:
كمينه:۱۰.۴°
بیشینه:۱۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
یک کارشناس ادعا کرد:

آمادگی برای پریدن در استخر پساتحریم

یک کارشناس، شرایط اقتصادی کشور را با برداشتن تحریم‌ها و فروش نفت بیشتر، مستعد واردات، مصرف‌گرایی، تورم و تب هلندی دانست و مدعی شد: به نظر می‌رسد بعضا مسوولان و آحاد جامعه آماده‌ی پریدن در استخر پس از تحریم هستند.
کد خبر: ۵۳۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۵
3c335446a8c361a0a3cd7d73016bc6bb.jpg

خبر اقتصادی - رضا سمیع‌زاده - عضو هیات علمی دانشگاه الزهراء - اظهار کرد: اخیرا قیمت نفت بالا رفته، تحریم‌ها هم که قرار است برداشته شود، لذا افزایش تورم، مصرف‌گرایی و تب هلندی در کشور آماده‌ی اجراست. همه از الان خود را آماده‌ی پریدن در استخر پس از تحریم کرده‌اند و باید آماده‌ی فرار سرمایه‌ها از کشور باشیم.

به گزارش ایسنا، وی وجود نفت را عاملی در پایین بودن بهره‌وری عنوان و خاطرنشان کرد: دولتمردان ما با توجه به وجود ثروت نفت نگران فردا نیستند. هرجا کم می‌آورند سریعا از پول نفت خرج می‌کنند. نه این‌که دولت‌ها بد باشند، بلکه هرکسی در این مدل پولدار قرار بگیرد نگرانی از بابت هزینه‌ها و آینده نخواهد داشت. غافل از این‌که آینده‌ی چنین زندگی‌ای ورشکستگی است.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که قوانین و مقررات برای کار و تولید وضع نشده‌اند افزود: با هزینه‌های بسیار بالای کارگر و هزینه نامناسب انرژی هیچ بالانس مناسبی نمی‌توان در اقتصاد ایجاد کرد. لذا کالاهای خارجی وارد می‌کنیم و از مصرف‌گرایی لذت می‌بریم. در این آکواریوم فضای چندانی برای پیشرفت و بهره‌وری فراهم نمی‌شود.

سمیع‌زاده، فرهنگ کار را متاثر از فضای کلی اقتصاد دانست و گفت: وقتی معیار مشخصی برای تشویق کار یا تنبیه عدم انجام کار وجود ندارد بهره‌وری بالا نخواهد رفت. وضعیت نیروی انسانی به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی متاثر از یکدیگر است. در یک اقیانوس هم فرصت هست و هم تهدید، اما همه چیز واقعی است. در آکواریوم ما فرصت‌ها و تهدیدها را خودمان تعیین می‌کنیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: برای آگاهی از برخورداری یا عدم برخورداری از بهره‌وری باید سیستم اندازه‌گیری داشته باشیم. مشکل عدم بهره‌وری در کشور ما در نبود معیار و خط‌کشی برای اندازه‌گیری موفقیت است. مثلا وقتی تورم زیاد می‌شود تعریف دیگری از تورم ارایه می‌کنیم.

وی ادامه داد: دست‌کاری شاخص‌ها مانند آدمی است که روز به روز تبش بالا می‌رود ولی یک یخ روی پیشانی‌اش می‌گذاریم و فقط حرارت پیشانی‌اش را اندازه می‌گیریم غافل از این‌که بدنش در تب می‌سوزد.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که درباره طراحی، اجرا و اندازه‌گیری شاخص‌هایی همچون بهره‌وری زمین، انرژی و نیروی انسانی موفق نبودیم، با ذکر مثالی در این خصوص گفت: سالیانه 25 هزار نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند و کسی استعفا نمی‌دهد یا هیچ‌کس مسوولیت تورم، فقر، آلودگی هوا، بحران آب، انرژی و ... را بر عهده نمی‌گیرد.

سمیع‌زاده تصریح کرد: در نظام‌های چندحزبی دنیا مردم و کارشناسان عملا می‌توانند درصد موفقیت احزاب را پیش‌بینی کنند. اگر ادعایی درخصوص موفقیت وجود دارد از روز اول شاخص عملکرد می‌گذارند تا به هدف مدنظر برسند. در کشور ما مکانیزمی برای اندازه‌گیری عملکرد و پایش، حاکم نیست. لذا بهره‌وری در کلیه‌ی سطوح پایین است.