دبیر انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران از احتمال خروج عرضه محصولات پتروشیمی از بورس کالا خبر داد و گفت: پیشنهاد کردهایم که برای برقراری عدالت و رسیدن پتروشیمی به دست تولیدکننده واقعی، نظارت بر توزیع این ماده اولیه را به انجمن بسپارند.
خبر اقتصادی - مرتضی نیکسرشت با بیان اینکه همه اعضای انجمن صنایع همگن از پروانه بهرهبرداری برخوردارند و در این حوزه کار میکنند، اظهار کرد: در سالهای گذشته نیز خود انجمن ناظر بر توزیع پتروشیمی بین تولیدکنندهها بوده است، اما متاسفانه از دورهای پتروشیمی را وارد بورس کالا کردند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اخیرا جلسه ای با انجمن کارفرمایان پتروشیمی داشتهایم و قرار است که این تفاهمنامه دوباره منعقد شود و امیدواریم دوباره توزیع را به انجمن بسپارند.
دبیر انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران با انتقاد شدید از نحوه صادرات پتروشیمی و واردات محصولات نهایی گفت: در حال حاضر مواد اولیه را با ارز دولتی وارد کشور میکنیم، در حالی که مواد اولیه ما از جمله پتروشیمی در حال حاضر با قیمت پایینتری از داخل به ترکیه صادر میشود.
نیک سرشت ادامه داد: از سوی دیگر برخی از محصولات نهایی و قطعات تولید شده با ارز مبادلهای وارد کشور میشوند و همه این موارد باعث صدمه خوردن به تولید کشور می شود؛ بنابراین حرف ما این است که اگر به ما تخفیفی هم نمیدهند لااقل تجارت آزاد باشد و همین ماده را به ترکیه ارزانتر نفروشند.
وی درباره مشکلات تهیه پتروشیمی توسط واحدهای کوچک و متوسط، اظهار کرد: خرید پتروشیمی در بورس به صورت نقدی است و از سوی دیگر بعضا تا 40 روز طول میکشد که محصول به دست تولیدکننده برسد و به همین دلیل بسیاری از بنگاههای کوچک و متوسط توان خرین مواد اولیه را از بورس کالا ندارند.
دبیر انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران با بیان اینکه اگر نظارت انجمن نباشد باز هم دلالان وارد این عرصه میشوند، گفت: برخی دلالان میتوانند مقدار زیادی پتروشیمی را از بورس کالا بخرند و احتکار کنند و سپس بفروشند، اما پیش از این انجمن به صورت عادلانه و بر اساس میزان تولید هر کدام از واحدهای تولیدی به آنها سهمیه میداد و تجربه موفقی هم بود.
نیک سرشت افزود: فروش مواد اولیه در بورس کالا در هیچ جای دنیا مرسوم نیست و همین سایت بهین یاب که برای دریافت پتروشیمی در آن ثبتنام می کنند، مشکلات زیادی دارد و یک کارشناس شرکتهای ثبتنام کننده را تایید میکند که آن هم حرف هایی به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه ورود پتروشیمی به بورس کالا مشکلاتی را هم برای ما و هم برای فعالان پتروشیمی ایجاد کرده است، افزود: برای صنعت ما که مزیت اصلیاش پتروشیمی داخلی کشور است نباید شرایط را به گونهای رقم بزنند که نتوانیم رقابت کنیم.
دبیر انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران گفت: در آخرین جلسهای که با مدیرکل صنایع سلولزی وزارت صنعت داشتیم قرار شد که نامهای در این خصوص به وزیر صنعت بدهند و خود آقای ننعمت زاده نیز قبلا گفته بود که مشکل صنعت ما در تهیه پتروشیمی باید حل شود؛ بنابراین احتمال زیادی برای خروج پتروشیمی از بورس کالا وجود دارد.