:
كمينه:۱۰.۴°
بیشینه:۱۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
یک اقتصاددان هشدار داد

نفت پوششی برای ضعفهای مدیریت و کارآیی

"دولت‌ها در هر نقطه کم می‌آورند سریعا پول نفت را به آن‌جا تزریق می‌کنند، لذا اگر یک روز پول نفت نباشد می‌فهمیم دولت‌ها چند مرده حلاج هستند".
کد خبر: ۵۳۷۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۹
1422956638578_176-5.jpg

خبر اقتصادی - لطفعلی بخشی با بیان این مطلب اظهار کرد: استفاده از بودجه‌های نفتی، عاملی در کاهش بهره‌وری در سطوح مدیریت دولتی و خصوصی است. نفت به پوششی مناسب برای ضعف مدیریت و کارآیی دولت‌ها تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، وی گفت: پرداخت یارانه نقدی توسط دولت‌های نهم و دهم به پایین آمدن بهره‌وری انجامید. در دولت قبلی می‌گفتند "می‌خواهیم یارانه را به 300 هزار تومان برسانیم و بعضی‌ها نمی‌گذارند". غافل از این‌که همین یارانه 40 هزار تومان منشأ بسیاری از گرفتاری‌های اقتصادی و معیشتی از جمله پایین آمدن تولید، کاهش بهره‌وری، رکود اقتصادی، تورم و تب هلندی شده است.

این اقتصاددان با بیان این‌که ریشه پایین بودن بهره‌وری در ایران به سنت‌های ملی و فرهنگ حاکم بر کشور طی سالیان متمادی برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: بخصوص در 10 سال اخیر با توجه به اختلاف گسترده‌ای که در تقسیم پول دیده می‌شود انگیزه برای بهره‌وری در اقشار مردم از بین رفته است.

وی، اولین مولفه تحقق رفتار صحیح اجتماعی را ایجاد الگوی عدالت در جامعه دانست و گفت: در جامعه ما این الگو مخدوش شده است. حرف از مبارزه با فساد زده می‌شود اما عملا اقدام چندانی صورت نمی‌گیرد و این مساله انگیزه‌های کارکنان دولتی و بخش خصوصی را از بین می‌برد.

این اقتصاددان اظهار کرد: رسانه‌های ما نیز کار چندانی درباره معرفی الگوهایی که با کار و تلاش به موفقیت رسیده‌اند صورت نداده‌اند. اگر کارآفرینان موفق را معرفی کنیم و بگوییم این افراد با کار زیاد به رفاه رسیده، مردم برای افزایش کارآیی و تولید انگیزه می‌گیرند.

به گفته بخشی، بهره‌وری در فضایی بالا می‌رود که مردم احساس کنند در مسابقه‌ای با شانس مساوی قرار دارند که با کار سالم به رتبه‌های بالا می‌رسند. وقتی چنین مکانیزمی حاکم نباشد، بستر برای افراد متقلب و مفسد فراهم می‌شود تا امتیاز کسب کنند.