شود، تصریح کرد: اینکه وزارت ارشاد و خبرگزاری‌ها و مطبوعات بیمه خبرنگاران را به عهده همدیگر می‌گذارند، چندان مهم نیست که مبدأ و مبنای این کار کدام سازمان یا نهاد باشد، بلکه اصل بیمه شدن خبرنگار است.

نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین با بیان اینکه وزیر ارشاد باید آستین‌ها را بالا بزند و این مشکل را بصورت فوری حل کند، خاطرنشان کرد: اگر به واقع کلمه ادعا می‌کنیم خبرنگاران و رسانه‌ها واسط میان مسئولین و مردم هستند و می‌توانند دردهای مزمن اجتماعی را منعکس کنند و جزو کسانی هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند، باید در عمل این حرف‌ها را نشان دهیم و سریعاً موضوع بیمه خبرنگاران را حل و فصل کنیم.

اظهارامیدواری کرد: وزارت ارشاد به وظیفه قانونی و اسلامی خود عمل کند و هرچه سریع‌تر این موضوع را تعیین تکلیف کند.


به جد پیگیر نتیجه نهایی بیمه خبرنگاران از وزیر ارشاد هستم

کمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اردبیل با بیان اینکه همه آحاد ملت باید بیمه شوند، افزود: هم برنامه دولت و هم وظیفه قانونی دولت است که مردم بیمه باشند.

وی با بیان اینکه بیمه خبرنگاران نیازی به ارائه طرح در مجلس شورای اسلامی نیست، تصریح کرد: بیمه خبرنگاران مشکل قانونی ندارد و باید تا حصول نتیجه نهایی از وزیر ارشاد به جد پیگیر باشیم.

پیرموذن در خصوص سختی کار خبرنگاران نیز گفت: سختی کار خبرنگاران به جهت داشتن بار مالی، قرار است دولت پیشنهاد لایحه داشته باشد که پیگیر آن نیز هستیم.

خبرنگاران بیمه خود را از صندوق اعتباری هنر پیگیری کنند

توحید بلورساز معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه اردبیل، رفع مشکل بیمه خبرنگاران را ثبت نام در صندوق اعتباری هنر عنوان کرد و گفت: از این پس معرفی خبرنگار به خدمات بیمه از طریق صندوق انجام خواهد شد.

بلورساز در خصوص نحوه تخصیص بیمه خبرنگاران گفت: نحوه پوشش بیمه فعلا مشخص نیست و اخیرا اعلام شده نشریات باید خود نسبت به پوشش بیمه خبرنگار اقدام کنند.

مسئولان بستر و فضای امن شغلی برای جامعه خبری ایجاد نکرده‌اند

در پایان بازهم مثل همیشه با وجودی که تمام مسئولان بر سختی کار و اهمیت حرفه خبرنگاری اذعان دارند و مکرراً بر تاثیرگذاری رسانه در ارکان مختلف جامعه تاکید و نقش خبرنگاران را به عنوان فرهیختگان و جامعه فرهنگی مطرح می‌کنند، اما هیچگاه تلاشی از سوی ‌متولیان و مسئولان در ایجاد بستر و فضای امن شغلی، فکری، مالی و روحی جامعه خبری انجام نداده‌اند، زیرا که در گام اول هنوز خبرنگار از مزایا و وجه یک شغل برخوردار نیست.