:
كمينه:۱۰.۷۹°
بیشینه:۱۲.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران:

ایران در داشتن مقررات انبوه رتبه بسیار پایینی دارد

معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران ضمن تشریح جزئیات همایش «همدلی،هم زبانی،رونق اقتصادی و اشتغال» که هفته آینده برگزار می‌شود، گفت: براساس شاخصه‌های جهانی، ایران در داشتن مقررات انبوه رتبه بسیار پایینی دارد در صورتیکه اقتصاد ما باید از نظر منابع طبیعی و انسانی در رتبه‌ بهتری قرار گیرد.
کد خبر: ۵۳۴۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷

خبر اقتصادی - نشست خبری همایش همدلی و همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال امروز در اتاق بازرگانی برگزار شد که در این نشست مرتضی الله‌ داد به تشریح جزئیات این همایش پرداخت و عنوان کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه دو ماده 75 و 76 به مشکلات مربوط به فضای کسب و کار و تسهیل در رقابتی کردن این فضا پرداخته است. این همایش در راستای اجرایی شدن ماده 75 یا همان شورای گفت و گو است.

وی ادامه داد: این همایش شامل پنج پنل متفاوت است که از دستگاه‌های مختلف از جمله دانشگاهیان، اتاق اصناف، اتاق تعاون، مجلس و ...در آن حضور خواهند داشت.

معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران به بخش‌های مختلف این همایش پرداخت و گفت: بخش اول همایش مربوط به موضوع مقررات‌زدایی است، همواره انبوه مقررات یکی از مشکلات فضای کسب‌وکار در کشور بوده است. اگر رتبه‌بندی ایران را براساس شاخصه‌های جهانی نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که در داشتن مقررات انبوه رتبه بسیار پایینی داریم. اقتصاد ما باید از نظر منابع طبیعی و انسانی در رتبه‌ بهتری قرار بگیرد.

الله داد افزود: مقررات‌زدایی در پنل اول در محورهای مختلفی مورد بحث قرار می‌گیرد که از جمله آن می‌توان به ساختار بهینه کار، اولویت‌های مقررات‌زدایی، مجوزهای غیرضروری و همچنین بازنگری در سیاست‌های مالیاتی و تامین اجتماعی از نگاه مقررات اشاره کرد.

وی عنوان کرد: در پنل دوم به موضوع نرخ سود بانکی و کاهش نرخ سود به صورت دستوری پرداخته خواهد شد. چگونگی افزایش اقتدار و پاسخگویی و تقویت نقش بانک مرکزی از جمله محور‌های این پنل است.همچنین در این پنل به موضوع بازار سرمایه و توسعه بازار اولیه پرداخته می‌شود.

الله داد ادامه داد: در پنل سوم تبیین استراتژی توسعه اقتصادی مورد بحث قرار می‌گیرد. اگر پنج مورد توسعه را مورد بررسی قرار بدهیم این برنامه‌ها توفیق چندانی نداشته است، چرا که برخی از دولت‌ها اعتقادی به این برنامه‌ها و اجرایی‌ کردن آنها نداشتند اما بعضی از دولت‌های دیگر برای اجرایی ‌کردن این برنامه‌ها برنامه‌ریزی کردند اما اجرای آن به دولت بعدی موکول شد.

وی افزود: در برنامه‌های توسعه بدون آنکه به توانایی‌ها و مشکلات اجرایی کردن برنامه‌ها توجه شود نگاه رویایی به مسائل شده است. تا کنون در میان برنامه‌های توسعه بهترین برنامه‌ای که اجرایی شده برنامه‌ سوم توسعه بوده است که این برنامه هم تنها 50 درصد به اهداف خود دست یافته است.

معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران درباره بخش‌های دیگر این همایش عنوان کرد: پنل چهارم نگاه بلند‌مدتی به دوران بعد از تحریم خواهد داشت. دورانی که الزاما باید وارد سازمان تجارت جهانی شد. برای این‌که بتوانیم با اقتصاد سایر کشور‌ها تعامل مطلوبی برقرار کنیم ناچار به عضو شدن در سازمان تجارت جهانی هستیم از طرفی دیگر هم باید تعرفه‌هایمان را پایین بیاوریم. پایین آوردن تعرفه‌ها قطعا در میان‌مدت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

الله داد ادامه داد: پنل پنجم همایش به موضوع حقوق مالکیت و نگرش به مالیکت فکری می‌پردازد که در این پنل الزامات نهایی برای حقوق مالکیت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در ادامه محمدباقر مجتبایی - مشاور اقتصادی و برنامه‌ریزی اتاق اصناف ایران - گفت: در مجموع حدود سه میلیون واحد صنعتی در کشور وجود دارد که 22 درصد آنها شامل صنوف تولیدی می شود و در 800 بخش مختلف فعالیت دارند. از میان این تعداد 45 درصد در بخش توزیعی‌، 18 درصد خدمات فنی و 15 درصد در بخش خدمات فعالیت دارند و به‌طور کلی 23 هزار نفر از جمعیت ایران در خانواده اصناف حضور دارند.

وی افزود: در تمامی دنیا رویکرد به گونه‌ای است که ارتباط به صورت متوازن بین بنگاه‌های کوچک، متوسط و بزرگ وجود دارد. هر کشوری که سهم درستی برای هر یک از این بخش‌ها ایجاد کرده توانسته است به توسعه پایدار دست یابد.

به گزارش ایسنا، همایش همدلی و هم زبانی، رونق اقتصادی و اشتغال دوشنبه - 28 اردیبهشت ماه - در اتاق بازرگانی ایران برگزار خواهد شد و قرار است در این همایش محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی، ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی و محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند.