خبر اقتصادی - سید عماد حسینی در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین الملی نفت در یک نشست خبری با اشاره به این که در سالهای گذشته بسیاری از پیمانکاران صنعت نفت به دلایل شخصی و سلیقه ای در فهرست ممنوع المعامله ها قرار گرفتند، اضافه کرد: در این راستا طبق دستور وزیر نفت دلایل ممنوع المعامله شدن پیمانکاران صنعت نفت بررسی شده و 90 درصد این پیمانکاران که بالغ بر 583 شرکت هستند باز گشتند.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه با بیان این که راهکارهای لازم برای تعامل بخش خصوصی و دولت را فراهم می کنیم، اظهار کرد:خلاءهای قانونی و سیاست گذاری در درون وزارت نفت وجود دارد که برخی از خلاء ها ناشی از عدم تعریف رابطه کارفرما و پیمانکار است.
معاون وزیر نفت همچنین به یکسان سازی نرخ ارز در قرارداد ها به عنوان یکی از اقدامات انجام شده در معاونت مهندسی وزارت نفت برای کاهش مشکلات پیمانکاران اشاره و اظهار کرد:در این راستاشیوه نامه تهیه شده توسط معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی رییس جمهور ابلاغ شد.
وی در ادامه به ایجاد سامانه الکترونیکی مناقصات اشاره و اظهار کرد:مراحل تهیه این سامانه به اتمام رسیده که چهار ماژول را در بر می گیرد.
به گفته او در این سامانه دو هزار متقاضی ثبت شده و بررسی در حال انجام است و کیته های فنی در چهار شرکت در حال فعالیت هستند.
حسینی درباره تفاوت پیمانکاران داخلی و خارجی در گذشته اظهار کرد :وزرات نفت بخشنامهای را با عنوان شفاف سازی معاملات و حمایت از تولید داخلی ابلاغ کرده که در آن بحث مناقصات صنعت نفت به خوبی بررسی شده است.
وی افزود: در همین بخشنامه نگاههای بیرونی و داخلی را نسبت به مناقصات یکسان کردیم و به عبارت دیگر موفق شدیم در این زمینه یکسان سازی پیمانکاران داخلی و خارجی را محقق کنیم که می تواند کمک بزرگی به پیمانکاران داخلی کند.
معاون امور مهندسی وزیر نفت خاطرنشان کرد: این بخشنامه هم در حوزه شرکت در مناقصات و هم در حوزه بررسی آنها می تواند رویه یکسانی را برای داخلیها و خارجیها به وجود بیاورد که در حال حاضر ابلاغ شده و درحال اجرا است.
وی با بیان اینکه قصد داریم دانشی را که از گذشته در بحثهای مهندسی دنبال می شده به صورت یک ارزش در بیاوریم و از تجربیات گذشته استفده کنیم، تصریح کرد: در واقع هدف ما لحاظ کردن مهندسی ارزش در پروژهها است، در حال حاضر نیز بحث کیفیت، سرعت و هزینه در پروژههای ما اهمیت ویژهای دارد که ما در این زمینه این طرح را دنبال می کنیم تا بستر خوبی را برای پروژههای درون کشور به وجود بیاوریم.
حسینی با اشاره به اینکه رفع اشکالات قراردادهای داخلی را به طور دائم پیگیری می کنیم، اضافه کرد:در این راستا با در نظام فنی و اجرایی صنعت نفت، عواملی که بین مشاور و پیمانکار وجود دارد و منجر به شفافیت می شود را بازنگری می کنیم که در این زمینه سندها و موارد پشتیبان آماده شده و به زودی ابلاغ می شود.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی در ادامه به بازنگری قراردادهای EPC نیز اشاره و خاطرنشان کرد:این قراردادها مربوط به سال 81 بوده و در حال بازنگری هستیم تا مدل جدیدی از این قراردادها را ابلاغ کنیم.
وی با بیان این که طبق اولویت وزارت نفت در سال 94 توسعه فازهای 15، 16 ، 17، 18 ،19 ، 20 و 21 در دستور کار قراردارد، گفت:افتتاح فاز 12 پارس جنوبی در سال گذشته اتفاق بسیار مهمی بوده و در واقع تمرکز مدیریتی باعث شد تا بتوانیم یکی از بزرگترین فازهای پارس جنوبی را به بهره برداری برسانیم.
حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با رفع تحریم ها و ورود خارجی ها سازندگان داخلی با مشکل روبه رو نخواهند شد؟ خاطرنشان کرد:اجازه نمی دهیم که با ورود شرکت های خارجی کوچکترین مشکلی برای داخلی ها ایجاد شود و حتی این موضوع در قراردادهای جدید نفتی لحاظ شده است و اعلام شده که باید طبق استانداردها از شرکت های داخلی استفاده شود.
به گفته او این امر به برنامه منضبط نیاز دارد تا دچار پراکندگی در انجام وظایف نشویم و به همین منظور کارگروهی تشکیل شده تا موضوع رصد شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در حال تدوین دوره های آموزش مدیریت پروژه هستیم، گفت:در این زمینه ضعف وجود دارد و به همین دلیل در معاونت مهندسی و با تاکید وزیر نفت،مرکزی را برای تربیت مدیریت پروژه ایجاد خواهیم کرد.
وی همچنین به بالابودن سن تجهیزات و تاسیسات صنعت نفت به دلیل عمر 107 ساله این صنعت در کشور اشاره و اظهار کرد: سن برخی از تجهیزات به 70 الی 80 سال و در برخی موارد به 100 سال میرسد، بنابراین سیاستگذاری در حوزه نگهداری و تعمیرات این تجهیزات اهمیت بسیاری دارد .
معاون وزیر نفت همچنین با بیان این که نظامنامه مدیریت دارایی فیزیکی صنعت نفت و نظامنامه مدیریت خوردگی صنعت نفت در دولت یازدهم تدوین و ابلاغ شده ،تصریح کرد: پس از سالها انتظار برای نخستین بار در کشور سند نظامنامه مدیریت دارایی های فیزیکی تهیه و در نیمبه تصویب وزیر نفت رسید، این رخداد در نوع خود بی نظیر است و انتظار می رود منشأ تحولات بسیاری برای صیانت از دارایی های فیزیکی در صنعت نفت باشد.
به گفته او بزرگترین همایش مدیریت خوردگی در سال جاری برگزار خواهد شد.
حسینی همچنین به ایجاد وندور لیست واحد در صنعت نفت اشاره و خاطرنشان کرد:برای انجام مناقصات باید وندور لیست را ایجاد می کردیم اما در فراخوان اعلام شده تاخیر ایجاد شد و در نتیجه کارها عقب افتاد و تا ماه آینده ارزیابی نهایی انجام می شود.
به گفته او پبگیری ده قلم گروه کالایی به معاونت پژوهش و فناوری واگذار شده است.