:
كمينه:۶.۷۹°
بیشینه:۸.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵

ماجرای ارسال نامه‌ خودروسازان به شورای رقابت به کجا رسید؟

یک ماهی است که از ارسال نامه ایران‌خودرو به شورای رقابت در خصوص افزایش قیمت خودروها می‌گذرد. حتی همزمان با آن سایپا نیز، نامه‌ای ارسال کرده بود و خواهان اعمال قیمت‌های جدید بوده است ولی تاکنون پاسخی قطعی دریافت نکرده‌اند. ولی گویا قرار است در هفته آینده همه چیز مشخص شود. با این حال هنوز مشخص نیست قیمت خودروها چه می‌شود، ارزان‌تر یا گران‌تر؟
کد خبر: ۵۳۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰


خبر اقتصادی - سال نو و ایجاد برخی مسائل از جمله تفاهم‌های اولیه میان ایران و کشورهای 1+5، افزایش مالیات بر ارزش افزوده و... حاشیه های زیادی را در بازار خودرو ایجاد کرد و این بازار را با رکود مواجه کرده است. با قدرت خرید کم درمیان مردم، تقاضای آنها برای خرید خودرو کاهش یافته است و اگر خرید و فروشی صورت می گیرد تنها برای خودروهای ارزان قیمت است. با این حال خودروسازان با بیان دلایلی به دنبال افزایش قیمت برای خودرو هستند.

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدا ایران خودرو با ارسال نامه‌ای به شورای رقابت و نوشتن دلایل خود برای افزایش قیمت، درخواست برای افزایش قیمت خودرو را خواستار شد. همزمان با ارسال درخواست ایران‌خودرو برای افزایش قیمت‌ها به شورای رقابت، سایپا نیز طی نامه‌ای از این شورا خواست تا قیمت جدید خودرو با توجه به نرخ تورم بخشی تعیین شود.

با این حال با توجه به گفته‌هایی که در این روزها پیش آمد و هر کدام از مسوولان نظرات خاص دادند باز هم پاسخی از شورای رقابت به در خواست آنها داده نشده است و باعث شد تا خودروسازان همچنان منتظر بمانند.

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در خصوص ارسال نامه سایپا به شورای رقابت برای افزایش قیمت بیان کرد: شرکت‌های خودروسازی همگی تقاضای افزایش قیمت از شورای رقابت کرده‌اند. او دلیل درخواست افزایش هزینه‌ها را در افزایش هزینه‌های تولید خلاصه کرد.

او گفت: در سال گذشته، خودرو حداقل افزایش قیمت را داشته است. که افزایش قیمت آن تنها سه درصد بوده است. کدام کالای صنعتی، خوراکی، پوشاکی، نظافتی و... بوده است که فقط سه درصد افزایش قیمت داشته باشد؟

خودروسازان مگر می توانند معجزه کنند؟
دبیر انجمن خودروسازان بیان کرد: خودروسازان خود، درحال تلاش‌اند تا با افزایش تولید، هزینه‌ها را سرشکن کنند تا بتوانند حداقل افزایش قیمت را داشته باشند. به هر ترتیب قرار نیست خودرو را با زیان بفروشیم.

او گفت: در حال حاضر برای این صنعت همه مواد اولیه را به صورت آزاد و گران خریداری می‌کنیم ولی حق افزایش قیمت نداریم.

او یادآور درخواست برای خارج شدن خودرو از انحصار شد و گفت: هیچ جای دنیا دولت در کار خودروسازان دخالت نمی‌کند. اگر قیمت‌گذاری خودروها را به دست خودروسازان بسپارند، مطمئن باشید قیمت را گران نمی‌گذاریم. مردم خود حق انتخاب دارند و می‌توانند بنا به انتخاب خود از خودروهای داخلی یا وارداتی استفاده کنند. این در صورتی است که واردات خودرو در سال گذشته بالغ بر 100 هزار دستگاه خودرو بوده است.

او با اظهار گله‌مندی در خصوص اینکه چرا هنوز نوبت تقاضای خودروسازان را برای رفع انحصار در شورای اقتصاد مطرح نکردند، گفت: در حال حاضر که همه چیز به دست شورای رقابت است، حداقل بروکراسی طول نکشد، هم اکنون یک ماه است که درخواست تعیین قیمت خودرو برای آنها ارسال شده است ولی با توجه به اینکه بانک مرکزی، تورم بخشی را به آنها اعلام کرده است، همچنان هیچ خبری دریافت نشده است.

نعمت بخش در پایان برای خارج شدن خودرو از انحصار، اظهار امیدواری کرد و گفت: قبلاً برای خارج شدن خودرو از انحصار استدلال‌های خود را مکاتبه شده است. مثلاً یکی از این مواردی که در آن نامه به ان اشاره شده است، این است که می‌گویند ایران‌خودرو و سایپا باعث انحصار شده‌اند.

او ادامه داد: کالای انحصاری چیست؟ این است که یک نفر یک شرکت بزرگ، قیمت یک کالا را آنقدر پایین بدهد که رقیب نتواند به آن قیمت دهد. در صورتی که سایپا و ایران‌خودرو این کار را انجام نداده‌اند و خودروسازان زیادی آمده‌اند و مجوز گرفته‌اند و اظهار کرد: هم اکنون انجمن خودروسازان بیش از هشت عضو دارد.

با این حال گویا قرار است در هفته آینده قیمت جدید خودروها اعلام شود. رضا شیوا به تسنیم گفته است اکثر اطلاعات درخواستی شورای رقابت از بخش‌های مربوطه از جمله خودروسازان برای تعیین قیمت خودرو در سال 1394 دریافت شده است. به گفته او قرار است در جلسه این هفته شورا دستورالعمل سال گذشته قیمت‌گذاری خودرو بررسی و با تصویب آن روند تعیین قیمت‌های جدید خودرو مطابق فرمول انجام شود.

این گفته های تازه رئیس شورای رقابت در حالیست که چندی پیش گفته شده بود که دولت در بخشنامه‌ای اجازه افزایش قیمت خودرو را در سال جدید نمی‌دهد.