شرکت امنیت سایبری سیمنتک اعلام کرد 17 درصد کل اپلیکیشنهای اندرویدی که حدود یک میلیون نسخه برآورد میشوند در واقع بدافزارهای مخفی هستند.
خبر اقتصادی - سیمنتک بیش از یک سوم اپلیکیشنهای موجود را بدافزار میداند؛ نرمافزارهای موبایلی که هدف اصلی آنها بمباران گوشی شما به وسیله تبلیغات است.
این شرکت همچنین متوجه اولین موارد قفل شدن گوشیهای اندرویدی به وسیله بدافزارها شده است. نرم افزارهایی که گوشی را رمزنگاری کرده و در واقع آن را گروگان میگیرند و برای باز شدن این قفل طلب پول میکنند.
خبر خوش این است که اگر شما اپلیکیشنهای خود را از سایتهای معتبر نظیر پلیاستور گوگل دانلود کنید اجتناب از این ویروسها بسیار راحت است.
سیمنتک به این موضوع که چه تعداد از بدافزارها در پلیاستور پیدا شده اشاره نکرد اما کوین هالی مدیر بخش امنیت سایبر سیمنتک اذعان کرد که این تعداد بسیار کم بوده است.
هالی گفت: گوگل بدافزارها را از پلی استور خود دور نگه میدارد. اگر یک اپلیکیشن مخرب در پلیاستور پیدا شود، گوگل آن را حذف میکند.
از سوی دیگر اگر شما به بازارهای متفرقه اپلیکیشنهای اندرویدی سر بزنید و از این منابع، لینکهای ایمیلی یا سایتهای تورنت اپلیکیشن دانلود کنید، خطر آلوده شدن گوشی شما به بدافزارها بیشتر میشود.
سیمنتک در سال 2014 با استفاده از نرم افزار نورتون موبایل بیش از 200 بازار اپلیکیشن اندرویدی را بررسی و بیش از 50 هزار اپلیکیشن را دانلود و آنالیز کرده است.
هالی میگوید، بیشتر بدافزارهای یافت شده توسط سیمنتک سعی داشتند اطلاعات شخصی افراد نظیر شماره تلفن و فهرست تماسها را ربوده و در بازار سیاه اینترنت به فروش برسانند. برخی از این بدافزارها ممکن است باعث شود که گوشی شما به سرویسهای اساماس پیام بفرستد و به صورت خودکار صورتحساب ماهانه شما افزایش پیدا کند.
دیگر اپلیکیشنها ممکن است باعث سرازیر شدن تبلیغات بر گوشی شما شود. همچنین برخی از این بدافزارها ممکن است زنگ موبایل شما را به یک تبلیغ تغییر دهد.
مشکل بدافزارها در سیستم عامل اندروید به ویژه در مناطقی که کاربران به پلیاستور گوگل دسترسی نداشته و باید برنامههای خود را از بازارهای ثالث دریافت کنند، بیشتر است.
اگر شما تغییرات غیرمعمولی را در صورتحساب موبایل خود مشاهده میکنید و یا تبلیغات ناخواسته به صورت غیرمنتظره در گوشی شما ظاهر میشود، علایم این است که بدافزارها به گوشی شما حمله کردهاند.
سیمنتک اعلام کرده است که در سال 2014 در مجموع سه مورد اپلیکیشن مخرب در آیتون پیدا کرده است.
هالی گفت: یکی از مزیتهای اندروید برابر IOS این است که آزادی بیشتری برای دانلود اپلیکیشن وجود دارد اما این تنوع هزینههای خاص خود را دارد.