:
كمينه:۱۳.۷۳°
بیشینه:۱۳.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
پس از 12 سال رشد

تولید جهانی نقره کاهش یافت

تولید جهانی نقره پس از 12 سال رشد پی در پی امسال تحت تاثیر قیمت‌های پایین، کاهش پیدا خواهد کرد.
کد خبر: ۵۳۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
1412600215117_18.jpg

خبر اقتصادی - گروه لابی صنعتی موسسه نقره و شرکت مشاوره فلزات تامسون رویترز GFMS گزارشی با عنوان "بررسی نقره جهان" منتشر کردند که بر پایه آن، تولید معدنی نقره پنج درصد در سال 2014 افزایش یافت و به 877.5 میلیون اونس رسید که دوازدهمین رشد سالانه متوالی و رکورد جدیدی در تولید بود اما امسال تولید این فلز به دلیل کمبود معادن جدید و فرسوده شدن معادن کنونی که باعث کمتر شدن تولید آنها می‌شود، کاهش پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، اندرو لیلاند، تحلیلگر GFMS در این باره به وال استریت ژورنال می‌گوید در حال حاضر سرمایه گذاری در ظرفیت معادن جدید که برای پایداری ادامه تولید ضروری خواهد بود، مشاهده نمی‌شود.

کاهش قیمت نقره عامل این وضعیت است. قیمت نقره 20 درصد در سال 2014 و 36 درصد در سال 2013 نزول کرد که بیشتر از ضرر طلا و فلزات ارزشمند دیگر بوده است. از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون قیمت نقره 6.2 درصد رشد کرده اما نزدیک به رکورد 15.365 دلار در هر اونس در مارس باقی مانده که پایین‌ترین سطح قیمت در پنج سال گذشته است.

سود شرکت های معدنی نقره تحت فشار قرار گرفته و موجب شده این شرکت ها به کاهش هزینه بپردازند. هزینه نقدی تولید هر اونس نقره 16 درصد در سال 2014 کاهش یافته و به 7.74 دلار در هر اونس رسید.

اگرچه اقدامات کاهش هزینه کمک کرد شرکتها در برابر ضعیف شدن بیشتر قیمت صدمه کمتری ببینند اما نشان داد که بعید است تولیدکنندگان برای تامین پروژه‌های جدید به بازارهای اوراق قرضه مراجعه کنند.

تقریبا 70 درصد از نقره جهان به عنوان محصول فرعی معدن کاری فلزات دیگر بویژه طلا، مس، سرب و روی تولید می‌شود. از این رو کاهش قیمت این فلزات بر تولید نقره تاثیر گذاشته است.

تقاضای فیزیکی جهانی برای نقره در سال گذشته 4.1 درصد کاهش یافت که تا حدود زیادی به دلیل کاهش 19.5 درصدی تقاضا برای سکه و شمش نقره بود. قیمت های پایین تقاضا برای جواهرات نقره را برانگیخته و باعث شده جواهرسازان به ساخت قطعات بزرگتر و سنگین‌تر از نقره استرلینگ بپردازند. روند مشابه در بخش ظروف نقره هم مشاهده شده که در آن تولیدکنندگان به جای محصولات آبکاری شده به استفاده از نقره استرلینگ روی آورده اند. تقاضای برای نقره از سوی منابع صنعتی که 56 درصد از کل تقاضای فیزیکی برای این فلز را تشکیل می‌دهند، به دلیل کاهش مصرف نقره در محصولات الکترونیکی و عکاسی، 0.5 درصد کاهش یافت.

اما انتظار می‌رود تقاضا برای نقره در سال 2015 به دلیل بهبود تقاضا برای سکه و شمش نقره بالاتر رود. فروش سکه و شمش نقره در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشت و بر بهبود تقاضا صحه گذاشت. رشد تقاضا از سوی جواهرسازان هم ادامه خواهد داشت در حالیکه تقاضای صنعتی به میزان زیادی ثابت خواهد ماند.

به گفته تحلیلگر GFMS، در نتیجه کاهش تولید معدنی و تقاضای قوی‌تر، بازار جهانی شاهد افزایش کمبود عرضه در سال 2015 نسبت به کمبود اندک سال گذشته خواهد بود که منجر به بالاتر رفتن قیمت این فلز تا پایان سال جاری می‌شود.

طبق گزارش بررسی نقره جهان، تولید معدنی این فلز سال گذشته 4.9 میلیون اونس یا حدود 0.5 درصد کمتر از کل تقاضا به میزان 1066.7 میلیون اونس بود.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، شرکت GFMS متوسط قیمت نقره در سال 2015 را 16.50 دلار در هر اونس و در سال آینده 17.50 دلار در هر اونس پیش بینی کرده است.