:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹

تحلیل رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از آثار نرخ سود بانکی

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است نرخ سود تسهیلات بانکی تورم واقعی‌تری را نشان می‌دهد و در عین حال سود 34 درصدی تسهیلات موسسات اعتباری و بانک‌های خصوصی را پرده دوم تورم واقعی می‌داند.
کد خبر: ۵۲۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱

خبر اقتصادی - ارسلان فتحی‌پور گفت:‌ بنده با نرخ بالای سود بانکی مخالفم اما کاهش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی باید متناسب با نرخ تورم کارشناسی‌تر شود.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم کلیبر در مجلس با اشاره به کاهش نرخ تورم به کمتر از 16 درصد، گفت: در حوزه اقتصاد باید واقع‌بین بود. وقتی بانک مرکزی نرخ تورم را 15/7 درصد اعلام می‌کند تعیین نرخ‌های 20 و 24 درصدی سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی این پیام را به بازار و مردم می‌دهد که تورم واقعی همان نرخ سود تسهیلات بانکی است؛ بنابراین بهتر است بانک مرکزی با صداقت و شهامت بیشتری نرخ واقعی تورم را اعلام کند. واقعیات زیادی در بالا ماندن نرخ تورم وجود دارد که بانک مرکزی باید این واقعیات را به مردم اطلاع دهد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هشدار داد: جلوی رشد تورم گرفته شد اما تایید نرخ 24 درصدی یعنی تورم 15/7 درصدی واقعی نیست.

وی نرخ‌های جدید سود بانکی به صورت غیرمستقیم را موجب تقویت بازار غیرمتشکل پولی دانست و افزود: با وضعیتی که در نرخ تورم و نرخ تسهیلات بانکی به وجود آمده است خطر خروج پول از بانک‌ها تقویت شده و بازار سیاه در کالاهای اساسی مسکن، زمین و ارز ایجاد می‌شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی انتقال پول از بانک‌ها به بازار غیرمتشکل پولی را جدی دانست و افزود: نباید این اصل مهم اقتصادی را فراموش کرد که پول به جایی می‌رود که بیشترین سود را داشته باشد و حالا که نرخ سود سپرده‌ها به 20 درصد کاهش یافته است انتظار خروج سپرده‌ها از بانک‌ها تقویت می‌شود و این در حالی است که بر اساس گزارش مدیران بانکی میزان سپرده‌گذاری طی سال‌های گذشته کاهش معناداری داشته است.

نماینده مردم کلیبر در مجلس خطاب به مدیران بانک مرکزی هشدار داد: اگر واقعیت را درباره تورم واقعی به مردم می‌گفتید اینطور عجولانه در شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری نمی‌کردیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواستار کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی به بخش تولید شد و افزود: نظام بانکی به ویژه بانک‌های خصوصی، نرخ سود 34 درصدی را به تولیدکنندگان و صنعتگران تسهیلات پرداخت می‌کنند. اگر فکری اساسی برای این چندگانگی‌ها در نظام بانکی کشور نشود، تولیدکنندگان بیشتری نابود می‌شوند.

وی با تاکید مجدد بر ضرورت شفاف‌سازی نرخ تورم توسط بانک مرکزی شد و افزود: باید نرخ تورم شفاف شود. برای تامین نقدینگی مورد نیاز تولید باید علاوه بر مکانیزم یارانه نرخ سود تسهیلات بانکی از مکانیزم تسعیر نرخ ارز استفاده شود؛ در این صورت امکان کاهش نرخ تورم هزینه تمام شده تولید به وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: در صورت بی‌توجهی مدیران اقتصادی به این مساله بسیار مهم به طور حتم بسیاری از سپرده‌گذاران پول خود را از بانک‌ها خارج می‌کنند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از مدیران بانک مرکزی خواست تا با ابزارهای نظارتی این بانک از دریافت سود تسهیلات بالا جلوگیری کنند.