بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقهای خود رشد اقتصادی ۲.۳ و تورم ۲۲درصدی را برای ایران در سال ۲۰۱۵ پیشبینی و اعلام کرد هدفمندی یارانهها مشکل کسری بودجه دولت ایران را تشدید کرد.
خبر اقتصادی - بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقهای خود به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای خاورمیانه از جمله ایران پرداخته است.
به گزارش تسنیم، در بخشی از این گزارش به طرح هدفمندی یارانهها در ایران اشاره شده و افزایش کسری بودجه و رشد تورم از اثرات منفی این طرح دانسته شده است.
بانک جهانی در این باره نوشته است: «در ایران طی سال 2012 پرداخت نقدی و غیرمشروط پول نقد به شهروندان جایگزین یارانههای عمومی شد اما پسانداز مالی حاصل از طرح هدفمندی یارانهها کمتر از آن چیزی بود که پیشبینی شده بود در نتیجه دولت مجبور شد استقراض از بانک مرکزی را افزایش دهد و این اقدام به افزایش قابل ملاحظه کسری بودجه و رشد نرخ تورم کمک کرد».
در عین حال کاهش شکاف طبقاتی یکی از اثرات مثبت هدفمندی در ایران بوده است. بر اساس برآوردهای بانک جهانی ضریب جینی در ایران بعد از اجرای هدفمندی یارانهها تا حدودی کاهش داشته است.
این گزارش در ادامه به تلاشهای دولت ایران برای ملحق کردن اقتصاد این کشور به اقتصاد جهانی اشاره و رشد اقتصادی 2.3درصدی را برای اقتصاد ایران در سال 2015 پیشبینی کرده است. اقتصاد ایران در سال 2014 رشد 1.5 را تجربه کرده بود.
این نهاد بین المللی همچنین نرخ تورم 22درصدی را برای ایران در سال 2015 پیشبینی کرده است که نسبت به سال قبل اندکی کاهش مییابد. نرخ تورم ایران برای سال 2014 بالغ بر 23 درصد محاسبه شده است.
بانک جهانی نرخ بیکاری ایران در سال 2014 را نیز 14 درصد اعلام و پیشبینی کرده است این رقم در سال 2015 به 14.6 درصد افزایش یابد.
تراز حسابهای جاری ایران نیز در سال 2014 معادل 0.2 درصد تولید ناخالص داخلی بوده و پیشبینی شده است تراز حسابهای جاری ایران در سال 2015 کاهش یابد و به معادل 0.1 درصد تولید ناخالص داخلی برسد.
بانک جهانی کسری تراز مالی دولت ایران در سال 2014 را معادل 2.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برآورد و پیشبینی کرده است در سال 2015 نیز همین رقم تکرار شود.