:
كمينه:۹.۷۹°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۹
رییس کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصاد اتاق بازرگانی عنوان کرد:

تراز بازرگانی مثبت همیشه هم مطلوب نیست

رییس کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصاد اتاق بازرگانی ایران به ارزیابی مثبت شدن تراز بازرگانی ایران در نخستین ماه سال پرداخت و گفت: افزایش صادرات در شرایطی که تولید قابل توجه نیست به معنای کاهش مصرف جامعه است.
کد خبر: ۵۳۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۲
1411824795846_852.jpg

خبر اقتصادی - جمشید عدالتیان شهریاری درباره مثبت شدن تراز تجاری ایران در فروردین امسال گفت: داشتن تراز بازرگانی مثبت همیشه معنای مثبت در اقتصاد نخواهد داشت. به این دلیل که مصرف کل در شرایطی که تولیدی در جامعه وجود نداشته باشد پایین می آید.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه تولید کشور در سال های اخیر پایین بوده است، ادامه داد: اینکه در چند سال گذشته در شرایطی که میزان تولید پایین بوده، واردات به کشور کاهش یافته است و صادرات روند افزایشی پیدا کرده به این معنی است که مصرف جامعه کاهش یافته است.

عدالتیان عنوان کرد: اگر مذاکرات هسته ای به نتیجه برسد واردت بیشتری به کشور انجام می گیرد و اگر توافق حاصل نشود واردات سخت تر خواهد شد.

رییس کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصاد اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگر توافق انجام نشود واردات کشور کاهش بیشتری خواهد داشت و صادرات به اجبار بیشتر خواهد شد اما این افزایش صادرات معنای مثبتی نخواهد داشت بلکه به معنی مصرف کمتر خواهد بود.

وی درباره اینکه چقدر احتمال افزایش صادرات غیر نفتی در سال جاری وجود خواهد داشت، گفت: امسال می توان شاهد رشد صادرات غیر نفتی کشور باشیم اما این رشد حداکثر بین 10 تا 15 درصد خواهد بود. بیشتر صادرت غیر نفتی ما به کشورهای منطقه است و باید سعی کنیم در بازار روسیه هم جایی برای صادرات غیر نفتی باز کنیم چون اتفاق مطلوبی برای صادرت‌مان خواهد بود.

عدالتیان به تاثیرات برقراری پیمان های پولی دو جانبه که به تازگی بین ایران و سه کشور عراق، ترکیه و روسیه منعقد شده است، اشاره و اظهار کرد: سیاست های پولی دو جانبه می تواند در صادرات غیر نفتی کشور مفید باشد. باید با کشورهایی پیمان پولی دوجانبه منعقد شود که از ثبات برخوردار هستند. اگر دنبال صادرات با ثبات هستیم باید دنبال بازارهای با ثبات هم بگردیم.

وی گفت: صادرات کشور با ایجاد پیمان های پولی افزایش می یابد اما در مجموع بازارهای با ثباتی برای این کار انتخاب نشده است. این کشورها در حال حاضر به اجبار از ما کالا می خرند اما مشخص نیست که در آینده هم به خریدشان ادامه دهند یا خیر.