دفتر حضرت آیت اله العظمی صافی، در پاسخ به سوالی در مورد بخشنامه بانک مرکزی و اجرای سیستم شاپرک و نگهداری وجوه به مدت چند ساعت، جواب دادند "نگهداری وجوه مردم بدون رضایت آنها جایز نیست"
خبراقتصادی: به دنبال انتقادهایی که مردم، کسبه، مغازه ها و مکان هایی که به کارت خوان متصل هستند، نسبت به سیستم شاپرک ابراز کرده اند، برخی کسبه نظر مراجع را در این مورد جویا شده اند.
این کسبه معتقدند که نگهداری وجه آنها برای چند ساعت به زیان آنهاست. ضمن این که اگر قرار باشد که مالیات از وجوه آنها دریافت شود با سود کسب و کار آنها متناسب نیست. همچنین وقتی برای دریافت صورت حساب خود مراجعه کرده اند از آنها بابت چاپ هر صفحه صورتحساب مبلغی حدود 500 تومان را مطالبه کرده اند.
براین اساس، برخی کسبه، حساب های خود را قطع کرده اند و از مردم در مقابل خریدشان پول نقد دریافت می کنند و یا کارکرد حساب خود را به شدت کاهش داده اند.
همچنین بابت اتصال این دستگاه های کارت خوان به بانک ها، رقم قابل توجهی بابت کارکرد تلفن در قبض تلفن منظور شده است.
این مسائل باعث شده که کسبه نسبت به طرح جدید کارت خوان ها و سیستم شاپرک و هزینه های آن انتقاد داشته باشند و به تدریج در حال جمع کردن و یا کاهش کارکرد خود هستند.
دفتر حضرت آیت اله العظمی صافی، در پاسخ به سوالی در مورد بخشنامه بانک مرکزی و اجرای سیستم شاپرک و نگهداری وجوه به مدت چند ساعت، جواب دادند "نگهداری وجوه مردم بدون رضایت آنها جایز نیست"
متن سوال و جواب مطرح شده به شرح زیر است:
سوال: مطابق بخشنامه جدید بانک مرکزی و اجرای سیستم شاپرک با واریز وجوه حاصل از خرید مشتریان در حساب متصل به کارت خوان فروشگاهی در مجموع حدود 12 ساعت وجه مربوط و حق مردم از دسترس آنها خارج بوده و نزد بانک می باشد و بلاتکلیفی حاکم بر ذهن مردم و احساس عدم امنیت از طریق وصول وجود نزد ایشان بسیار، حال با توجه به عنایت سیستم بانکی به تاخیر در پرداخت بدهی مردم و اخذ جرائم به عناوین مختلف و حتی قطع خدمات در صورت تاخیر در پرداخت برخی قبوض خدماتی و محاسبه ساعت و ثانیه از طرف دستگاه های ذی ربط حکم شرعی توقیف اموال مدرم به مدت معلوم چه حکمی دارد؟
جواب دفتر آیت اله صافی: به طور کلی معلوم است که نگهداری وجوه مردم بدون رضایت آنها جایز نیست مگر آن که توافقی مابین طرفین شده باشد. والله العالم 25 محرم الحرام 1434